По колко плащате за ток

• 36 613
  • 368
  •   1
Отговори
# 30
Ние плащаме по 70-80лв през лятото и 200-250 през зимата. За летните месеци ми се вижда много, защото не ползваме кой знае колко ток. Бойлерът и пералнята са най-големите консуматори,  но се водят икономични. Готвя 1-2 пъти седмично ( мъжът ми се храни предимно на работа, детето е на детска кухня), нямаме климатик, аспиратор и фризер, не гладя. Склонна съм да вярвам, че надписват сметките.

# 31
Ами ЧЕЗ имат да ми дават 14 лв bowuuЧестно Mr. Green
Летните месеци средно по 50 лв излезе тока.
Като: бойлер, пералня  съдомиялна - всяка вечер се пускат(след 11 ч), задължително.
          Готвя през ден.
          Климатика работи задължително всеки ден следобед (западно изложение - след 12ч е ад у дома (35градуса Rolling Eyes))

Засякох моя "Икономичен" хладилник клас А+ че за един месец ми харчи 15 лв. Е.а ти икономията, така че...не мисля че е много твоята сметка.
Зимата средно по 100 - 120 лв Peace

# 32
леле, какви сметки имате Shocked добре де, нашият бойлер е нон- стоп включен, имаме микровълнова, кафемашина ( която понякога с дни не се пуска), пералнята се пуска всеки ден или през ден, готви се основно на газ, а, да, абсорбатор, 3 телевизора и 3 компютъра ( единият рядко се включва, другите два са нови лаптопи на по година- две, едва ли харчат много) и пак ми се вижда голяма сметката на фона на това, което пишете  Shocked

# 33
Любимата ми тема Money
та значи имаме бойлер,на 4 години,непрекъснато включен,само нощем го спирам,за по-сигурно,голям хладилник с фризерна част клас А,микровълнова,кафемашина,тв,компютър с мощен буфер,който работи почти цял ден,готварска печка,пералня клас А,крушките,аа 4-5 пъти в седмицата миксер Wink
и така,сметките ни през неотоплителния сезон са около 40лв., а зимния 400 ,заради двата конвекторни радиатора Ерлек.
По мое мнение,най-големия консуматор на ток е бойлерът,който се включва,когато вече няма топла вода в него,това нагряване от студена вода,гълта много ток,най-добре е да работи непрекъснато.

# 34
е , не мога да си представя , че бойлер непрекъснато включен ще харчи 40 лева на месец

# 35
е , не мога да си представя , че бойлер непрекъснато включен ще харчи 40 лева на месец
идеята е такава,че цяла нощ водата си е гореща,когато стана сутрин го включвам,работи до 2 минути и изключва,през деня се пуска много рядко в зависимост от това колко пъти ползвам водата,дори когато мия чинии той се вкл. и сле малко изкл.,а когато почивам през деня и не съм се отдала на голямо готвене и миене,се вкл. 6-7 пъти по минута.Това е!Но трябва да е сравнително нов ,за да му имате доверие Peace

# 36
Сега, лятото, по 120-130лв.Бойлера не се изключва.Готвя на газ.Пека във фурна.Пералнята пускам през ден.Нямам съдомиялна.Голям хладилник с фризер, 2 компа, 3 ТВ,Работят 2 климатика.
Зимата плащаме двойно.

# 37
аз имам съмнения , защото сметките ни се увеличиха не малко , а не мога да хвана начина , по който засичат , за да си засичам и аз , имам роднина с огромни сметки , а той харчи колкото нас горе-долу , че и по-малко
мисля , че даването на ел.снабдяване на еон и чез беше грешка

# 38
  • София
А аз се ядосвах че плащам много за ток. Значи за 3 месеца (април,май,юни) сметката ми е 420 лв.
Имам голям хладилник, 2 фризера, пералня, миялна, 2 компютъра 1 -ния не се изключва никога, бойлер също не се изключва, 3 климатика и всевъзмоцни ел.уреди в кухнята. Зимата когато внука ми беше в нас и пералня и климатици работеха нон стоп сметката ми бе горе долу 300 лв на месец.

# 39
аз имам съмнения , защото сметките ни се увеличиха не малко , а не мога да хвана начина , по който засичат , за да си засичам и аз , имам роднина с огромни сметки , а той харчи колкото нас горе-долу , че и по-малко
мисля , че даването на ел.снабдяване на еон и чез беше грешка
Ами виж,до нас живее в отделна къща свекър ми -човекът готви само на газ,пуска до 2-3 крушки,хладилник и пералня,но има стар бойлер,който пуска нощем за 2 часа и рано сутрин,но през деня топлата вода я няма ,та той плаща 2 прогнозни по 70 и сега изравнителна-140....а аз готвя на ток и всичко,което изброих и 40.Но и аз да си кажа,определено правя икономии,гася крушките ,където няма нужда,когато готвя ,изключвам поне 10 мин, преди да е готово,защото печката е силно нагрята...такива неща,а иначе и аз искам да науча каква е точната цена на киловатчас ел.енергия.Ако някой разкрие загадката,ще съм му признателна   newsm51

# 40
Засякох моя "Икономичен" хладилник клас А+ че за един месец ми харчи 15 лв. Е.а ти икономията, така че...не мисля че е много твоята сметка.
На мен ми е много интересно как си засякла колко харчи хладилникът?

# 41
Заминахме на 01.07 на море (записах си стойностите на електромера) и се върнахме на 30.07. Единствения електроуред който е работил у дома е хладилника. Рзликата между двете стойности ми даде разхода, мисля че съм на прав път нали newsm78

# 42
Ние сме с мини панели - едните са закрепени на прозорците на терасата пред кухнята /тип несгъваема щора по самия прозорец/, другите 2 са закрепени на прозорците на детската и са по-малки и подвижни /размер А4/. Връзват се с акумулатори, които зареждат, а акумулаторите захранват електроуредите. Важно е да имате прекъсвачи при намаляване на тока, за да не гръмне някой уред. Честно казано, аз много не съм в час с подробностите, нищо, че работя с енергетици и половинката ми е строителен инженер. Мъжът ми се грижи за системата. За цената не знам нищо - мъжът ми ги поръчва, той ги плаща - знам само, че изчисляваше как последния малък панел ще си избие цената за около 1/2 година. Сега е на работа и няма как да го разпитам подробности. Пиши в Гугъл "фотоволтаични системи" - излизат доста фирми, които предлагат добри оферти.
Тези на къщите са от двата типа по покривите за вода и отделно съоръжение в двора за ток.
Толкова с моите познания за въпросните системи. Blush
Много интересно какви са системите, които ползвате, като ние проверявахме за нашата къща и излизаха около 20 000 лв поне. Как така се избиват за половин година, не знам.... И за 10 не става. Не говоря за някави примитивни напаснати истории, а за професионални цялостни системи, както си требе, както се казва.

# 43
Ми горе-долу си права,обаче ако си имате от новите електромери /то стари май не останаха/ включи и лампата на телевизора,ако
хладилника има и лампичка нея също Peace

Ние плащаме по около 35-45лв.лятото,а най-високата сметка до сега зимата е била 97лв.
уредите са :бойлер проточен-7,5kwh, миялна-ААА клас, пералня,хладилник,печка,аспиратор,климатик /рядко включван/
компютър-не се изключва,само ако ходим някъде или наааай много 1 път на 15-20 дни за 5-6 часа.Изброявам тези,които ползвам всеки
ден.

# 44
  • somewhere over the rainbow
Заминахме на 01.07 на море (записах си стойностите на електромера) и се върнахме на 30.07. Единствения електроуред който е работил у дома е хладилника. Рзликата между двете стойности ми даде разхода, мисля че съм на прав път нали newsm78
Разбира се. Ние климатика сме засичали зимата. Спираме всичко и наблюдаваме за 2 часа колко ще врътне електромера.
Как не знаете колко струва кв/ч? Бележки някакви не дават ли?
Също така какъв е проблемът да сметнете дали ви надписват сметките? Умножаваш изразходваната за месеца енергия по цената Laughing

И аз се заинтересувах от тези слънчеви източници, дето се изплащат за 6м. Те трябва да струват 500лв Thinking

Общи условия

Активация на акаунт