БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване

• 24 707
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Готвя в момента картофена крем-супа.Да сложа ли прясно мляко?На 1г. и 4м. сме?

# 46
Аз въведох глутена с лъжичка овесени ядки към плодоо пюре. А може и с някоя глутенсъдържаща каша. Зеленчуци ядем само ако в тях има месо. Аз лично не мисля , че  7 месеца е рано за месо, нали има и становища според които месото може да е от първите храни при захранване. За супичката не е ли по-добре да я застроиш с кисело мляко?

# 47
аз в момента въвеждам глутена с по лъжичка бисквитена каша към другата каша. смятам постепенно да увеличавам количеството.

# 48
Готвя в момента картофена крем-супа.Да сложа ли прясно мляко?На 1г. и 4м. сме?

Може. Няма проблем. Достатъчно сте големи за прясно мляко сготвено в ястия.

# 49
След около две седмици предстои да въведа месните пюрета при менюто на Радослав.С кое месо да започна-пуешко или пилешко?Също така моля да ми препоръчате пюрета  Hug

# 50
Аз дадох първо заешко,после пилешко и сега ще дам пуешко. Мисля,че това са месата, от които можеш да избираш. Дадох първо заешко с моркови на Гербер, после фин заек с пиле на Овко , после само пилешко с картофи и зеленчуци на Гербер и сега съм купила пак пуешко на Гербер.

# 51
  • София
Захраних така - заешко, пуешко, пилешко, телешко, риба, свинско и чак на година и половина агнешко.

# 52
  • София
Аз пък започнах с пилешко, телешко, риба и свинско. Като рибата и телешкото след месец спря да ги яде.

# 53
пуешко, пилешко, заешко,телешко, агнешко, риба. На 11 месеца сме. Свинско още не съм дала. В момента хапва пилешко, телешко и риба с голямо удоволствие. Другите меса не ще да ги види. Хипп и Гербер. В българските има твърде много излишни неща. Успех и дано ги хапвате с удоволствие.

# 54
Мерси.  bouquet А може ли конкретно някое наименование на такова пюре...примерно на Гербер какви има? Blush Ганчев не взимам.

# 55
  • София
Ако се интересуваш от Гербер (те имат всички видове), отиваш в магазин, където ги продават и гледаш съдържанието. За заека на Гербер - имат два вида по 125 гр., но единия беше по-едно смлян - имаше някакви частици и ситната отказваше да го яде, но вече съм забравила кой.

# 56
Заешкото пюре на Хипп с броколи беше едно от любимите на Иво. И сега да му предложа, пак би ял.

# 57
Момичета, аз искам да попитам откога давате сурови плодове. Малкия е на 6 м. и 8 д. мога ли да му пасирам пъпеш примерно и да го пробвам дали ще го яде

# 58
На мен лично  педиатъра ми каза, че след 6 месеца мога да давам сурови плодове. Аз  лично дадох такива около 9 месеца. Не за друго ами защото сезонът беше такъв, т.е. нямаше избор на плодове. Започнах точно с пъпеш.  Дребосъчка много го хареса, но и тя никога е нямала проблем с плодовете. Успех.

# 59
Момичета, аз искам да попитам откога давате сурови плодове. Малкия е на 6 м. и 8 д. мога ли да му пасирам пъпеш примерно и да го пробвам дали ще го яде
Давам от навършен шести месец , започнах с  банани, ябълки и круши. За пъпеш според мен е рано.
По принцип за най- безопасна възраст за сурови плодове се смята навършени осем месеца, но от седми също е приемливо.

Общи условия

Активация на акаунт