Перник-19

• 16 947
  • 301
  •   1
Отговори
# 45
Алиса, моя Вики правеше така  докато го кърмех. Започне да суче и по едно време се ядоса, извие се назад, напъне се и нададе кански писък. Като се опитвах да му дам повторно гърдата реве та се къса. В недоумение бях какво му е и съм правила какво ли не, за да му е сгодно и да се храни, ама..
Мислех си дали не му мириша нещо- ходех да се мия; дали не му е топло; дали не му е светло;дали не му е студено;дали не го боли нещо...абе направо в чудо се видях. Не искам да те плаша, но за съжаление Вики се отказа от сукането и започнах да изцеждам и да му давам с биберон. Sad Много ме е яд, ама така се стекоха нещата при нас. Дано при вас е съвсем различно. Стискам палци.

# 46
Здравейте момичета  Simple Smile
Току що се регистрирах, благодаря за поканата на lisa lisanova  Wink

# 47
Привет и от мен!
Скоро не съм писала, но знаете - работа, деца, работа, деца.... е сега нямам оплаквания - 6 седмици ваканция.
Чудесни новини виждам в темата - бебета налични и очаквани, зъбки, първокласници бъдещи... страхотно!
Ние гостувахме няколко дни в Перник, а баткото ни прекара голяма част от лятото там.
Сега сме сив София и освен рибката Голди си имаме и пернишко коте - Цар Коте /може и да е царица, както каза ветеринарката/. Името е ясно - ще търпи промени, но животинчето донесе страхотно оживление вкъщи.
Хубава вечер на всички!

# 48
Здравейте, днес моето момиченце има имен ден!
Да ви почерпя

Честит Имен Ден, на всички с името Мария!!!

# 49
ДОбре дошла 0777,радвам се че се присъедини кън нашта дружинка.
Да ти е жива и здрава дъщеричката и честито на всички именници.

# 50
Честито на празнуващите днес и специални поздрави на красавицата Мария на мама Ели! Heart Eyes

# 51
Благодаря за съветите Hug
Бебето го кърмя на поискване като той си е направил горе-долу режим през деня суче на 2.5-3 часа обаче проблема идва вечер когато се буди през час и половина и докато не му дам да яде не млъква и не заспива newsm78 Чета из нета че трябвало да яде по 5-6 пъти на денонощие а моя яде по 8-9 #Crazy Това нощното ядене по 3-4 пъти направо ме съсипва....сутрин съм много изнервена и все по-често ми минава през акъла да спра да го кърмя и да минава на АМ Cry
Иначе за времето на кърмене - не гледам часовника, оставям го да яде докато не заспи. Понякога това е 15 мин, друг път 45 мин Peace Ама уж заспива, а после като го махна от гърдата и поспива 10 мин и се буди и почва да блъска ръце в устата и да си бърка. Много често и повръща. И тука се получава странно - хем повръща, хем все гладен newsm78 Значи странно нещо са това бебета...като не могат да си кажат какво им е Joy
За акането и пишкането - доста често е наакан, а от напикано памперса му тежи доста, а го сменям на 3 часа горе-долу, преди всяко ядене Peace
За водата незнам, лекарката ми каза да му давам вода ама чак пък толкоз много дето пие...
В понеделник ще ходим на консултация и ще видим колко е порастнал, защото аз го меря горе-долу. На моя кантар се меря първо аз без него и после с него и виждам резлутата като махам 100-тина грама от теглото заради дрехите му. Ще видим на кантара на докторката колко ще покаже Peace
Взехме акта за раждане и вече си е напълно законен човек Mr. Green Обаче като ходихме до София и ни се счупи колата и не можахме да се приберем до следващото хранене и инструктирах бабата да ходи да му купи АМ, че бях изцедила кърма само за едно ядене, а се наложи да отсъствам за две. После като се прибрах и го накърмих изцедих още 90мл и ги замразих за всеки случай Whistling
За помощта от 250лв в социалните ли се ходи и ще ми задържат ли там оригинала на акта за раждане?
Айде стига съм ви занимавала Mr. Green
Честит имен ден на Мария на Мама Ели  bouquet

# 52
Миленка, те бебетата наистина са странна работа, затова трябва да им хванеш цаката и да не им се връзваш на номерата Laughing
Това, че вечер търси често да суче, не означава, че е гладно. обикновено вечер бебетата са изнервени и изморени, за тях денят е натоварен, защото е свързан с нови емоции, нови неща и се уморяват много лесно. Съвсем естествено търсят начин да се успокоят и затова искат да сучат. Не бива да забравяш, че бебетата сучат по хиляди причини и само една от тях е от глад Laughing
Щом ака редовно, значи яде, иначе откъде материал за хвърляне Laughing  Бутането и яденето на ръцете също не винаги е признак за глад, а пък това че трябва да яде 5-6 пъти го забрави. Значи, в статии съм чела, че мъничките кърмачета могат да ядат и по 10-12 пъти в денонощието, даже това е добре, защото по този начин се стимулира лактацията. Косето в момента яде сигурно 8-9 пъти в денонощие, пък не съм го нарочила за гладен Laughing
Според мен излишно се притесняваш, но като видиш резултатите на консултацията, ще се успокоиш Simple Smile

За помощта - в социалните се ходи и ще ти вземат оригиналния акт за раждане.

Ели, честита ти именничка, да е жива и здрава и много усмихната! Simple Smile  bouquet

# 53
Миленка виждам че говорите за социалните а има ли някакъв период за вземане че ние вече минахме трите месеца а някой ми каза че трябвало до 3 месец да се вземат иначе отпадали вярно ли е!!!!!!!!
честит имен ден на всички именницина патерици

# 54
Аничка, 3 години е срокът, не три месеца.

# 55
Здравейте! Simple Smile

Помагайте за добър очен лекар, моля ви!

# 56
  • Перник
Здравейте! Simple Smile

Помагайте за добър очен лекар, моля ви!

За възрастен или за детенце?
Ако е за дете - ние водим Калоян в София, в детския кабинет на МА.

Милена, как новородено бебе ще яде 5-6 пъти в денонощието?!? АЗ ям повече пъти!

Честито на всички именници на патерица! Да им е живо името!

От няколко дни ми се върти в главата идеята да си направя кола маска - крака, триъгълник, подмишници. И понеже в живота си не съм стъпвала при козметик  Embarassed можете ли да ми препоръчате добра и "безболезнена" козметичка?

# 57
Bibita  в поликлиниката в квартала вторник и четвъртък идва от София професорка.

SvetlaK на пазара срещу пицарията има козметичка,много съм доволна и цените са много прилични.Същата собственичка има салон и до пицария Белисима-козметичен център Елегант.,но там сега е отпуска.

Галя като новородена та чак до 3 мес. ядеше по 8-9 пъти  Peace

# 58
Благодаря ви, SvetlaK и lisa_lisanova bouquet

# 59
Здравейте, най-после имам няколко свободни минути за нета. Бобя, благодаря за отговора, дано не се откаже от гърдата. И аз съм правила всички неща, които си писала, даже внимавам какво ям и пия да не би кърмата да му е с неприятен вкус. Но когато отказва да яде, той не иска и изцеденото мляко, като съм му го давала и със силиконов и с гумен биберон. Плаче дори от чая, затова го замених с преварена вода. Единствено залъгалката приема и ако не го карам да яде, не плаче. Моля ако на някой друг му се е случвало такова нещо, да пише.
    Бибита, мога да ти дам координати на добър лекар в София, частния й кабинет е близо до централна гара. Ако те устройва, пиши на лични, че не се знае кога пак ще мога да прочета тук.
    Колкото за помощите, днес майка ми подаде документите, попълва се молба-декларация, в която се декларира семейно положение, данни на съпруга, данни за децата. Трябва ти твоята лична карта, оригинал и копие на акта за раждане на бебето, който остава при тях един месец, после си го взимаш, копие и оригинал на акта за раждане ако имаш и други деца, както е при мен, но оригинала ти го дават веднага. Трябва и документ от есграона за родените ти деца и номер на сметка, на която да ти преведат парите. На мен ще ми ги преведат чак в края на септември. Когато ходиш за молбата, ще ти обяснят по-подробно.
Милена, моят Бисер също плачеше и си лапаше пръстите, будеше се през час. Помогна ми залъгалката. откакто му я купих вече се буди на три часа, иначе си смуче бибата и не търси ядене. Така наистина разбирам кога е гладен и кога просто си плаче по някакви си негови бебешки причини, както ти е обяснила Fairy.

Общи условия

Активация на акаунт