БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване

• 25 918
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
 Аз питах за по-горните постове  Blush
 Иначе зеленчуковото пюре на моя малчуган го правя вечер и го слагам в 2 бурканчета за следвашите два дни. Незнам дали е правилно но така процедирам аз.

# 616
Ставаше въпрос за това, че ако смятате да давате от едно бурканче на две поредни хранения е препоръчително, дори задължително да отсипвате храната в отделен съд. Тъй като от слюнкат на детето се развиват бктерии. Т.е. давате каквото давате и щом детето е толкова малко остатъка се хвърля. Друге въпроса, че по принцип е редно ако сте яли от чиния остатъка да не го употребявате пак и да не го връщате в общата тенджера.

# 617
Здравейте,моми4ета!
Моята дъщеря,която е на 4,5 месеца,отказва да пие мляко. Смених бибероните и положението е същото....на аптамил ар сме, беше с рефлукс,не смея да го сменя. Яде с лъжица мле4на каша на Humana-бананова, сложих мляко в зеленчувкото пюре и  отказа да го яде. Какво да правя? Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Иначе 4исто пюре без мляко яде...да не би да не и харесва млякото като вкус, опитах да сложа и плодово пюре, да променя вкуса,но няма резултат!

# 618
много нови неща си й предложила.Това е грешка.Моят син по същия начин го тъпчех през ден по нещо ново,различно и отказа АМ.Резултат-мина на кис.мляко.Бебето яде от 4 дни каша на Хумана с ориз и банан,пюре от моркови.Яде като невиждал,но ние имаме специален проблем,заради който бързам с храната Peace
Здравейте,моми4ета!
Моята дъщеря,която е на 4,5 месеца,отказва да пие мляко. Смених бибероните и положението е същото....на аптамил ар сме, беше с рефлукс,не смея да го сменя. Яде с лъжица мле4на каша на Humana-бананова, сложих мляко в зеленчувкото пюре и  отказа да го яде. Какво да правя? Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Иначе 4исто пюре без мляко яде...да не би да не и харесва млякото като вкус, опитах да сложа и плодово пюре, да променя вкуса,но няма резултат!

# 619
Аз я захраних рано и нямаше проблем. Тя от раждането си е злояда и на няколко пъти ми прави тези изпълнения без да съм я захранвала с нищо. Просто се 4удя ве4е какво да я правя с какво да я храня, дали ако и давам за ве4еря мле4на каша ще и доставя достатъ4ното коли4ество мляко за нормалното и развитие....това е.

# 620
Може би е време да пробваш да смениш млякото. Аптамила и моето бебе го отказваше, но след смяната и до ден днешен си търси млякото като наследство. Яде по три пъти на ден АМ.

# 621
С млечна каша за вечеря няма да й доставиш необходимото дневно количество мляко, което е минимум 600 мл, максимум 1000 мл за възрастта до 1 г.
До 1 г. млякото и млечните продукти трябва да съставляват 3/4 от общото количество храна.
Деси е права, грешка е, че си я захранила прекалено рано, на крехката възраст 4,5 м. тя яде храни, които при нормално захранване в 5-6 м. бебетата ядат към 7-8 м.
Сигурно вече имаш и цели млечни хранения заместени с твърди храни?  newsm78
В резултат на прекалено ранното захранване при дъщеря ти е се е получило изместване на млякото от твърдата храна.
Трябва да направиш всичко възможно да я върнеш към млечния хранителен режим. Предлагай й съвсем малки количества твърди храни. Захранването не е за наяждане, а за запознаване с нови вкусове и постепенно разнообразяване на хранителния режим. Предлагай й първо млякото, когато е гладна, а после пюре. И без това си въвела основните групи храни и няма за къде да бързаш с въвеждане на нови.   

# 622
Здравейте мами, дъщеря ми е на 9,5 месеца и не е захранена с прясно мляко, след около 2 седмици ще я записвам на детска кухня, а там видях, че в много от менютата то съществува. Педиатърката ми каза, че то се въвежда след година, какво ще ме посъветвате newsm78

# 623
В детската кухня млякото е сухо. Или поне на мен така ми казаха, когато зададох въпроса. Прясно мляко въведох на година месец и половина с мляко с грис. Попитай в кухнята и ако млякото е наистина прясно, просто избягвай предлагането на кремовете преди навършване на годинка.

# 624
В детската кухня млякото е сухо. Или поне на мен така ми казаха, когато зададох въпроса. Прясно мляко въведох на година месец и половина с мляко с грис. Попитай в кухнята и ако млякото е наистина прясно, просто избягвай предлагането на кремовете преди навършване на годинка.

Проблема е, че не само в кремовете има мляко, в супите също и в някои основни. Просто прегледах менюто на ДК Ян Бибиян и ако наистина слагат прясно мляко ще трябва да се ориентирам към някоя друга кухня.
Като съм тръгнала да попитам и за белтъка, кога го въведохте (предполагам, че в ДК и него го има)?

# 625
Ако са спазени препоръките, млякото не би трябвало да е прясно. Белтък пак след годинка въведох. Питай в кухнята всичко, което те интересува. След топлинна обработка белтъкав млякото се пресича и принципно за дете на 10 месеца, без склонност към алергии не би трябвало да е проблем. Аз обаче съм шубе и най-чинно си изчаках годинката, че и малко от горе.

# 626
Здравейте мами, дъщеря ми е на 9,5 месеца и не е захранена с прясно мляко, след около 2 седмици ще я записвам на детска кухня, а там видях, че в много от менютата то съществува. Педиатърката ми каза, че то се въвежда след година, какво ще ме посъветвате newsm78
Ако не ти е проблем запиши детето на кухня след като навърши годинка.
Причините са ти ги казали - ползват прясно мляко и яйчен белтък. Ако млякото е сухо, то със сигурност не е АМ (АМ не понася топлинна обработка) и пак не е вариант за дете, което не е навършило годинка.
Въведи постепенно и внимателно и прясното мляко, и яйчния белтък и смело записвай мадамата.
Аз процедирах по този начин. Синът ми беше на 1 година и 2 месеца.

# 627
Питай за всичко смело в кухнята и ако не те устройва просто пробвай със въпроси в друга. Млякото в повечето е сухо, не е прясно, но правят застройки на супите с белтък често.

# 628
здравейте, някой можели да ми каже дали мога да смесвам аптамил безлактозен и аптамил ар/за повръщане/,защото малката има разстройство и днес и взех аптамил безлактозен,но като си го хапна и го повърна почти целия. Thinking мисля си , че и идва много рядък а и по принцип тя си връща на всяко хранене,но по съвсем малко.досега бяхме на розов хипп 1.

# 629
здравейте, някой можели да ми каже дали мога да смесвам аптамил безлактозен и аптамил ар/за повръщане/,защото малката има разстройство...
Посъветвай се с педиатъра на бебето Peace.

Общи условия

Активация на акаунт