БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване

• 24 805
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София
кое първо се въвежда - жълтък или месо  newsm78

Жълтък.

# 346
  • София
При мен беше обратното, 1во въведох месото.

# 347
и ние първо опитахме месо - пиле , пуйка , заек , телешко , в такъв ред ги проядохме .

# 348
чудя се,защото е много топло при нас ,а нали не трябва да се въвежда в жегите жълтъка  Thinking,захлажда се чак след 2-3 месеца,как мислите,дали е проблем  Rolling Eyes

# 349
И аз първо започнах с месото - пуешко, заешко, пилешко....на 9,5 месеца въведох жълтъка.

# 350
Я ми кажете какво мога да давам за закуска, че моят син не ще попара и овесени ядки. ooooh!
Засега с успех ядем само бисквити с АМ.
Как приготвяте гриса?

# 351
  • София
Я ми кажете какво мога да давам за закуска, че моят син не ще попара и овесени ядки. ooooh!
Засега с успех ядем само бисквити с АМ.
Как приготвяте гриса?

Каша също може. Грисът го правех с вода. Слагаш я да заври и след това изсипваш грис.

# 352
Вариш грис във вода до сгъстяване и после разреждаш с АМ, може и плодче да добавиш ако така не се хааресва. Но  не е ли  рано за заместване на сутрешно АМ със закуска? На такава възраст не знам друга алтернатива, но нека другите да кажат пък ти ще си решиш.
За каша и аз си мислех, но предположих че я дава за следобедна закуска.

# 353
 Мами моля за помощ, бебко е почти на 5 месеца а от доста време се буди нощем през час и пръцка, давам чайче и заспива и така до сутринта. Направо не издърйам вече два пъти сменям АМ - първо Хип сега Фризовом. Незнам ново ли да търся някой имал ли е подобен проблем?

# 354
  • Кьолн
Здравейте момичета! Искам да ви попитам  започнах вчера да захранвам бебчо, но той се дави  и плюе. Правя кровче разредено с АМ като бозичка. Вчера дадох една лъжичка, но хич не го хареса. Какво да правя да спра ли захранването според вас? Много ще съм ви благодарна за отговорите!

# 355
  • София
Бебето ти е още много малко за захранване.
Само ти го показва.  Peace

# 356
  • Кьолн
Ох, объркала съм картофчето в бързината. И аз мисля ,че е малко ,но таткото много настоява. Ивка я захраних като навърши 6 месеца и нямах проблем. Може и от детето да е. Благодаря за отговора   Виви!

# 357
  • Русе
И аз да питам, пак  Simple Smile
На обяд давам зеленчуково, досега съм вкарала 5-6 зеленчука, дохранвам с АМ. Сутринта давам каша, оризова, но не всеки ден. Е, кога да вкарам плодовите? Мислех в 16 часа да започна да давам  newsm78 и за в момента режима да е:
през нощта: АМ
8-9 часа: оризова каша ( постепенно и там ще разнообразя)
12-13 часа: зеленчуково + АМ
16 часа: засега АМ
20 часа: АМ
22 часа: АМ ( малко)

# 358
  • Варна
можеш да започнеш с плодовете като ги въвеждаш сутринта на място на кашата и да дохранваш с АМ или каша

# 359
Мами моля за помощ, бебко е почти на 5 месеца а от доста време се буди нощем през час и пръцка, давам чайче и заспива и така до сутринта. Направо не издърйам вече два пъти сменям АМ - първо Хип сега Фризовом. Незнам ново ли да търся някой имал ли е подобен проблем?

Аз не разбрах защо сменяш марката АМ?  newsm78
Това, че детето се буди нощем през час и пръцка, показва, че има стомашно-чревен дискомфорт. Не съм сигурна дали причината не е в чайчето, с което ти го наливаш всяка нощ, или в АМ, както ти си мислиш. И понеже не съм лекар, ще те посъветвам ти да се консултираш с лекар задължително, ако още не си го направила, първо педиатъра, а после, ако консултацията с педиатъра няма ефект, със специалист по детско хранене, диетика и т.н.
В момента можеш да използваш форума за онлайн консултация със специалисти по педиатрия и хранене, задай си въпросите ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?board=81.0

Общи условия

Активация на акаунт