По колко плащате за ток

• 36 583
  • 368
  •   1
Отговори
# 135
  • Mediterraneo
Относно изравнителните сметки да попитам. ЕОН откога имат такива  newsm78 Аз не мисля, че получавам изравнителни сметки.

Иначе лятото плащам 40-50 лв, зимата около 120, в зависимост от времето  Grinning Този месец имаме сметка от 62 кинта, но сме две домакинства.
За предстоящата зима не ми се мисли. В къщата, където вероятно ще бъдем зимата, спалнята е северна, много голяма, а ще имаме януарско бебе  Confused Как ще отоплявам, не знам...

# 136
За предстоящата зима не ми се мисли. В къщата, където вероятно ще бъдем зимата, спалнята е северна, много голяма, а ще имаме януарско бебе  Confused Как ще отоплявам, не знам...
Изолация - вътрешна - фибран ... имате време. Дограмата ако не може да се смени - поне да се уплътни .. 

# 137
  • София /Абсурдистан
Изолация - вътрешна - фибран ... имате време. Дограмата ако не може да се смени - поне да се уплътни .. 
Ние имаме такава вътрешна изолация и е много топло. Само че сложихме фибран и на стените, и на тавана, отгоре се шпаклова и се прави като обикновен таван. С изолацията на тавана температурата вътре се покачи с 5 градуса. Иначе северните стаи са доста студени.

# 138
  • Mediterraneo
О, начините са ни известни, мъжът ми с това се занимава. Работата е, че не искаме да влагаме пари в ремонт, понеже сме там само временно. Няма да се занимавам с изолации и смяна на дограми  Stop Ще финансираме една зима по- яко ЕОН, това е  Tired

# 139
Засякох си сама електромера  Laughing нямаме повече от 30 лв месечно.
Всичко е енергоспестовно, дори крушката в тоалетната.

# 140
Ами има значение дали карате само на ток или имате парно, газови уреди и т.н.
Ние сме само на ток.
Хм..предстои ми да заживея скоро само на ток.. newsm78
Посъветвайте ме за разни разумни методи на икономии, плс..

Д.пе да ти е яко, Магаренце  Tired

# 141
Леле, и роптаете за 81лв  Shocked
Тока вкъщи е 150 лятото и 720 зимата. Аз роптая, ама заради големите суми.
Честно казано за 81лв не бих правила проверки...
Но пък принципно - ако не си го изхарчил тоя ток - би трябвало да се възрази...но 30лв за ток на семейство - ми се вижда малко...

За разумни методи - само едно ще кажа - ТОКа е най-неразумния  Naughty

# 142
Леле, и роптаете за 81лв  Shocked
Тока вкъщи е 150 лятото и 720 зимата. Аз роптая, ама заради големите суми.
Честно казано за 81лв не бих правила проверки...
Но пък принципно - ако не си го изхарчил тоя ток - би трябвало да се възрази...но 30лв за ток на семейство - ми се вижда малко...

За разумни методи - само едно ще кажа - ТОКа е най-неразумния  Naughty

Не, просто токът е скъп и хората почват да се шашкат.
81 лв не е никак много ако караш като нас без икономии, но да пускаш само телевизор и компютър примерно и да плащаш толкова, си е жива кражба.
Ще видим тази зима с новото покачване на тока колко ще изпищят.

# 143
Компютър, телевизор, хладилник, пералня, осветление, печка, прахосмукачка и сешоар дори - то си се трупа  Wink
Изравнителната е веднъж на 3 месеца. Ако е 81лв - разделено на три - оначава, че разхода е бил с близо 26-7лв повече на месец от платеното. Ако е плащала по 30 - излиза, че реално е имала около 60лв. Струва м исе нормално.

# 144
Два месеца по 91лв., а приравнителната 395лв.Това е средно около 180 лв. на месец!
Говоря за летните месеци през които не включваме бойлер,защото сме със слънчева батерия.
Харчим си-плащаме си! Не се и опитвам да икономисвам! Crazy

# 145
Та какво става -някой ще даде ли съвет за разумно ползване/икономии/ само на ток? newsm78 Praynig

В къщи сме само на ток.
Икономии не могат да се правят. Бойлера работи нон стоп, печката е с керамичен плот - уж по икономична но.... , климатика инвертор но като го пусна през зимата и той дърпа, хладилника - нон стоп бил клас А - икономичен , пералнята и тя уж клас А ... малките не ги смятам - ТВ, лампи и.т.н. Преди година смених цялото осветление с 12 волта - не оказа кой знае какво влияние. По-горе съм написал колко плащаме ..

Сега ше ме караш да търся нагоре ли? ooooh!
 Praynig
При мен също всички уреди  ще са клас А (макар много да не им вярвам), 2 инвенторни климатика и радиатори  в спалните..
Кое принципно харчи най-много и е добре да се включ/изключ?

# 146
Ако уреда има терморегулатор - и да изключваш ти сама - все тая. по-добре да си стои на режим.
Най-много принципно дърпат отоплителните тела и  готварската печка.

# 147
  • Пловдив
Последната ни сметка (днес я видях) ни е 180 лв. Определено трябва да си засечем електромера, защото не сме ползвали климатик. Бойлерът работи всяка нощ, хладилникът е денонощно, почти нямам време да готвя, ядем навън. Пералня - средно през нощ, по час и половина. Телевизори имаме четири, но никога не са включени всичките, най-много 3 да работят, и то вечер за 2 часа.
Вярно, уредите са стари (без пералнята), но чак пък да са толкова неикономични, акълът ми не го побира.

# 148
Това прогнозно или отчитане?

# 149
  • Пловдив
Това прогнозно или отчитане?
Мен ли питаш? В интернет си видях сметката, никаква прогноза не е.

Общи условия

Активация на акаунт