По колко плащате за ток

• 36 608
  • 368
  •   1
Отговори
# 330
И определено се готви значително по-рядко.....поне аз де.

Ние готвим всеки ден, но при готвенето не цапаме толкова, въпросът е детето да прекарва възможно най-малко време вътре, тя е основната причина Mr. Green

Янтра, моят е дребничък, 170/75, ама чак дънки 28 не носи  Laughing

# 331
Viliko, вие последния месец у вас ли сте живяли  Laughing
Някой знае ли консумацията на ток при центрофуга на пералнята кога е по-голяма  newsm78 Аз си мислех, че с по-ниски обороти (400) е по-икономично от по-високите (1000), но мъжът ми каза че не е точно така  Thinking

Това е проблема - живеем и още как, но се нанесохме миналия месец и най-вероятно,заради някакви минали периоди без консумация - сега така ми пращат сметка, което ще ми дойде нанагорно януари при реалния отчет  Crazy
Така ми е и парното - 50лв писано за целия зимен период...

# 332
  • Gorni Bogrov
Viliko, вие последния месец у вас ли сте живяли  Laughing
Някой знае ли консумацията на ток при центрофуга на пералнята кога е по-голяма  newsm78 Аз си мислех, че с по-ниски обороти (400) е по-икономично от по-високите (1000), но мъжът ми каза че не е точно така  Thinking

Това е проблема - живеем и още как, но се нанесохме миналия месец и най-вероятно,заради някакви минали периоди без консумация - сега така ми пращат сметка, което ще ми дойде нанагорно януари при реалния отчет  Crazy
Така ми е и парното - 50лв писано за целия зимен период...
На нас ни дойде същата сметка 3.00лв. ,при положение ,че не падаме под 70-80лв.Във сайта на  ''Чез'' има опция за сменяване на месечните сметки и аз я смених ,защото  иначе за Коледа щяхме да получим "хубав подарък" от тях.

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 11:36 от cecko05

# 333
На сайта - така ли? И не е нужно да ходя на място до ЧЕЗ? Сега ще поразгледам, благодаря   bouquet

# 334
Да не е изравняващата? На нас така цяло лято ни пишат по 30 лв. 2-та прогнозни месеца и на третия месец даже връщат 3 лв.  Crazy

# 335
  • София
абе хора какви са тези изравняващи сметки 3лв?Че даже и пари да връщат-аз да го видя няма да го повярвам Laughing аз изравнителна сметка под 100 лв не съм имала!!!Но подадох молба да плащам на 3 месечие и сега вече незнам кое колко щото плащам на камара

# 336
Да не е изравняващата? На нас така цяло лято ни пишат по 30 лв. 2-та прогнозни месеца и на третия месец даже връщат 3 лв.  Crazy
Не, не е, пише си първо месечно плащане и тн, отдолу е посочено, че ще имам още 2 такива плащания и отчет началото на януари...Опитвам да се свържа по тела, но нормално - не мога  Crazy

# 337
Като заговорихте за Чез ние за 3 месеца  лятото платихме 202 лева,като бележка ни дойде септеври,аз не искам да плащане на 3 месечие,това е излишно и само натрупване.Ние ползваме доста ток,климатика работи от края на септември постоянно през деня.Предтавям си зимата така  ако плащам на тримесечеие,някка си не е удобно и не мога да им хвана спатиите,много некоректно.Сега в сайт ами написали,че за септември имам д аплащам 3 лева,и как става този филм,нищо не мога да разбера,изравнителна ли ще е,каква незнам.На съпружеското тяло му с е видяха много 202 лева за лятото ,нас почти ни нямаше,та може да е изравнителна и да са приспаднали и затова септември да е само 3 лева.Има ли такъв вариант newsm78

# 338
Еми то си пише каква е сметката - месечно плащане или отчет - провери си.

# 339
Еми то си пише каква е сметката - месечно плащане или отчет - провери си.
Ами там е работата,че пише,че е месечна,ама ти как мислиш,че при ползване нон стоп на климатик,бойлер и още куп екстри ще платиш 3 кинта,нещо не се връзва не смяташ ли....
То дай Боже всеки месец по-толкова да ползвам за такова потребление на ток,ама нещо не ми се вярва,ина някаква грешка изглежда.

# 340
Еми чети назад - при мен е същото положение бе жена  Joy

# 341
  • Перник
Къде да подам жалба за проверка на електромера? Става ли на някакъв имейл или трябва на място?
Вече 99% съм убедена, че има нещо нередно. За тримесечието сметката ни е повече от двойна на голяма част от съседите ни. А живеем в гърсониера и през деня включваме тв, комп. и хладилник. Вече и енергоспестяващите лампи започнах да гася непрекъснато.

# 342
Поредното необяснимо безумие:
Два месеца подред плащахме по 40лв и сега чаках изравнителната да е 200лв. Да ама не - само 75лв - климатика не е спирал плюс маслен радиатор работеше непрекъснато поне 2 месеца. А предното тримесечие без климатик и др отоплителни или охлаждащи уреди платихме общо същата сума...

# 343
  • Пловдив
Къде да подам жалба за проверка на електромера? Става ли на някакъв имейл или трябва на място?
Вече 99% съм убедена, че има нещо нередно. За тримесечието сметката ни е повече от двойна на голяма част от съседите ни. А живеем в гърсониера и през деня включваме тв, комп. и хладилник. Вече и енергоспестяващите лампи започнах да гася непрекъснато.

Преди да подадеш жалба, можеш и сама да провериш. Изключи абсолютно всички електроуреди и виж дали електромерът продължава да върти. Иначе жалби се подават в КЕЦ - центрове за работа с клиенти. Но имай предвид, че получават купища жалби, затова е хубаво да имаш някакво основание. Освен това е много важно как точно ще формулираш молбата, най-добре помоли служителката за съвет.

# 344
  • Перник
TessaMon , всички процедури по следене, включване, изключване, засичане и т.н. ги правим от месеци наред и не сме хванали нещо нередно. Сметката ни реално отговаря на показанията на електромера. Но е нереално висока.

Надявам се и други да се включат със съвети, как молбата ми да бъде взета под внимание Praynig

Общи условия

Активация на акаунт