По колко плащате за ток

• 36 633
  • 368
  •   1
Отговори
# 315
Леле, утрепа ме с мъжките ви дрехи  Joy
Аз пък не виждам как се пълни пералня ежедневно!??

# 316
Леле, утрепа ме с мъжките ви дрехи  Joy
Аз пък не виждам как се пълни пералня ежедневно!??
мхм.. особено пуловерите са  ooooh!

# 317
Много лесно се пълни пералня  Laughing когато нямах миялна, миех на ръка и понеже ненавиждам сушилниците - редях измитите на кърпи, после с други подсушавах и от там директно в пералнята, като сметна и кърпата от кухнята, която пера всеки ден, 5-6 се връзваха  Crazy това съвпадна с периода на майчинството, детето малко - докато се обърна се е омазало до ушите, + някой друг чаршаф нарисуван или оклепан с нещо или калъф на диван ... в някои дни даже и 1 не ми стигаше  Laughing
За седмицата ми се връзваха 6-7, + една с чаршафи и хавлии, общо 8-9.

# 318
Първо - никога не съм прала заедно нещата на детето с наши или с кърпи и други. Тях пера винаги отделно, с детски прах.
Второ - отделям прането на цветове и бяло и посмъртно не може да се събере на ден един цвят за пускане.
Ама въпрос на виждане явно.

# 319
...

Да  Peace всичко пера заедно - винаги  Simple Smile

# 320
Първо - никога не съм прала заедно нещата на детето с наши или с кърпи и други. Тях пера винаги отделно, с детски прах.
Второ - отделям прането на цветове и бяло и посмъртно не може да се събере на ден един цвят за пускане.

Ами роди си три дечица .Сметни им преобличане поне два пъти дневно и ще ти стане ясно как се прави номерът с пускането на поне две перални на ден... Mr. Green

# 321
  • Пловдив
И аз пера всеки ден. С две деца и двама възрастни. Моя мъж е по-голям от на Листопада мъжа, познавам го. Значи на ден по един комплект дрехи от голям човек и поне по два от дете. Примерно днес ще изпера светлите дрехи от 2-3 дни, утре ще пускам дънки и тъмни панталони. Веднъж седмично или на около 10дни имам червена пералня.

# 322
Аз ги разделям на 3 вида условно - малко цветни (към бели, щото такива почти няма хич), цветни (червени, зелени, не нам кви си) и черни - дънки, черни и много тъмни други цветове..
Пера всичко на куп и на дребния и нашите.
Чорапите на мъжо отиват към черните - те там са си почти само негови..
Моите и на дребния чорапите отиват в цветното..
Бельото - в малко цветните  Laughing - кърпите, чаршафите и покривките пак там..

Ей голямо разделяне пада  Crazy

# 323
Темата малко се измести, но да докладвам и аз как  ги докарвам до 6 перални седмично, при условие, че сме само двама: 2 пъти седмично на фитнес + сауна = 2 перални + 1 спално бельо + 1  бели дрехи
+ 1 цветни + 1 черни. А за тока -плащаме около 50 лв. на месец (през лятото)за пералня, телевизор, хладилник, компютър.Готвенето ми клони към 1 път на месец, печката я ползвам предимно за кафе.

# 324
При положение, че нося размер 38-40, а моя е с дънки 28 - сега ви разбирам вече...
И за да се отчета и аз, защото от мен тръгна темата за  прането - 3-4 перални максимум - през седмицата една, останалото събота и неделя.
И още нещо странно - дойде ми сметка за ток - 2.90лв - и така са го писали прогнозно до януари, когато ще има отчет  и нали се сещате, че тогава ще ми тръснат поне 150-200 Crazy

# 325
Viliko, вие последния месец у вас ли сте живяли  Laughing
Някой знае ли консумацията на ток при центрофуга на пералнята кога е по-голяма  newsm78 Аз си мислех, че с по-ниски обороти (400) е по-икономично от по-високите (1000), но мъжът ми каза че не е точно така  Thinking

# 326
Пералня как пък я пълните ежедневно чудя се? Разбирате се - днес всички ще сме облечени в червено - и така, за да може да се изперат на куп, нали  Joy
И какво правите на котлони и фурна едновременно ежедневно?

Четиричленно семейство от които двама възрастни ,едно дете на 4 год.което е в двора и се цапа постоянно и една кака тинейджърка която си сменя дрехите нон стоп то няма как да не се напълни пустата пералня.Пък и дрехите веднъж обличани немога да ги прибера отново в гардероба. Peace
А готвенето нямам друг избор голямата ми е диабетичка и гледам да и разнообразявам храната постоянно-храни се 3 пъти основно и 3 пъти междинни закуски ,ето така става с котлони и фурна  Hug

# 327
При положение, че нося размер 38-40, а моя е с дънки 28 - сега ви разбирам вече...
И за да се отчета и аз, защото от мен тръгна темата за  прането - 3-4 перални максимум - през седмицата една, останалото събота и неделя ...

Ние сме дебели прасета, но не ни се отразява на пералните  Mr. Green да, сега и ние сме на 3-4 перални, но като няма никой вкъщи по цял ден, няма и какво да се цапа  Laughing

# 328
  • sofia
Ние сме дебели прасета, но не ни се отразява на пералните  Mr. Green да, сега и ние сме на 3-4 перални, но като няма никой вкъщи по цял ден, няма и какво да се цапа  Laughing
И определено се готви значително по-рядко.....поне аз де.

# 329
  • Пловдив
Никол, не се хвали... Щото моя мъж е 190см и 140кг. Вие ако сте прасета, моя на слонче  идва Simple Smile Аз съм му лика-прилика, пасваме си като двойка Simple Smile
Пък да не ви казвам колко яде.......  ooooh! И кво да правя - готвя, инак ще се разорим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт