Системен побой

• 7 181
  • 125
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Това просто е кошмарно. Честно казано си мисля, че такива хора трябва да ги прибират за принудително лечение. Жената има спешна нужда от помощ, но явно не желае да и бъде оказана, не и по такъв начин. Иска да си запази насилника само за нея Shocked

# 16
Връзката с малката от сайта няма да помогне много на жената, все пак човекът едва ли ще напусне услужливо предоставения дом и боксовата си круша.
Ерика, аз нямах предвид това, че дава лош пример на децата си, а че въпросният може да посегне и на тях. Накарай я да си представи децата в положението, в което тя е била (да не дава Господ  Praynig).

За запознанството - ако той е инициатор на "грешното" обаждане, и още повече ако е от същото село, няма начин да е случайно. Но тя едва ли ще повярва.

Не можеш да и помогнеш. Не и след като според нея проблем не съществува.
Един мой преподавател много обичаше да казва: насила от човек можеш само да вземеш, но насила не можеш да му дадеш.

# 17
Ужасявам се от подобни неща, но не виждам как ще и помогнеш, щом тя самата не иска  Rolling Eyes
Най ме изумява това, че тя го е приела пак #Crazy

# 18
  • София
Аз пък трудно бих съчувствала на описаната така ситуация  Crossing Arms На децата - да, дори и никога той да не им посегне, те стават свидетели на всичко това. Ако на тази майка инстинктът за самосъхранение не говори, то тогава къде е майчинският? Понякога си мисля, че има истина в това, че всеки си заслужава съдбата. На децата съчувствам и може би, ако й се обърне специално внимание, че тези деца растат в нездравословна среда и се уведомят социалните, може да се отрезви от хормоналния си делириум. Съжалявам- не я разбирам  Tired

# 19
  Включвам се пак, защото ми е болно и много тъжно, защото най-добрата ми приятелка от ученическите години беше в подобна ситуация и аз НЕ успях да й помогна. ..Преди 20 години, нямаше психолози, нито центрове като Анимус, самата аз бях на 20 години... и освен да й говоря,крещя и умолявам да го напусне - не стана нищо. Тя продължава да "живее" с този човек и да му прощава, но отдавна с нея не сме близки! Просто споделих, без да ми е олекнало...
  Дано на тази жена й се помогне!

# 20
  • out of space
Аз пък трудно бих съчувствала на описаната така ситуация  Crossing Arms На децата - да, дори и никога той да не им посегне, те стават свидетели на всичко това. Ако на тази майка инстинктът за самосъхранение не говори, то тогава къде е майчинският? Понякога си мисля, че има истина в това, че всеки си заслужава съдбата. На децата съчувствам и може би, ако й се обърне специално внимание, че тези деца растат в нездравословна среда и се уведомят социалните, може да се отрезви от хормоналния си делириум. Съжалявам- не я разбирам  Tired

Жената преди 4 г е загубила съпруга си, децата са й били почти бебета. Единственият баща, когото познават е сегашният хубавец. Нямат представа защо мама е била в болница....

Танцуваща, дадох примера, дадох и последствията, никакво внимание не обърна....
Явно тя се дразни най-много от въпросната пикла, по тази линия мога ли да действам по някакъв начин?

# 21
  • Германия
Как се обича побойник и защо? Как се излиза от този ужас?

Не се обича! Просто безпомощността, страха от самотата, собствените комплекси за малоценност, хващането като удавник за сламка итн. се бъркат с любов. Когато жертвата осъзнае, че всъщност не го обича, тогава става лесно, а до тогава колкото и да и говориш няма да постигнеш нищо. Поне това е моето мнение  Peace

# 22
  • out of space
Намерих кой е кретена и намерих коя е любовницата
После? Идеи?

# 23
Този ужас изглежда поносим за нея, не вярвам да и допада особено но се примирява, а може и да я е страх че ако го изгони е способен да си отмъсти по жесток начин. За съжаление нещата често се оправят чак когато преминат всичките й граници на поносимост, дано да не е твърде късно и някой сериозно да пострада.

# 24
  • София
Щом е системен побоят, значи тя си носи белезите и без да се налага престой в болница. Децата виждат и дори и сега да са малки, ще разберат. Щом той им е бащината фигура и още повече го харесват, той е модел на подражание, което пък може да окаже страхотно въздействие върху бъдещите им семейства и т.н. и т.н. Тя има ли изобщо представа колко трудно се къса веригата? Как този домино ефект все някога те застига и се изисква много, за да те подмине. Егоистично е от нейна страна- всичко това, тази влюбеност в любовта, в нуждата от такава  Confused Мислиш ли че би те разбрала, ако я накараш да се замисли над това, малката не й е проблемът, не участвай във фиксирането на вниманието й в тази посока.

# 25
Бих му счупила ръцете с удоволствие, но нито ми е наблизо, нито някой ме мол за това....

Не мога да спя спокойно бе хора, ще полудея! Всичко приемам- и изневерите, и наркоманията, и какво ли не....
Но това чудо като насилието към жени ме изкарва извън равновесие. Искам да помогна, някак  Confused

Признавам,че не изчетох всичко,но преди време дадох този телефон на едно дете(тийнерджърка)системно пребивана от семейството й.

Център Надя 080019100

# 26
  • out of space
Да се опитам ли да говоря с него или с нея? Лесно мога да ги банна, но си имат други координати  Tired
Много ми влезе в сърцето тази жена....  Cry

# 27
Защо я бие? Имам предвид тя прави ли нещо конкретно, което да отприщва бесовете му (казва нещо, отговаря му, упреква го, прави/не прави поискано от него)? Предполагам, че е тиха и кротка женица, но все пак става нещо, преди да се зареди пороят от удари. Нека се опита, когато усети че наближава побой, да го избегне - или да се заключи в друга стая, или да повика помощ, а най-добре да открие конкретния повод и да се стреми да не го предизвиква.
По отношение на пиклата не виждам какво може да се направи - ако въпросният успее да я забърше, жената ще събере ли смелост да го изгони? Ревността и по-силна ли е от страха и?
Ерика, според мен не е добра идея да говориш с него и с другата.

# 28
  • Варна
Говори с момичето. Може би не е късно поне нея да предпазиш. Иначе сигурно я чака същото. А за жертвата - нямам представа, може би психолог може да даде съвет как да се действа. И все пак докато тя не осъзнае, че има проблем и той не е "малката" шансовете са минимални.
Танцуваща, аз нямам никакъв опит за щастие, нито пряк, нито косвен с подобни изроди, но по четено и чуто съдя, че тях винаги ще се намери какво да ги предизвика. Просто няма такъв филм да се старае да не го предизвиква. А и защо? Що за живот ще е това?

# 29
1.
Цитат
Явно тя се дразни най-много от въпросната пикла, по тази линия мога ли да действам по някакъв начин?
2.
Цитат
Да се опитам ли да говоря с него или с нея? Лесно мога да ги банна, но си имат други координати  
Много ми влезе в сърцето тази жена....  

Ерика, ако проблема за тормоза е в пиклата, и тя е тук във форума, е нещо различно (в този случай всички можем да помогнем). Само кажи коя е.Но мисля, че това няма да оправдае насилието, нито пък поставяйки бан и на двамата.
Пиклата , че ще я скрием в миша дупка , то ясно. Но, вари го , печи го ,той си остава насилник. Тя сама трябва да достигне до извода да се махне от него.

Общи условия

Активация на акаунт