По колко плащате за ток

• 36 666
  • 368
  •   1
Отговори
# 210
Преди малко платих 76 лв. толкова плащаме през летния период. Бойлер, който е включен нон стоп, пералня почти всеки ден, хладилник, два телевизора, готвя също на ток.Зимата около 150, като включвам  духалка в кухнята за около 3-4 часа на ден.Иначе се отопляваме на дърва. Като чета колко плащат някой от вас, чак не ми се вярва.

Нашата електроразпределителна компания е EVN,ако това има значение.

# 211
  • На ръба..
Около 20-25лв.

# 212
  • There I was on a July morning
vili bets, вече коментирахме, че бойлерът е най-големият консуматор на ток и е нормално да имаш по-високи сметки от тези, които ползват ТЕЦ. Също така, не е икономично бойлерът да е включен непрекъснато, а само на нощна тарифа+допълнително подгряване, когато е необходимо.

# 213
Между 50 и 60 лв.
Бойлер включен непрекъснато. Пералня - 3 пъти седмично, като пълен цикъл с предпране и високи градуси пускам само веднъж седмично, останалите са на ежедневна програма. Компютър включен непрекъснато. Телевизор и осветление - само вечер. Готвя на ток, но само 5-6 пъти в месеца при по-специални поводи. Обикновено се храним навън. За това и не ползвам в момента хладилник и той от пролетта е изключен.

# 214
През летния сезон 100-150 лв., тъй като ползваме много ел.уреди - 2 бойлера и пералня нон стоп, хладилник, 2 фризера, няколко TV, сушилня рядко, ежедневно готвене, климатици често  и др. дребни неща. Зимният сезон е тежък, отоплението е само на ток - max 500 лв. Компанията е EVN.

# 215
  • София
Лятото около 50-60, зимата по малко, че бойлерът е през парното - със стария електромер сме ( беш шашми ). Девер ми, с новия са над 100 всеки месец. ( в къща сме - два етажа един над друг ).
На този етап не икономисваме ( свети и свири всичко едновременно ), не пера и не готвя  нощем .

# 216
  • плевен
Миналия месец платих 70лв.-пералня почти всеки ден,компютър,хладилник,два телевизора,готвя на ток.Бойлера го включвам за 2-3 часа на дневна.

# 217
  • до една звездичка
...не е икономично бойлерът да е включен непрекъснато, а само на нощна тарифа+допълнително подгряване, когато е необходимо.

Точно това щях да питам! Досега сме включвали бойлера само на нощна тарифа, а ме убеждават, че варианта постоянно подгряване бил по-икономичен... Thinking
Като нямам, обаче, с какво да сравня... newsm78
Така ли е действително?

# 218
Лятото държа температурата на самия бойлер ниска, защото се ползва по-хладка вода. Зимата увеличавам Т-то, но никога не го изключвам напълно и не мисля, че е по-добрия вариант. Пробвала съм, но не съм видяла разлика в сметката.

# 219
  • Пловдив
Преди малко платих 76 лв. толкова плащаме през летния период. Бойлер, който е включен нон стоп, пералня почти всеки ден, хладилник, два телевизора, готвя също на ток.Зимата около 150, като включвам  духалка в кухнята за около 3-4 часа на ден.Иначе се отопляваме на дърва. Като чета колко плащат някой от вас, чак не ми се вярва.

Нашата електроразпределителна компания е EVN,ако това има значение.
Да, при ЕВН и ние плащаме по толкова. Бойлера нощем, пералня или две всеки ден, хладилник, фризер, готвя на ток (не готвя много) 70-80-90. Ако сме включвали климатик за охлаждане - 100-110лв. Зимата се топлим с локално парно, обаче есента в преходния период сме на климатици - над 200лв.

# 220
65 Peace zimata-120

# 221
  • добрич
100 лятото под 300 зимата не падаме-с два климатика.....

# 222
100 лятото под 300 зимата не падаме-с два климатика.....

и ние така. лятото 100-120  бойлер непрекъснато, пералня минимум 1-2 на ден, хладилник, фризер, климатици 2 броя, готвя на ток. Зимата около 200 - 250, но ходим по къс ръкав

# 223
# 224
100 кв., 2 климатика + нормалните ел. уреди - печка (котлоните са на газ, фурната я пускам 4-5 пъти месечно), пералня (през ден, понякога и по 2 пъти на ден - 90% на нощна), хладилник (нон стоп), фризер (нон стоп), ТВта, компютър, микровълнови и каквото се сетите дребосъчно..
Нямаме бойлер, на ТЕЦ сме, но нямаме и парно - само тръби Simple Smile
лятото - 40-50 лв..
зимата - 100-120 лв..

Общи условия

Активация на акаунт