По колко плащате за ток

• 36 675
  • 368
  •   1
Отговори
# 225
Към ЧЕЗ сме - средно около 30 лв плащаме месечно през неотоплителния сезон, т.е. без печки и пр. Де факто използваме бойлер (всеки ден), стар и много гълтащ енергия съответно хладилник, печка (без фурна обаче), телевизор и два лаптопа. Много ли е, малко ли е, не знам, това ми е първо живеене на квартира и следене на сметки изобщо...

# 226
  • София
Към 33 лв. месечно, но сме без бойлер, а на газ. Сумата е за хладилник с фризер, печка, пералня, но пера само на 40 градуса, 2 компютъра и доста лампи.

На мен лично ми се струва много, но явно е от пералнята понеже често я пускам и през деня.

# 227
Мноо- го! Но пo  малко  Mr. Green
'Щот съм на газ!

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 15:04 от Aнна

# 228
Лятото 40-60, зимата от 70-100.

# 229
  • Перник
Към ЧЕЗ сме - средно около 30 лв плащаме месечно през неотоплителния сезон, т.е. без печки и пр. Де факто използваме бойлер (всеки ден), стар и много гълтащ енергия съответно хладилник, печка (без фурна обаче), телевизор и два лаптопа. Много ли е, малко ли е, не знам, това ми е първо живеене на квартира и следене на сметки изобщо...

Rolling Eyes Е, добре, де. И ние сме със същите ел. уреди - но всичко е ново, клас А. И за август месец имаме близо 100 лв. И то не при крайно отчитане от ЧЕЗ, а ние сами си засичаме в края на всеки месец. Вече не знам какво да правя.

# 230
Нито пък аз - три месеца по 150лв - отивам днес - изравнителна още 101  Crazy

# 231
  • до една звездичка
Като говорите за компютри и телевизори, интересно ми е, каква ли е месечната им консумация и, съответно разход? newsm78

...При положение, че работят нон-стоп, де. Wink

# 232
През зимата около 100-120 лева, лятото по 50 лева. Имаме два климатика, хладилник, газово котле, стар фризер, печка с фурна,миялна и пералня...И компютрите и телевизорите.

# 233
50 лв месечно без отопление,къпане,готвене/това е на газ/,лампите са от икономичните,другите ел.уреди също.

Лятото когато пускам климатик,плащам пак 50 лв.,как става тази работа нямам идея. newsm78

# 234
  • Кьолн
Ние сме към ЕОН. Направо ме скъсват от плащане. По- малко от 80лв не съм плащала. Вярно е че пускам всеки ден пералня и то по две ,но нямам фурна. Нямам фризер. Мои приятелки всеки ден готвят на фурна, имат по два фризера и като мен пускат пералня и пак повече от 50лв не плащат. вече не знам от какво да икономисвам Tired.

# 235
Аз пък не знам колко плащаме ,все мъжа ми плаща  такива сметки,щом не е пропищял значи не е много Wink

# 236
  • София
Като говорите за компютри и телевизори, интересно ми е, каква ли е месечната им консумация и, съответно разход? newsm78

...При положение, че работят нон-стоп, де. Wink
За компютъра четох, че е левче за 24 часа консумацията, телевизора харчел колкото крушка. Ако някой има друго инфо да казва.
Иначе ние плащаме по 30 лв., съдомиялна, перална всеки ден, фризер постоянно включен. Готвя 3-4 пъти седмично. Всичките ни уреди са ААА.

# 237
Максимално ако мощността на комп.+монитор е 300 вата /средно нов и добър компютър, като има значение дали монитора е LCD или кинескопен - по малко харчи плоския/ - за час излиза 4 - 4.5ст през деня и съответно 2.7ст през нощта. Което за работен ден от примерно 10 часа излиза 40-45ст. За месец - 12-13лв при положение че се ползва по 10 часа дневно.

# 238
  • София
Което за работен ден от примерно 10 часа излиза 40-45ст. За месец - 12-13лв при положение че се ползва по 10 часа дневно.
Т.е. за 24 часа пак си идва към левче консумацията, нали така?

# 239
плащаме под 80 или около тази цифра. Пералня, печка, съдомиална, сушилня, хладилник с фризер... Телевизорите са почи нон-стоп включени във всяка стая (обичам нещо да ми бучи), компа се гаси само като рестартирам, крушката в коридора и кухнята се гаси само като изгори и трябва да се смени, климатиците бачкат винаги, когато ми е малко топло или пък малко студено... не икономисвам по никакъв начин, напротив - страхотна прахосница съм и не мога да разбера как така плащате такива огромни сметки  newsm78.
забравих да уточня, че зимата имаме парно т.е. отопляваме се на климатици само през пролетта и есента, когато се налага...

Общи условия

Активация на акаунт