По колко плащате за ток

• 36 620
  • 368
  •   1
Отговори
# 60
Зимата най-високата ни сметка беше около 130лв. Апартамента е от 2 стаи - едната се отоплява с климатик, другата с маслен радиатор. Готвим на ток, пералнята се върти през ден. Имаме малък електрически бойлер, който е нон стоп включен. За къпане обаче ползваме газов бойлер. Сега през лятото плащаме около 30-40лв. Разликата със зимата е само в отоплението, иначе другата консумация си е същата. Специално това лято по-рядко ми се налага да пускам климатика, спрямо миналото. И при нас почти всичко е клас А. Имаме вътрешна и външна изолация, включително на пода и тавана. Обаче сме пък на първи етаж и от долу все пак си идва студено, а и встрани от нас никой не живее. Така като гледам с малко се отърваме  Grinning

# 61
Добър ден,млади мамчета!До сега само ви четох,но понеже засегнахте тема която пряко ме засяга,реших да пиша и аз.Работя в EVN като инкасатор.По някога много ми се иска някой от вас,потребителите да застане поне за един месец от нашата страна,за да видите за какво иде реч.Всички сте млади,умни,съвремемнни жени.Повечето разсъждават трезво,но ме учудват странните постове от сорта,цитирам по памет "Имам 4 компютъра,печка,бойлер,.........всичко уреди са икономични,и плащам 40 лв".Това е пълен абсурд.Или мамчетата на които 30-40 лева им се вижда огромна сметка,при положение,че ползват нон стоп уредите.Аз също съм с клас А,но лятото не падам под 80-85 лв ,а зимата въпреки, че съм с локално парно,плащам по 150-160 лв.сметки.И това е напълно нормално,защото все се налага я радиатор да се пусне,я някоя "духалка"докато парното набере скорост и загрее радиаторите в стаите.Така е, цената на тока е висока за нашия стандарт,а и се качва всяка година,но все пак сме 21 век,и всички тези модерни уреди от вашите кухни са за ползване.Не се заблуждавайте,че като са икономични и енергоспестяващи,ще плащате  десетина лева,а и всички сте с бебчета,а там потреблението скача.Вярно,че ЧEЗ доста объркаха сметките с това тримесечно отчитане и изравнителни сметки,но сега след връщането на еземесечното отчитане нещата ще се оправят.Съгласна съм,че понякога стават грешки,и ние сме хора.Обикаляме в студ,пек,дъжд,гонят ни кучета/лично аз съм хапана 4 пъти/.Но всяка грешка се оправя.След като не си съгласен със сметката,подаваш милба за проверка и корекция.След установаване на грешката,фактурата се сторнира и се начисляват правилните киловати.Има абонати които не искат сторно,а плащат и после не плащат докато не използват надписаното.Искам да се извиня ако поста ми е объркан и с грешки,това ми е първото писане във форум.Обичам да чета вашите теми,радвате ме много.Супер мамчета сте,оправни домакини и кулинарки.И не напоследно място,умеете да се забавлявате.Аз съм на 46 години,и ви свалям шапка!Всичко хубаво ви пожелавам момичета.Бъдете здрави и щастливи.

# 62
  • до една звездичка
Зимата - по 100-150.
Лятото - 50.

# 63
Зимата рядко падаме под 300лв.
Лятото около 150-170, в тоя интервал.
Като гледам за какви сметки говорите, по 30-40лв, направо не мога да повярвам, че съществуват такива цени.
Ние  сме двама човека, няма бебета, няма деца, няма нищо. Вкъщи се готви изключително рядко, в повечето случаи ядем навън. Пералня се пуска не повече от една на ден. Уредите са клас А.

# 64
  • Разград
И през лятото и през зимата от 120-165 лв,и то 120 лв имаме за миналия месец,че бяхме на море 10 дена.За месец юни имаме 162 лв,незнам как става този номер.Малкия беше на градина,каката на училище,мен ме нямаше по цели дни и не готвех изобщо,таткото ни и той на работа по цял ден.Имаме парно през зимата,но няма топла вода,за която пък имаме бойлер,който не се изключва,но е намалена температурата на загряване.
Не падаме никога под 100 лв(даже и 100 не се е случвало скоро).Уж правя някакви икономии,за съдомиялната и пералнята гледам да ползвам нощната енергия,но май няма особен ефект.
Незнам вече,но наистина се чудя,от къде такива сметки у нас.

# 65
Лятото около 40-50лв,при включване на климатика-около 65-70лв.
Зимата сме с локално парно,бойлерът е към него,сметките са като летните. Peace

# 66
  • София
Плащаме по около 50лв месечно.Всеки ден работят-пералня,миялна,хлебопекарна.Готвя на газ,но фурната ми е на ток.Готвя всеки ден.Хладилник и фризер работят.И три телевизора,като когато сме вкъщи задължителон поне един от тях работи.Всичко,освен миялната,ми е клас А.

# 67
  • София
Не повече от 25 лв., последната сметка беше 13 лв. Парно с топла вода, на ток са - хладилник, печка, микровълнова, пералня/през 2-3 дни/, компютър, тв. , лампи в 2 стаен апарт.  не правя икономии, не пера нощно време. Ползвам си фурната дори и за 2 сандвича. Печката - древен Раховец, сигурно  не е икономична. С.Другите електоруреди -  турски Беко.
Електромерите - преди 2 месеца ги смениха с нови, електронни.

# 68
  • на брега на морето
Не повече от 25 лв., последната сметка беше 13 лв. Парно с топла вода, на ток са - хладилник, печка, микровълнова, пералня/през 2-3 дни/, компютър, тв. , лампи в 2 стаен апарт.  не правя икономии, не пера нощно време. Ползвам си фурната дори и за 2 сандвича. Печката - древен Раховец, сигурно  не е икономична. С.Другите електоруреди -  турски Беко.
Електромерите - преди 2 месеца ги смениха с нови, електронни.

Как стават тези работи? ooooh! Сметките ми са винаги над
45 лв, фурна рядко ползвам, нямам съдомиялна, топла вода
от ТЕЦ, нямам фризер newsm78 Сега вече съм съвсем сигурна,
че или надписват сметките или съм осиновила някой гад-съсед.
С всяко тримесечие прогнозните сметки се повишават с 10-11 лв.

Селма, я ми обясни, моля те, възможно ли е някой да се прикачи
на електронен електромер? newsm78 Сигурно може.

# 69
Лятото плащаме между 50 и 80лв., в зависимост от климатика, през зимата най-виското беше около 170 лв. Аз лично си проверявам електромера като изключа всичко вкъщи (пускам предпазителите) и гледам дали спира да отчита. Хубаво е да си засечете кога се включва и изключва нощната.

# 70
Embarassed момичета имам един ултра-мега тъп въпрос - ЕОН имат ли изравнителни сметки?  Rolling Eyes

имат, да.
Аз имах за март 570, За април 380 и за май 98, при положение,че не съм живяла в апартамента през май. Казаха ми,че е изравнителна сметка.

# 71
 Shocked Монд, какво си правила през Март?

# 72
  • Пловдив
Последно 63 лв. - вижда ми се страшно много, при условие, че климатиците не са пускани, пера само нощно време ...

# 73
понеже виждам, че много са се опитали сами да си правят сметка (и така трябва, де), на страницата на ЧЕЗ има точно такъв калкулатор, който да ни даде средна консумация на ток за наето домакинство. от там можете да прецените кой електроуред колко ви харчи (като пари). има и съвети за пестене на електричество - честно казано като ги прочетох и аз бях доста учудена, че например зарядното (без да се използва), но включено в мрежата гълта ток.....

# 74
  • Sofia
Средно по 50-60лв лятото и около 80лв зимата за къща на 2 етажа говоря

Общи условия

Активация на акаунт