По колко плащате за ток

• 36 642
  • 368
  •   1
Отговори
# 180
Да , но няма гаранция, че те постоянно са закачени. Може да си включват климатика време от време или когато не сме вкъщи примерно.  Иначе пробвах ме така. Не се върти електромера. Но миналата година заминахме в чужбина за един мес. Всичко изключихме от контакта, фризера, хладилника изключихме. Но бушоните не, защото приятелка минаваше време от време след работа да полива цветя. Като се върнахме , за този мес. сметката беше 25 лв.  Thinking

# 181
Alyona  като гледам уредите ти сметката ти е съвсем реална. Също готвя на газ, топла вода от газов котел, същите уреди  и .... същите сметки.
А за 25 лв. миналата година - сигурно са засичали не точно в момента, когато сте заминали в чужбина.

# 182
  • София
Плащам средно около 20 лв на месец, следя си сметките, до колкото мога, почти еднаква е сумата... Но определено това с тримесечното отчитане е голяма дивотия...

20 лв!!!  Shocked Само една крушка ли имате като консуматор?

И ние сме зиме лете средно около 100.00 .

# 183
Според мен си отчитат както им дойде.Във апартамента,в който живеем/4 чов+1 малко дете/не мога да му хвана цаката дали плащаме повече или не.Ще дам пример с апартамента,който ремонтираме сега.Значи никой не живее там всички ел.уреди са изключени единствено работи алармата за охрана на обекта.3 месеца под ред е едно и също,но сметките не:3.92;0.66;2.20.Айде тук сумичките са малки,но ако така правят и с нормалното потребление значи плащаме "грешни"пари.Много странно ми стана една аларма да харчи почти 4 лв,но после съвсем се обърках. Thinking

# 184
  • до една звездичка
Уфф, писна ми по малко от 90 лв не плащаме. Сега излезе сметка 138 лв  #2gunfire .  Готвя на газ , отопление и вода на газ. Ползваме миялна , пералня, фризер, хладилник, 2 комп., телевизор, плазма и др дребни уреди. Казаха ни че плазма харчело много  Shocked . Говори с приятели, плащали по 50-60 лв.  Живеем в двуфамилна къща. Все си мисля ,че комшиите ни са закачени при нас  Confused Но как да проверим  Thinking

Аз пък мисля, че за всичко, което си изброила, си плащате съвсем нормална и очаквана сметка за ток.
Ние ползваме далеч по-малко уреди и плащаме м/у 50-60 лв. лятото.

# 185
Лятото не падаме под 200 лв,зимата малко повече.

# 186
  • Mediterraneo
Уфф, писна ми по малко от 90 лв не плащаме. Сега излезе сметка 138 лв  #2gunfire .  Готвя на газ , отопление и вода на газ. Ползваме миялна , пералня, фризер, хладилник, 2 комп., телевизор, плазма и др дребни уреди. Казаха ни че плазма харчело много  Shocked . Говори с приятели, плащали по 50-60 лв.  Живеем в двуфамилна къща. Все си мисля ,че комшиите ни са закачени при нас  Confused Но как да проверим  Thinking

Аз пък мисля, че за всичко, което си изброила, си плащате съвсем нормална и очаквана сметка за ток.
Ние ползваме далеч по-малко уреди и плащаме м/у 50-60 лв. лятото.

Аз пък мисля, че не е толкова реална. От това изброеното нямам миялна, но пък имам бойлер, който е постоянно включен. И готвя на ток. Но 90 лв посред лято не съм плащала, слава богу. Да не говорим за 140!

# 187
Плащам средно около 20 лв на месец, следя си сметките, до колкото мога, почти еднаква е сумата... Но определено това с тримесечното отчитане е голяма дивотия...

Що пък да е само крушка? При нас са включени обичайните хладилник, готв. печка, тв, пералня, компютър и каквото там съм забравила, сметката е същата през цялата година.

# 188

Що пък да е само крушка? При нас са включени обичайните хладилник, готв. печка, тв, пералня, компютър и каквото там съм забравила, сметката е същата през цялата година.

Да, същото като при Argun - печка, хладилник, компютър и разни други дребни електроуреди...

# 189
При нас за последното тримесечие - за първите 2 прогнозни месеца = 31+31=62, на третия, изравнителен минус 3 лв., общо за 3-те месеца 59 лв., т.е. по 19.70 лв. на месец.

Shocked Кой е консуматорът, който ви дърпа толкова?

# 190
  • София
От 25 до 30 лв. - нормална сметка, ако си абонат на Топлофикация.

# 191
  • There I was on a July morning
Последна сметка, с изравняването 100 лв. за 3 месеца, средно 33 лв. на месец.

# 192
ами май се получава така,че макар и да сме абонати сметките ни са по-скоро към 50лв.

# 193
При нас за последното тримесечие - за първите 2 прогнозни месеца = 31+31=62, на третия, изравнителен минус 3 лв., общо за 3-те месеца 59 лв., т.е. по 19.70 лв. на месец.

Shocked Кой е консуматорът, който ви дърпа толкова?

С 3 деца и гости почти през седмица.........  Grinning

# 194
  • София
ами май се получава така,че макар и да сме абонати сметките ни са по-скоро към 50лв.
Ами сигурно си с малки деца. При нас с две девойки /10г. и 16г./ големият разход е водата Joy

Общи условия

Активация на акаунт