Системен побой

• 7 157
  • 125
  •   1
Отговори
# 105
   Ерика, не знам как можеш да помогнеш на тази жена, при положение, че явно за нея не е проблем факта, че той я бие, а е проблем връзката му с друга жена. Много ще ти е благодарна, ако с вълшебна пръчица премахнеш от живота им другата жена, но така както описваш ситуяцията ще те сметне за най-големия си враг, ако я разделиш от насилника. А това, че децата не знаели е пълна глупост. Ако живеят с тях постоянно, дори да не са свидетели на побоя, то със сигурност и двете деца виждат резултатите след това и могат да се сетят от какво са. Това, че тя се самозалъгва е друг въпрос. Май така й изнася да си мисли, че децата нищо не подозират и за тях проблем няма. Затова съм съгласна с това:

Единственото което ми хрумва е Закрила на детето, поне децата да не стават свидетели на подобни случки.

Това, което най-много ме шокира в цялата история е, че тя търси отмъщение. Знам, че в такива моменти жените са много слаби и имат нужда от подкрепа, но повечето не се разделят от страх - че няма къде да отидат или че не могат да се справят сами, но в тези моменти да мислиш за отмъщение ми се струва много странно. Пак казвам за нея явно малтретирането не е проблем. За нея истиснкия проблем е мацката от сайта.

П.П. И последното, което ще кажа е, че мисля, че не трябва да се бъркаш. Бих направила всичко по силите си да помогна на човек, който иска помощ и осъзнава, че това не е нещо нормално, но не знае как и какво да направи. Но когато този човек не иска помощ е съвсем друго.

# 106
Бих направила всичко по силите си да помогна на човек, който иска помощ и осъзнава, че това не е нещо нормално, но не знае как и какво да направи. Но когато този човек не иска помощ е съвсем друго.

Поинтересувайте се колко процента от малтретираните жени искат помощ, кога точно осъзнават, че искат и имат нужда от помощ и колко процента плащат с живота си?  Peace

Не всички са силни като нас, устойчивите форумки  Crazy Ако бяха всички като нас, нямаше да има толкова много хора, потърпевши и подложени на насилие.

# 107
  • out of space
Мисля да не се занимавам повече с тази жена, взе адски да ми лази по нервите!  Close

# 108
Мисля да не се занимавам повече с тази жена, взе адски да ми лази по нервите!  Close

Спираш и толкова. 

# 109
Кой каквото сам си направи никой друг не може да му го направи!

Остави я да си пати от акъла това е !
Жалко за децатаV  Cry

# 110
Бих направила всичко по силите си да помогна на човек, който иска помощ и осъзнава, че това не е нещо нормално, но не знае как и какво да направи. Но когато този човек не иска помощ е съвсем друго.

Поинтересувайте се колко процента от малтретираните жени искат помощ, кога точно осъзнават, че искат и имат нужда от помощ и колко процента плащат с живота си?  Peace

Не всички са силни като нас, устойчивите форумки  Crazy Ако бяха всички като нас, нямаше да има толкова много хора, потърпевши и подложени на насилие.

Не говоря за изречени думи, говоря за поведение. Мисля, че тези неща се усещат. Дори да не каже, че иска помощ, много неща могат да го покажат. В случая точно поведението на тази жена ми показва, че побоя не я притеснява. Може да звучи и глупаво, но на нея това може и да й харесва. Не казвам, че съм права, а че има и такава възможност. И двамата са пълнолетни. Ако на единия му харесва да пребива, а на другия му харесва да го пребиват, кои сме ние, че да им пречим. Затова споменах, че за мен е по-голям проблема на непълнолетните деца, които обаче в случая нямат избор.

# 111
  • София
Аз съм се интересувала Nino Tito и тази жена не пасва на стереотипа. Той не е роден баща на децата, тя не се притеснява от тяхна евентуална реакция и обвинения; не живее в общество, което заклеймява раздели и разводи; не е зависима от него, щом го е гонила от дома си и после прибрала; не е мирна, кротка и нерешителна, щом търси саморазправа и отмъщение и сипе псувни по млади девойки; няма конфликт със себе си и собствените си желания, т.е. не крие на всяка цена ситуацията, за да защити избора си на партньор и споделя с лекота на непозната, а Ерика сигурно не е единственият душеприказчик. Тя има силата да го изгони, щом го е правила и той е станал по-нисък от тревата, т.е. той не я държи в страх от саморазправа след евентуална раздяла. Това нейното не искам да квалифицирам, защото ще стане мътна и кървава. Но определено не може да получи моето съжаление и разбиране. Язък за децата  Confused

# 112
да дойде да набие мен ....... му  #2gunfire ще мусъбера международна група за отмъщение  Sick #Cussing out Cry

# 113
Аз съм се интересувала Nino Tito и тази жена не пасва на стереотипа. Той не е роден баща на децата, тя не се притеснява от тяхна евентуална реакция и обвинения; не живее в общество, което заклеймява раздели и разводи; не е зависима от него, щом го е гонила от дома си и после прибрала; не е мирна, кротка и нерешителна, щом търси саморазправа и отмъщение и сипе псувни по млади девойки; няма конфликт със себе си и собствените си желания, т.е. не крие на всяка цена ситуацията, за да защити избора си на партньор и споделя с лекота на непозната, а Ерика сигурно не е единственият душеприказчик. Тя има силата да го изгони, щом го е правила и той е станал по-нисък от тревата, т.е. той не я държи в страх от саморазправа след евентуална раздяла. Това нейното не искам да квалифицирам, защото ще стане мътна и кървава. Но определено не може да получи моето съжаление и разбиране. Язък за децата  Confused

Сигурно сте права, възможно е жената да е изключение. Говоря, че по принцип малтретираните в голяма част от случаите трудно се решават на помощ.
Далеч съм от мисълта да упреквам някого, че не се ангажира с такъв случай и да помога, напротив. Особено ако не е специалист. Коментираме си.
Но при всички положения аз смятам, че и тази жена има проблем и трудно го осъзнава, жалко, че децата може да пострадат.
Дано по някакъв начин им се помогне.

bouquet

# 114
А не мислите ли, че основния проблем на тази жена е малката госпожица? Да ви кажа честно на мен ми се струва, че може да няма никакъв тормоз, а да си го е измислила, за да накара Ерика да и съчувства и да и помогне за "раздялата м/у мъжа и девойката. Твърде много неща има, които лично мен ме съмняват.

# 115
  • София
Сигурно сте права, възможно е жената да е изключение. Говоря, че по принцип малтретираните в голяма част от случаите трудно се решават на помощ.
Далеч съм от мисълта да упреквам някого, че не се ангажира с такъв случай и да помога, напротив. Особено ако не е специалист. Коментираме си.
Така е, далеч не всички търсят помощ и в такива случаи и най- близките и семействата им са в неведение години наред. Да не забравяме, че в този случай жената търси помощ- за оттърваване от девойката  Confused Тя е предприела стъпката- търсене на помощ и споделяне, но не разпознава проблема, поради що- само мога да гадая. Не може да бъде сравнявана с хилядите жени, които са жертва в собствения си дом. И да- специалист само може да помогне, но не и ако тя не му потърси помощта. Някаква ужасна грешка в системата има при тази жена, както и по-горе писах при нея не говори и инстинктът за самосъхранение и майчинският. Затова и предложих да се действа чрез децата- уведомяване на социални служби, Закрила на детето и т.н. Дано се отрезви. Човек без опит и специализирани познания, решил да помогне, може само да навреди. Човек лесно понася критика относно постъпките си и трудно такава, отправена към начина му на мислене. Има си хора за всичко, специалисти, които могат да помогнат, защото проблемът на жената не се дължи на страх, липса на информация и нерешителност.

# 116
  • София
А не мислите ли, че основния проблем на тази жена е малката госпожица? Да ви кажа честно на мен ми се струва, че може да няма никакъв тормоз, а да си го е измислила, за да накара Ерика да и съчувства и да и помогне за "раздялата м/у мъжа и девойката. Твърде много неща има, които лично мен ме съмняват.
Всички сме склонни да търсим логика в алогичното поведение.
Не не мисля обаче. Наистина съществуват хора с грешки в системата и за това съществуват дялове в социалните науки (да омекотя, че друга наука ми идва наум) и съответните специалисти, които имат ресурса да повлияят.

# 117
  • out of space

Бавно и полека точно до този извод почвам да стигам....  Confused

# 118
  • E-CLM & CH-VD
Eрика, а въпросната дама знае ли, че модерираш другия сайт? И как се свърза с теб, ако не е тайна? Останах с впечатление, че не се познавате лично.  Blush

# 119

Бавно и полека точно до този извод почвам да стигам....  Confused
И много парвилно. Забрави. Единстевното вярно нещо в тази история са героите.

Общи условия

Активация на акаунт