Перник-19

• 16 946
  • 301
  •   1
Отговори
# 30
Билка,честито и от мен.   bouquet

# 31
Суууупер!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Билка, страхотна новина! Всичко ще е наред  Peace Погали момата през коремче от мен!

# 32
Билка, това е една страхотна новина Hug Всичко ще е наред Hug  bouquet
Боби, страшен е режима на твоя Вики, искам и аз такъв Mr. Green
Аз малко ставам досадна с мойте кърмени проблеми ама пак да попитам Mr. Green От сутринта почнах да цедя кърмя за утре и открих, че от тази гърда дето не е ял изцеждам само по 20-30мл newsm78 Това май не е нормално да е толкова малко....дали не е гладно детето newsm78 Мерих го и на кантара и го изкарах, че е качил само 500гр, а вече мина почти месец Tired И пие страшно много вода, по 200мл чай на ден, че и повече newsm78

# 33
Зравейте мами и от нас.
Билка честито и от нас  newsm51.Желая ти лека бременност и сладка госпожица на финала stork-girl
По повод памперсите ние ползваме Памперс и съм много доволна.
Миленка не се притеснявай защото бебето дърпа повече от колкото помпата.При мен имам наблюдение,че колкото повече суче усещам как постоянно ми идва кърма.
Мами и аз да питам,излезнаха ни някакви пъпчици на едната бузка може ли да ги мажа с крема за подсичане?

# 34
аз мажа с Бочко Peace

# 35
Билка, честито, стискам палци всичко да е наред с бременността и раждането ти Praynig

Милена, ти как го кърмиш бебето - на режим или когато му скимне да яде? Колко често мокри памперсите, пишка ли редовно, ака ли редовно?
Напрежението в гърдите се маха много бързо, особено ако не цедиш допълнително, но това означава само, че кърмата ти се е регулирала като количество. Представяш ли си ако го имаше постоянно докато кърми жената, ми аз вече 9 месеца кърмя, трябва да откача все да са ми напрегнати гърдите Laughing
После за цеденето - количеството изцедена кърма няма нищо общо с количеството изсукана от бебето! Това е закон и не знам защо повечето майки го пренебрегват, въобще не се подвеждай. Аз не мога да изцедя повече от 10 мл, а Косето продължава да е почти само на кърма и като заседне на гърдата, суче дълго инапоително.
Разминаването се получава, защото имаш рефлекс на потичане - разните там хормони отключват потичането на кърмата, но този рефлекс много трудно се задейства, когато го няма бебето, а самото бебе за секунди го отключва. Затова има майки, които не могат да цедят и такива, които могат Simple Smile

500 гр за по-малко от месец не е толкова малко, 450 грама за един месец е долната граница, когато е само на кърма. Обаче е важно да си го мерила и в началото и в края на един кантар.
Единственото, което ме притеснява, е че пие вода много, защото това е признак за глад. Пробвай всеки път, когато иска вода, да му даваш кърма, много е малко бебето и ако искаш да кърмиш по-дълго и успешно, не е сега моментът, когато кърмата се регулира и количеството се установява, да му даваш вода.

ТОва се сещам за момента, ако мога да помогна с нещо, казвай Simple Smile

# 36
И според мен водата е прекалено много. Моят син не може да се справи със 100мл. Според мен - предлагай и втората гърда.

Честито, Билка! Вярвам, че всичко ще е наред! Леко бременеене!

Последна редакция: чт, 13 авг 2009, 22:28 от dessie83

# 37
Билка, имай вяра че всичко ще е наред!  bouquet

# 38
Билка честито и от мен   bouquet Heart Eyes
Много се развълнувах и аз.Вярвам, че всичко ще е наред.Леко бременеене!

За  кърменето не съм много в час но сутринта имаше в Часът на мама един лекар и говори за пиенето на вода при кърмачетата и каза че ако бебето пие много вода значи кърмата не му стига и трябва маиката да наблегне повече на водата(горе долу това каза)

# 39
  • Перник
Благодаря,момичета,че ме подкрепяте и пожелавате всичко да е наред!
За сега минах през всички видове изследвания и видеозони - дори ходих в една специализирана клиника в София със супер модерна апаратура.Имаме си вече снимчици и т.н.Всичко по личицето е наред,нослето,устата - оформени,както и образуваните органи до момента са наред.Нямам и риск от генетична аномалия с тази бременност,по-скоро риска е почти нищожен според генетичното изследване.

# 40
Билка, дано миличка. Hug Аз честно казано не знам какво е станало с първото ти бебенце - не съм била тук още, но дано тук всичко е наред.  bouquet

# 41
Билка, честито!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Дано всичко е наред и скоро да гушнеш най-сладката госпожица на света  Praynig

# 42
Милена, дано не досаждаме като стари свекърви, във форума има много теми само и специално за кърменето, в които се разискват всякакви проблеми. Наясно съм, че сигурно точно сега хич нямаш време за висене пред компа. Светлето има добър опит, а Fairy се справя отлично и в момента (напълно подкрепям написаното от нея). Ей, заради тоя рефлекс, дето моя Калоян не можеше да стимулира и разчитахме само на помпата, не можахме да изживеем пълноценно периода на кърмаческата възраст. Това ми е една от големите болки в живота. Вслушвай се в съветите им и не бързай да се шашкаш. Спокойствие и пак спокойствие, не се вторачвай във всичко. Бебчо наддава добре, а ти имаш достатъчно кърма, просто му предлагай да суче по-често. Цунки и на двама ви!

Последна редакция: пт, 14 авг 2009, 14:05 от mama-eli

# 43
Поздрави Билка, аз също не съм наясно с предишните ти проблеми, но ти пожелавам лека бременност и едно прекрасно бебче накарая! Моята бременност също не беше лека, три пъти ме приемаха за задържане и всеки път имах вътрешното усещане, че проблема не е в бебето и то е добре. Ако и ти имаш такова усещане, значи всичко ще бъде наред и накрая ще гушнеш най-красивото момиченце на света.
  Милена, не се шашкай, аз също си мислех, че кърмата ми намалява, все още си мисля така, а в същото време преди два дни бяхме на консултация. За един месец е качил 1200 г и епорасъл с 5 см. Явно кърмата му стига. А на някоя от вас да ви се е случвало по време на кърмене бебето да пуска гърдата, изпъва се назад страшно стегнат, лицето му почервенява и започва да плаче. После пак се нахвърля на гърдата, суче яростно и започва да дере с нокти до следващото изпъване. Мисля че са колики, но когато не яде не плаче и си спи спокойно. Когато изцедих гърдата /90 г - явно има достатъчно кърма/ и му я дадох с биберон, отново плачеше. Това се случва от няколко дни, но не на всяко кърмене, понякога на едната гърда, понякога на другата и то по различно време на денонощието. Ако някой знае нещо по въпроса, моля да пише.
    Кате, как са гърдите ти, оправиха ли се?

# 44
  • Перник
Милена, не мислех да се включвам, защото Феъри е обяснила всичко, което и аз бих казала, но Ели ме провокира.  Wink И според мен бебчо пие много вода  newsm78 Бих те посъветвала да кърмиш "на поискване", а не по график. Вече писах какво е добре да ядеш и пиеш, ако се съмняваш, че кърмата ти намалява. Мисля, че 500 гр. не са малко за няма и месец. Успех!

Алиса, за съжаление не мога да ти помогна, не сме имали твоя проблем. Надявам се да не е нещо сериозно и скоро да отмине  Peace

Общи условия

Активация на акаунт