Януарчетата в креватчетата се изправят и главички над решетката подават

• 12 564
  • 299
  •   1
Отговори
# 195
Честита осма месечинка на Георги и Вероника и седма на Настя, Ада, Георги, Боян и Божидар

Момичета, благодаря за отговорите за кашата Hug
Дени, между другото съдържанието в нета на пюретата не е 100% вярно понякога. Намерих някакво пюре на Хип, не поммня какво вече на което в нета пишеше че съдържа добавена сол, а на етикета не.
Иначе за заешките пюрета целината предполагам е пренебрежимо малко в цялото бурканче, а царевичната скорбяла сигурно ако е въведена царевицата би било ок.
ral4e:), браво за страхотните резултати на Йо
Усмихнато Сиси, пиши непременно утре след прегледа как е минало, че ви мисля много. Аз съм сигурна, че всичко ще е наред. Hug
Катериче, Сами не само не казва още срички /изключвам разни случайни казвания на мама от преди два месеца/ ами и във физическото развитие ни няма – ни седи, ни става. Най-много да каже а-бу, което според мен спада към гукането, а не към сричките, но и това много рядко му се случва. Повече са айй-айй-айй-оуу-иияяя-брррпррр и когато е във върха на щастието пищене в някви невероятно високи тонове Grinning. Честита придобвика на стола. Не ти виждам снимките Sad
Катериче, казваш, че за подготовката на глутена са ти препоръчали каша елда, а тя нали е безглутенова? Ужким и аз ще въвеждам елда преди глутена, ама ми стана любопитно в какво се изразява подготовката? Защото е по-трудно смилаема ли? newsm78
autumnsphere, стискам силно палци всичко с тази майчица да се развие по възможно най-добрия начин. Наистина форумът е голяма сила.

Хубава и безревлива нощ  bouquet

# 196
Извинявам се че така нахлувам в темата ви, но нека помогнем на Поли  Praynig
http://www.facebook.com/profile.php?id=1623164709&ref=name#/ … 486425&ref=mf

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406298.msg12199006#msg12199006

# 197
Били, въобще не съм имала предвид, че си станала досадна с въпросите си. Просто в тази тема, която ви посочих, има мами, които разбират от захранване и там могат да НИ дадат по-добри и правилни насоки. Естествено, не пречи да си "сверяваме часовниците" и тук, но общо взето тук само можем да се заблудим една друга относно захранването... без да искаме, разбира се, и водени от най-добри намерения Wink  Hug

Иначе - благодаря ви, момичета, за загрижеността за нас  Hug Днес е прегледът, да. Обаче чак довечера, та по-късно ще пиша какво е казал док.  Praynig се да ми се изсмее в лицето или най-малко да ме успокои  Praynig

П.П. Катериче, и аз не виждам снимки  Sad

# 198
Лелеее днес голяма пустощ бе, къде са всички Simple Smile
 Смайлинг,  всичко ще е наред с Кало ще видиш  Hug

Ние вчера бяхме на консултация и резултатите са +600гр. (9,500кг) и +1см (68см) така както сме тръгнали растем само на ширина  Mr. Green Доки каза да почвам с попарата, аз й викам ми ние сме само на зеленю., плодови и каша от елда (1 път), без глутен, без млечни продукти... а тя ми вика.... карай, по малко не му пречи сухари със сирене  #Crazy Викам- добре и после кебабчетата и бирата- кво ще си играя с каши и глупости.... ooooh!  Та така, едно казва педи, аз друго си пея- нашто захранване е според моя преценка и това, което чета от форума.

С двигателното развитие сме до стабилно седене дори и в количката се задържа без да е подпрян. Вече се опитва да се изправя и надига дупе, но все още не успява без моя помощ.

Айде по -активни   Hug

# 199
  • София
Момичета, ето дарителската сметка на Поли:

IBAN: BG55 UBBS 8002 1434045910 , BIC:UBBS BGSF
Полина Иванова Василева, адрес ул.Софроний Врачански 41, София, България

Ето и темата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406298.msg12214348#msg12214348

И 5 лева ще са от полза!

# 200
Хаха, верно никаква активност днес Wink

Ние се върнахме от лекар. Прегледа му рефлексите - тези, обикновените - на коляно, глезенче, ходила.. Гледа как седи, как стои прав и отсече - да ти ядат ушите, аз те харесвам Simple Smile. Аз му казах за това, че педката я притеснява наличието на рефлекса на Моро, той поклати глава все едно - ъ, голяма работа.. Гледа дали взима предмет, дали го прехвърля от едната ръка в другата и остана доволен и от това. Обаче! притесни се от голямото нарастване на обиколката на главата. Калоян се е родил с обиколка на -2 сигми. Сега му е в +2 сигми. Пак е в норма, но е много нарастване. Даже за 2-те седмици когато бяхме при педи досега му е пораснала с още половин см, а на тази възраст май толкова на месец трябва. И реши, че трябва да ни прати на скенер. За целта трябвало анестезиолог да си намерим, понеже под пълна упойка трябвало да бъде бебето - не трябва да мърда 10-15 минути.. Аз доста му се примолих да направим първо трансфонтанелна ехография - все пак ако тя дава насоки може да се вземе решение дали въобще е необходим скенер или не. Той се съгласи и му направихме (в този център имаше и ехо, и специалист). Та ехографията излезе хубава и двамата лекари (и ехографистката, и неврологът) се хванаха за главите да се чудят защо така бързо му расте главата на това дете, пък нищо му няма  Laughing. И казаха да се следи. С други думи - след месец пак да се направи ехография. Най-сетне се радвам, че му е голяма фонтанелата - поне позволява ехо да се направи. Ако не беше голяма щеше да се наложи направо скенер. И така, всичко засега е наред, остава да се молим да продължи да е наред и да спре да нараства главата толкова бързо.. Аз нещо не съм съвсем спокойна, не знам защо, не съм се отпуснала още.

Хайде, че вече от много време вика от другата стая, а и трябва да го къпем скоро, че една зализана прическа има от гела  Laughing

# 201
Сиси ,радвам се че прегледа е минал добре HugСигурна съм ,че и това с  главичката на Кало ще се окаже ок.Дано се успокоиш по-бързо Hug

# 202
  • Пазарджик
Сиси ,радвам се че прегледа е минал добре HugСигурна съм ,че и това с  главичката на Кало ще се окаже ок.Дано се успокоиш по-бързо Hug
Hug Hug Hug

# 203
Сиси - чудесен е Кало, знаех си аз.  Hug
Абе мноооого слаааба активност, къде сте бе момичета?
Айде аз сега приключвам, че няма н ищо интересно да пиша.
Утре пак.

# 204
Добър вечер и от мен!
Усмихнатото,много се радвам за добрите новини за Калата,всичко ще е наред,дишай спокойно вече! Hug
Мария,добре дошла при нас Hug,писах ти на лични къде се подвизаваме из Пазарджик. Flutter
Съжалявам за лошата диагноза на Полина,дано всичко да завърши благополучно Praynig
Йоана от 2-3 дни яде както трябва,но я чакам хубаво да й огладнее гъзеца,та да давам пюрето,но установих,че й е скучно да седи и да яде с лъжица,а и да седи на едно място-абсурд Mr. Green,трябва да й е ангажирано вниманието Crossing Arms.Иначе не спи както винаги през нощта.Тази сутрин я заварих на нощното шкафче Shocked CrazyИначе сравнително седи в количката вече навън,само когато е на кеф,така,че Сладурче има светлина в тунела hahaha. Сега поне не я мъкна постоянно. Whistling
Аз се боря с килограмите,че нали ще печа телеса на морето,ама битката е безмилостна Sad Crossing Arms.Уж ми казаха,че като ми дойде за първи път и съм щяла да се спъхна,да,ама не #Cussing out само кило Outta Joint,хайде бягам,че майка ми и мъжо изкъпаха малката,та ще ходя да я кърмя.Лека и мека Hug

# 205
  • София
Сиси, ми много мозък в малка глава не вирее. Стига си се вкарвала във филми само. Да го нацелуваш от мен Hug
Днес Георги ми разказа играта - цял ден реееев. А пера килимите и уж основно почистване преди да си дойде другата хуна...И сега не спира, та отивам да надникна.

# 206
Сиси ,много се радвам за малкия ти сладур,и другите неща ще са ок ,сигурна съм Praynig
Аз днес давах на Габи пиле еее ,няма такава погнуса. Sick
Даже ми отказа следобяда и плодовото пюренце newsm78

# 207
Hug

Дони, абе да се вкарвах аз сама - разбирам.. Ама си имам педиатър за тази цел.. Утре ще й кажа да му изяде ушите  Mr. Green

Били, а пилето само ли го даде? Или в комбинация? Понеже чисто месо си е малко гадно. Ако си й го дала чисто - пробвай в комбинация.. с тиква например (ако си я въвела де - извинявай, но не помня какво си писала и съответно какво си й въвела). А това, че и следобед ти е отказала - не се притеснявай още, нормално е от време на време да проявяват "характер"  Laughing. Само не я насилвай, когато иска - ще яде  Peace.  Ох, имах аз едни цитати за вкуса на детето, търсих ги скоро, но аз имам 100 файла за захранването вече и нищо не намерих. Ще потърся пак и ще ги постна тук, ако ги открия.

Дони, да не са зъби бе? Пробва ли да му намажеш венците с гел да видиш дали ще се успокои? Или да ги почешеш поне?

Данинце, и на мен ми дойде, ама килата си стояаааат, явно много им харесва новото им жилище и не щат да напуснат. Ама ще ги изгоня аз, може да е бавно, но ще ги изгоня  #2gunfire  Mr. Green

Аз от притеснения пропуснах да поздравя Мария с добре дошла  Hug и да кажа и аз, че много се надявам нещата при Полина да се оправят.. Може би всъщност е редно да го кажа в нейната тема  Rolling Eyes

Хайде, лека нощ..

П.П. Калоян заспа с гел на главата  Laughing - както мрънкаше му дадох да си цокне малко като си мислех, че му е рано да спи, ама той явно е мислел другояче  Laughing И косата ще я мием утре сутрин Wink

# 208
Честита осма месечинка на Рафа, и седма на Катерина, Анна, Делян и Денис!

Усмихнато, връщай си усмивката на лицето! Hug Супер си е Калата – много се радвам. Това с меренето на главата според мен е относително, може да мръдне сантиметъра, детето да мръдне....нали ехографът е бил добре. Браво, че си се преборила първо за ехограф, че с този скенер, само допълнителни притеснения. Много целувки на кало по пухкавите крачета Heart Eyes. Ако не те затруднявам пиши с две думи какво е това сигма – от живо любопитство питам
Доника, много е лошо с ревящо дете, дано бързо се успокои Гогата

Днес ходихме до Джъмбо да вземем на малчо малко нови играчки, исках да вземем книжка, че много иска да ми докопа книгите.
Взехме му и едни ключове на fisher price – е няма такава радост.
Ето една снимка от нас, как чете на мама книгите.

Хубава и спокойна нощ!  bouquet

# 209
Усмихнатото, браво за добрите резултати.  Hug
Данинце, твоята калпазанка скоро ще проходи да знаеш.  Party
Ние сме добре, обикаляме на близки разстояния.
Събота сме на Велинград за 2 дена.   bowuu

Общи условия

Активация на акаунт