БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване

• 24 755
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • София
И да задам друг въпрос, тези дни ще и давам ориз - има ли марка по-подходяща за деца и пасирате ли го?

Аз купувах бял ориз, за да се развари хубаво. Бланшираните и другите от този тип стоят по-твърди. Иначе кафевият ориз е по-полезен, но аз не съм го давала когато Иво беше по-малък.
Ако решиш да пасираш, трябва да го развариш добре и да пасираш в течност. Иначе става лепкав и бебето може да не иска да го яде (моето поне не искаше, докато се усетя как да пасирам).

# 181
  • София
помагайте  Praynig Praynig Praynig
мойто мишле не ще плодови пюрета (аз само ябълка и банан съм му дала де  Crazy),ама не ще,мръщи ссе плюе,има ли деца,които да не обичат плодови пюрета,иначе зеленчуците ги яде,не всички ,още се захранваме.Та се чудя дали аз не оцелвам момента  newsm78,пробвам го сутрин след млякото към 10,не ще,седобед пак след млякото и пак не ще  ooooh!,приемам всякакви съвети  Peace

Ако си изпива цялата "доза" мляко, може да не е гладно.
Поначало, плодовите пюрета е да се дават между храненията, което означава, че следващото мляко ще се измести малко във времето.
Аз чисто плодово пюре съм давала само при захранването (или когато съм искала да изместя малко следващото хранене по няква причина). След това добавях в каша, грис или нишестен млечен крем.

# 182
  • София
netitop според мен е само период,ние имахме същия на вашата възраст,при много бебоци се получава,не се притеснявай ще отмине от самосебе си  Peace

Peace
Много бебета минават през такива периоди. Не се тревожи.

# 183
Малко тъп въпрос но... Embarassed искам по нататъка да правя млякото на Радослав с бисквити(Закуска, Плазмон и т.н) Как точно става номера-колко мляко, колко бисквити, натрошават ли се предварително, бързо ли омекват, като каша ли става консистенцията?
Благодаря! Hug

# 184
Малко тъп въпрос но... Embarassed искам по нататъка да правя млякото на Радослав с бисквити(Закуска, Плазмон и т.н) Как точно става номера-колко мляко, колко бисквити, натрошават ли се предварително, бързо ли омекват, като каша ли става консистенцията?
Благодаря! Hug
аз ги попарвам с вряла вода и те се размекват и стават на каша моментално след което добавям 2-3л АМ. натрошавам ги предварително. слагаш количество по твоя преценка. Peace

# 185
Нинче ,аз вечер слагам на Жанета бисквитки в млякото от тези на Плазмон/безглутеновите/ по следния начин-стоплям към 50мл. по гореща вода слагам определеното количество лъжици АМ,слагам 2 бисквитки/разтварят се почти мигновенно/ , разклащам и доливам след това останалото количество студена вода.Не става гъсто почти не може да се разбере ,че има бисквитки в млякото Peace

# 186
аз по-горе описах как правя попарка от бисквитки. иначе от тези гранулираните на Плазмон слагам по две лъжички само вечер в млякото. Peace

# 187
Здравейте, моето бебе е 3610кг и е на 40дни, как да изчисля средно дневно колко грама трябва да изяде? Имар=те ли някакви примерни схемички според килограмите и възрастта?
Как разбирате според книгата на лиляна трифонова
*от втората седмица до втория месец /дали и вкл. втория месец/
като другата група е
*от 2-4месечна възраст
При положение, че бебето е на 40дни в коя група сме!!
Извинявам се, ако е малко объркващ въпроса???!!!!

# 188
БЕБЕТО В, аз тази книга не я знам. Никога не съм пресмятала млякото на детето по някакви схеми. Няма как да изчислиш средно-дневно-колко да изяде бебето! Всяко дете е различно, няма как всички да ядат еднакво, нали!  Simple Smile
Ще разбереш по апетита на детето. Колко му даваш в момента? Ако му стига, продължавай да му даваш същото количество, докато си поиска още. Ако не му стига и мрънка за още, прави малко повече количество. По метода на пробите ще разбереш колко му се яде.  Peace

# 189
Здравейте, моето бебе е 3610кг и е на 40дни, как да изчисля средно дневно колко грама трябва да изяде? Имар=те ли някакви примерни схемички според килограмите и възрастта?
Как разбирате според книгата на лиляна трифонова
*от втората седмица до втория месец /дали и вкл. втория месец/
като другата група е
*от 2-4месечна възраст
При положение, че бебето е на 40дни в коя група сме!!
Извинявам се, ако е малко объркващ въпроса???!!!!
втория месец 120мл
третия 130мл
четвъртия 140мл и т.н.

# 190
БЕБЕТО В в началото и аз се рових много да търся по колко трябва да изяжда детето на 24 часа. Намерих няколко таблици, дадени минимални кол, максимални и средно. Намерих и едно обяснение че докато детето започне да яде твърда храна, правилото е  да му се предлага по 70 мл на всеки 454 грама от теглото му, по тази схема твоето дете трябва да яде около 600 мл на 24 часа.
Това ми се стори най-правилно защото на една и съща възраст има деца които тежат 4 кг и деца които тежат 6 кг, деца които ядат по 7 пъти на денонощие и такива които ядат по 5 пъти. Точно затова не ми се струва много вярно да се казва по 120 мл примерно, когато вече се сметне според килограмите на детето, може да се разпредели нужното количество на броя хранения. И въпреки всичко бъди сигурна че няма как да накараш детето да яде повече отколкото му е нужно или да му даваш по-малко, води се по него то ще ти покаже колко мляко му е нужно

# 191
Бихте ли казали, ако кутията с АМ е отворена ,т.е разпечатана но не е използвана има ли проблем да се използва  след  , два или три месеца или трябва да я изхвърля,имам такава за всеки случай ,ако не стигне кърмата и видях ,че пише да се ползва до 4 седмици

# 192
Не,не рискувай да даваш от разпечатана кутия след като е минал месец след отварянето.

# 193
Бихте ли казали, ако кутията с АМ е отворена ,т.е разпечатана но не е използвана има ли проблем да се използва  след  , два или три месеца или трябва да я изхвърля,имам такава за всеки случай ,ако не стигне кърмата и видях ,че пише да се ползва до 4 седмици

Мине ли месец след отварянето по-добре я изхвърли.

# 194
  • Варна
На самата кутия пише до 3 седмици след отварянето.

Общи условия

Активация на акаунт