Перник-19

• 17 004
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
  • Перник
Такааа, да се включа и аз  Mr. Green
За ваксините - не бих рискувала да НЕ ваксинирам детето си, дори се замислям дали да не му направим някои незадължителни ваксини - единия хепатит (не помня коя буквичка  Embarassed), менингит...
За хомеопатията - с 2 ръце съм "ЗА". Благодарение на нея Калоян все още не е пил антибиотик, въпреки че педи си мисли друго  Wink Абсолютно съм против изписването на антибиотик "за всеки случай". А у наше село аптекарката и докторката са се намерили идеално - и 2-те горещо препоръчват антибиотици, дори и при вирус  Thinking

Панадол преди ваксина никога не съм давала, а и след ваксината съм давала само, ако Калоян качи температура. И като цяло гледам да огранича приема на лекарства, дори и хомеопатични, витамини и т.н. Колики за щастие не е имал, зъбите порастнаха докато мама се накани да купи гел  Mr. Green, за засилване на имунната система разчитам на това, че детето ми обожава плодове и зеленчуци. Изкушавах се по едно време да му купя "Дормикинд" или както там се казваше, но се отказах  Simple Smile

# 151
Моята педиатърка също е Ани Янкова.Много съм доволна от нея.
За хомеопатията съм,не биха дала антибиотици(само в много краен случай)
Калин също не е имал колика-никога.
Зъбките ни растат без проблем,но можеби се дължи и на това,че превантивно съм давала ККалкреа Фосфорика.

# 152
някой има ли представа от правилата и законите относно регистрацията по градове и региони ? или от къде мога да намеря нещо за КАТ ? нововъведенията например
За  какво по точно става въпрос?Имам приятелка която работи в КАТ и мога да я питам.
коя ти е приятелката. и аз имам там една. да не ни е обща?
За КАТ София става въпрос.Твоита там ли е?

# 153
  • от Луната
За детските градини ако маиката няма брак плаща половин такса. Peace
Това вече не е така с последните промени в семейния кодекс. Половин такса се плаща само за второ дете и самотна майка, чието дете не е признато от бащата.
Не съм против хомеопатията, даже понякога е много полезна. Ир, това с липсата на колики и лесно растящи зъби е по - скоро до дете. Аз също давам Калкареа фосфорика и Нукс  вомика, но пак тругно вади сегашните зъби. С предните нямаше проблем, но от както и тръгнаха кътниците, а сега и кучешките е направо ужас.. Племеницата ги извади много леко, даже и не разбрахме, а не е пила нищо. Но пък тя правече много гадни оттоци и вдигаше Т от ваксините по ЗК, за това решихме на МИхаела да си ги купуваме и съм доволна от Пентаксима. В началото са 3 приема и на 1 год и 2 мес  newsm78 май имаше реимунизация. Всеки сам решава, но тогава все още в пернишката болница биеха ваксината в гръбчето, а с Пентаксима и спестих 1 боцкане
Кате, прочети в темите за ваксините и по-специално за Пентаксима, там се споменаваше и за друга, която била добраи от него.
Аз съм решила на Михаела да бия и Превенар като навърши 2 годинки
 Педито е Дойчинов и съм доволна от него. Той е от лекарите, които не изписват от вратата АБ ( освен, когато е наложително), а първо пробва с бабешки лекове

# 154
Момичета, току що разбрах, че днес ни спират топлата вода за цял месец. Е.а си смотания град, в който живеем #2gunfire

# 155
Гледам за ваксините си говорите - и аз реших да купя Пентаксим, особено като лекарката каза, че с другата и в гърба ще го боцкат Sick Тази дето му я биха сега добре му понесе, без никакви странични ефекти и даже рева съвсем малко при боцкането Peace
Вчера го водих и на травматолог и всичко си му е наред на детето. Сега остава да наглася пропорциите в храненето, че от едното мляко се запича, от другото се разстройва и почнах да ги бъркам ама нещо не мога да нагодя от кое по колко, за да се нагласят нещата Crazy Нещо почна и супер много да даддава, по 400-500гр на седмица #Crazy А уж не изяжда цялото приготвено количество
За антибиотиците - и аз не ги харесвам, за себе си почти не ползвам, само ако е нещо по-тежко иначе за настинки и грипове никога. За бебето....ами още като се роди беше на антибиотик ама щом се налага какво да се прави. За в бъдеще някакси не бих рискувала да не го дам ако е предписан от лекарката, защото е твърде малък, за да си каже как се чувства и дали има подобрение....абе страх ме е да не стане по-зле. То дано не се нагала изобщо да му давам де, дано не се разболява.

# 156
За детските градини ако маиката няма брак плаща половин такса. Peace
Това вече не е така с последните промени в семейния кодекс. Половин такса се плаща само за второ дете и самотна майка, чието дете не е признато от бащата.

В Мошинската и в кварталската градина са им казали на моите приятелки че ще плащат половин такса щом нямат брак.А и Ани на Дени маиката (нали се сещаш коя) ми каза че и тя ще плаща половин.

# 157
Здравейте и от мен! Това да съм сама вкъщи и да се грижа и за двете деца се оказа малко по-трудно отколкото си мислех и ми отнема повече време, та все не успявам да се включа. Виждам доста  неща са се случили. Честито на новите християнчета!
За ваксините, и на нас ни предстоят тези трите в гърба. Аз лично смятам да си ги купя. Те се поръчват в някоя аптека и ти ги доставят в деня, в който трябва да се бият, защото трябва да са пресни. При Габи не се купуваха, даваха ги от ЗК. За да не вдига темепература и да не се възпалява, слагам на убоденото пчелен мед веднага след инжекцията. Не предизвиква алергии и помогна при нея, надявам се, че и при Бисер ще мине всичко добре. Иначе сме добре, макар че все още плаче при кърмене, но не при всяко и е запечен. Все още не знам защо но не мисля да го отбивам от гърдата, даже се надявам да не се откаже сам.

# 158
Момичета, току що разбрах, че днес ни спират топлата вода за цял месец. Е.а си смотания град, в който живеем #2gunfire
Shushi, това за целия град ли се отнася? Направо тръпки ме побиват ако наситина го направят! Когато Габи се роди, още докато бях в родилното спряха топлата вода, ужаса беше пълен, дори не можехме да се измием като хората. А вкъщи постоянно греехме вода, и за пране, и за къпане на бебето. Ако пак стане така, май ще се изнасям към София.

# 159
Здравейте! Grinning За детските градини мога да помогна, синът ми ходи на градина в къщите в квартала, вече е на път да мине в 3-та група( от септември), имаме родители в групата, които нямат брак, детето им е записано с името на бащата, но майката плаща половин такса ( за първо дете), така че ако няма брак, може да се мине на половин такса и вместо 2лв. на дн, ще стане 1лв.!

# 160
Здравейте! Grinning За детските градини мога да помогна, синът ми ходи на градина в къщите в квартала, вече е на път да мине в 3-та група( от септември), имаме родители в групата, които нямат брак, детето им е записано с името на бащата, но майката плаща половин такса ( за първо дете), така че ако няма брак, може да се мине на половин такса и вместо 2лв. на дн, ще стане 1лв.!
Peace и моите приятелки ми казаха същото.

# 161
  • Перник
Чух за топлата вода на обяд - по площада май всички това коментираха, май за целия град се отнася  Thinking Гадно е, определено. За пореден път се радвам, че живеем в къща и не зависим от ТЕЦ-а  Simple Smile
Алиса, медът е алерген. Не се препоръчва да се прилага при толкова малко бебче, но щом при вас не е имало проблем, ОК.  Peace
Аз дадох мед на Калоян на около 2 години, въпреки че аз ям мед всеки ден и не съм спирала по време на бременността и кърменето. Но не исках да рискувам.

# 162
Зъбките ни растат без проблем,но можеби се дължи и на това,че превантивно съм давала ККалкреа Фосфорика.
Калкареята е чудно хомеопатично средство. Wink Hug

# 163
Милена, и ние слагахме Пентаксим. Трябва да се съхранява в хладилник. Аз ваксината я вземах от аптеката до кабинета на педи и за да съм сигурна, че ще я има, минавах ден-два по-рано да я платя, те ми я съхраняваха и я вземах непсредствено преди да я сложи доки. Доколкото разбрах от 2010 година Пентаксима ще е за всички по здравна каса.
Алиса, за целия. Ще правят ремонт на ТЕЦа на котлите. Пона така ми казаха като звъннах по тел. да питам.
Ей, знаех си, че се прецаквам като се бракувам. Нито помощи, нито детски, нито нищо....

# 164
Калкареята е чудно хомеопатично средство. Wink Hug
Хм, и ние сме при Янкова, но не ни е казвала за това лекарство. Капки ли са или гел за мазане?

Общи условия

Активация на акаунт