106 в УСА

  • 17 193
  • 302
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 868
Ето yellow squash:




Има страшно много видове скуош: от butternut squash, който слагам в супа до.... повечето не знам как се готвят. Този йелоу скуош го слагам в печени зеленчуци главно за цвят.  Това ли е йелоу зукини?


Клеър, честито и успех!!

# 241
  • Мнения: 3 989
Pixie, аз тези имах предвид: http://www.vermeulenfarms.com/Zucchini.shtml
Тук ги пишат yellow squash, но са същите. http://www.bbbseed.com/store/HEIRLOOM-VEGETABLES/c30/p1725/Heirl … product_info.html

Това, което ти си показала е squash.  Peace

Задълбахме май...  Mr. Green

Ето, за който иска да чете. http://whatscookingamerica.net/squash.htm

# 242
  • Мнения: 940


Аааа сигурна съм е  така както казвате  ,   явно не съм в час със наименованията.




...експеримента е успешен  специално за девойките от здравословно-хранещия сектор. Wink

ползвам само стееминг багс ЦЪК

Вики, тия торбички не са никак здравословни предвид, че се ползват с микровълнова.  Wink

 

Ееее Кюбит без торбичките щях да кажа  органично зелено здравословно-хранещия сектор  Laughing
Сигурна съм че не е супер здравословно но аз без микрото не мога особено с 2 деца сега ще  ми невъзможно.Не че го употребявам много но за притопляне и ето за стиймване.Някой ден...... Tired

# 243
  • Мнения: 2 185
Вики, нямаш си идея колко бързо, вкусно и здравословно стават зеленчуците на пара в тенджера под налягане с онази джаджа дето Кюбит я показа на дъното  Peace . Ако имаш тенджера под налягане непременно опитай  Peace, и в обикновена става, но не толкова бързо .

# 244
  • Мнения: 405
Лени, не е ново това с CL, но май наистина си зависи от професията. Аз само с резюме май никога не съм кандидатствала, дори и да не го пишат изрично се подразбира, че го искат. Но наистина на зле отиват нещата с пазара на труда, защото напоследък започнах да забелязвам и изискване за снимка или фемили фото.  #Cussing out (Остава само да видя и възрастови огранчения и ще стане точно като в БГ).

Кюбит, цветовете съм ги яла панирани в Италия, не беше лошо, ама идея си нямам как се приготвят.

# 245
  • Мнения: 1 800
Преди няколко години мъжа ми го наеха на интърншип само, защото е тренирал европейски футбол, а този който го нае е италианец и това му направило впе4атление от цялото резюмето Joy

Кавър летър не се ли прави само, когато се изисква от фирмата?

Анет, 4естита у4ени4ка!

Клерет, 4естити документи, дано скоро може да ги използваш.

Вики, усилено 4ета Wink

При нас е такс фрии уикенд и по магазините е все едно 4ерен петък.

# 246
  • Мнения: 1 593
Аууу тази рецепта на Анет за тиквичките на фурна съм я пропуснала....нищо и нея ще пробвам.Тиквичките се овалват в брашно само ли ?....и се пекат. На какви градуси?

аз така ги правя, да. Мажа дъното на тавата с олио, без вода, те си пускат. На около 250Целзий градуса в средата на фурната ги слагам и се пекат поне 30-40мин, то се вижда като се позачервят и станат готови. Ако има някъде останало брашно, понапръскай ги с вода да се намокрят там и запечи още 5 мин преди да извадиш. 

явно това с кавърл летърите наистина зависи от професията, аз по-скоро се учудих, защото бях асюмнала, че е само български (или европейски) маниер и че се изисква специално от фирмата, иначе не.

А интересно ми е, някой досега намирал ли си е добра работа само с помощта на сърч агенти като Монстър или онлайн постнати адс?  Имам чувството, че всичко става с рекрутъри или нетуъркинг newsm78

# 247
  • Мнения: 1 169
Искат, не искат аз си слагах кавър летър. Не ми е направило впечатление да е за отделни професии. Аз го приемам като нещо, което е нормално и е неразделна част от резюмето.

Тиквички/сини домати на пара ми звучи много страшно  Laughing. Представям си ги едни меки, размити и  Sick. Печени на фурна са ОК, но преди това задължително изцеждам (особено патладжаните) за няколко часа.

Джаджата за тенджера под налягане я ползвам само за броколи май...

Анет и докато се обърнеш ще е последна година в мидъл скул. Понякога се питам дали е вярно и това дете дето отива в 8 клас в понеделник моето ли е?! Растат дечицата.

Бубка я мисля аз!!!

Вики на всяка цена ще взема тези папая ензими. Нали са ОК за бебковците, със сигурност?

# 248
  • Мнения: 2 563
Лени, не е ново това с CL, но май наистина си зависи от професията. Аз само с резюме май никога не съм кандидатствала, дори и да не го пишат изрично се подразбира, че го искат. Но наистина на зле отиват нещата с пазара на труда, защото напоследък започнах да забелязвам и изискване за снимка или фемили фото.  #Cussing out (Остава само да видя и възрастови огранчения и ще стане точно като в БГ).

Снимка? В коя сфера е това, ако не е тайна?

Лени, аз съм си намирала работа само по обява, мъжът ми също.  
За стиймването - ама моля ви се, какви пликове, какви 40 минути? 3 минути да заври водата, след това слагам зеленчуците в гумен стиймър на дъното на тенджерата, покривам, 6 минути, воала.

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 18:00 от Дивиана

# 249
  • Мнения: 940

За стиймването - ама моля ви се, какви пликове, какви 40 минути? 3 минути да заври водата, след това слагам зеленчуците в гумен стиймър на дъното на тенджерата, покривам, 6 минути, воала.

Така де аз преди така ги правех и много рядко стиймвах,нещо ми беше разправия,пък тенджери пък железа ,пък чакам да заври водата.
Сега с плика хапваме много често зеленчуци на пара,почти всекидневно и ми е бързо и приятно с плика,3 мин във микрото и е готово.
Знам че не е най-добрият вариант но за момента ме устройва.

Лени...мерси за уточнението с рецептата ,обезателно ще пробвам и така и ще реша кое  повече се нрави на моите тейст бъдс ,така или иначе само аз си ги ям. Confused

Ванхорн...  ами много бременни го взимат но сега като ме пита и направих рисърч и ето на какво попаднах
Цитат
While many pregnant women do use papaya enzymes for heartburn with success and apparent safety, papaya enzyme does present significant potential risks and adverse effects in pregnancy that are important for you to be aware of. Women in India, the Philippines, and other parts of Asia typically avoid papaya in pregnancy, particularly unripe papaya which naturally contains latex and enzymes. Studies have found that unripe, enzymatically active papaya can cause miscarriage and uterine contractions. Also, the latex component, which is naturally present, is for some women highly allergenic. Ripe papaya fruit should be fine, but avoid eating the seeds. Also keep in mind that digestive enzymes taken between meals are more absorbed beyond the intestine with more potential for side effects. Therefore, although papaya enzymes are widely used by pregnant women in the USA with extensive anecdotal reports of apparent safety, there are potential risks and side effects that need to be taken into consideration when making an informed choice, and exploring options with less potential for risk and speaking with a knowledgeable prenatal provider is essential.

Аз лично не взимам много от тях на ден и не всеки ден,взимам 2 от тях ,въпреки че на опаковката пише да се взимат 3 . Знам ли ,по добре не ги взимай тогава след като не гарантират нищо,ти си реши.Те и за ананаса говорят такива....то да се чуди човек кокво да яде като бременува,това не ,онова не  Rolling Eyes

Бенс...чети си на спокойствие,не бързай ,важното че инфото те е достигнало. Wink

# 250
  • Мнения: 3 989
За стиймването - ама моля ви се, какви пликове, какви 40 минути? 3 минути да заври водата, след това слагам зеленчуците в гумен стиймър на дъното на тенджерата, покривам, 6 минути, воала.

Точно това исках да напиша.  yes Тенджера под налягане нямам. Правя ги в нормална - завира водата, слагам стиймъра, зеленчуците и са готови за отрицателно време.  Peace

Вики, не си ме разбрала за здравословното и мв.  Wink

Бубка верно се изгуби.

# 251
  • Мнения: 131
А така като сте почнали темата за работата да си кажа и аз мъката ми в момента нали си търся работа-подавам резюмета на всякакви обяви в Craigslist, Monster и все що има сайтове...ходила съм на интервюта, но пусто нищо за сега...При някои обяви си пише , че искат CL , при други не - и да уточня, че това са все позиции за офиси-офис assistant,manager, data entry и т.н. -не е да кажеш нещо тясно специализирано.
Лошото е, че като отида на интервюто и като ми гледат резюмето и питат за опита в Бг и гледат чудно, чудно все едно идвам от някоя затънтена провинция на края на света.Образованието ми също много, много не му обръщат внимание, а имам бакалавър, не да кажеш да не съм учила.
Но явно в тази криза докато не почна първата работа ще е така...

Иначе за тиквичките и аз наскоро голямо чудене се чудех ако си спомняте-даже питах и тук-сега си пържа(че така най ги обичам) от тъмно зелените.Така или иначе не са като българските, но стават...

# 252
  • Мнения: 3 400
Мики, да не те отчайвам, ама и с втората работа може да е така. Мен всеки път така ме гледат, добре, че имам препоръки и вече стаж от тук. Но първата реакция е винаги повдигнати вежди.

Аз винаги съм пращала cover letter, за първи път чувам, че може без. Ама и на мен работата ми е в много ограничена сфера, явно просто нищо не съм видяла.

Не мога да повярвам колко сте навътре със зарзаватите. Аз разлика между видовете скуош въобще не правя. Зеленчуци на пара не съм им фен, обичам ги или сурови, или препечени. Всичко се реже на кръгчета, поръсва се със зехтин и босилек, и се хвърля във фурната на 400 Ф за половин час.

Морко да не се е появил?

# 253
  • Мнения: 131
О и мен ме няма много в зарзаватите,аз ги купувам по това колко познати ми изглеждат на вид... Wink
Иначе за Бубка нищо чудно бебчо да се е появил-тя нали е почти на финала 38 г.с....последно четвъртък се включи като питах за капките за колики... Simple Smile

# 254
  • Мнения: 940
Аз даже я питах Бубка как е ,но тя не каза.
Знаете ли че това ми беше най-тежкото в предишната ми бременност .Като почнаха хората на края да ми се обаждат и да пита "кога?" и  " айде бе ти още ли..?" ,идвало ми е да захапя някой.Форумите не ми е бил проблем защото ако те дразни отбягваш просто но като срещаш хора или по тел ...е ужасно ,като че аз контролирам кога да излезе бебето.
Много си мислех каква дю дата да казвам на хората сега,точно по тази причина,но пък как да лъжа....

Кюбит...ми сигурно не съм те разбрала, не знам... newsm78

Както и да е важното че всички си ядеме тиквичките по един или по друг начин.  Wink

мики ...желая ти много късмет,че явно това трябва Confused

Общи условия

Активация на акаунт