Август 2009 тема №58

• 18 454
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
Честито на родилите мамчета много да са здрави и да ви слушат бебоците newsm44 newsm44 newsm44

Аз с моето бебе немога да се разбера не ще да излиза и това е, а така не ми се влиза в болница, ама до понеделник има време дано се реши вече. От понеделник имам едно по силно течение, но доки каза че всичко е наред и това предвещава появата на бебо, ама нъцки няма го никакво.

# 76
Я да питам мамите, дето използват изкуствени зърна...преди всяко хранене ли се стерилизират? Тъп ли ми е въпроса?Лека нощ от мен, че кой е станал днес в 2 и половина...сутринта  smile3507

# 77
Миленче, добре си ни дошла, пиши по-често Simple Smile А за кърмата, основното са течностите, не толкова храната, да знаеш! Е, не може да гладуваш де, но не е нужно пък да ядеш като за 2-ма.
Биберонко, че аз имам засилено течение 2 седмици преди термина, а ето вече 4 дни преносвам, така, че....много не го вярвам аз това. И все гледам за тая тапа, ама я няма никаква.
Ивуша, сладки сънища  Hug

# 78
Качих снимки и на Нико,но сайта отново е обновяван и не разбрах как тъка застанаха най-отпред,а и не успях да ги надпиша. newsm78 Embarassed
петя,тази оранжавата количка твоя ли е? Вижда ми се ,че е леко надигната,а не напълно легнала.Тъка ли е,понеже днес изкарах моята и тя е леко повдигната,не е равна като легло Само как го обясних......
Невче здравей,радвам се,че се отбиваш от време на време,пиши по-често  Hug

Че аз редовно се отбивам друг е въпроса имам ли какво да кажа Simple Smile  Hug

# 79
Айс Куийн/Миленче, капките на Био Гайа са чудесни за перисталтиката на червата. На нас ни ги изписаха, когато имахме едно вирусче с растройство и една вечер преживяхме в интензивното с Т. На другия ден ни изписаха с тези капки на наша отговорност.

# 80
Тина, оранжевата количка е моя. Да, вярно че е малко под наклон, ама аз му сложих 2 възглавнички, та я поизравних. В жегата го местя в другата стая в количката, че там е сянка и е по-хладно. Иначе мислим утре да го изведем за пръв път, стига да не вали  Grinning

Добре дошла на Ледената кралица Милена! Мисля трябва да направим една сбирка на всички Александровци, вярно много популярно име напоследък  Hug

Отивам да гледам снимки, че моя Алек нещо мрънкоти и кой знае дали ще успея да видя нещо...

# 81
Pepejeans: ааа аз знам как ТРЯБВА да се слага бебо за да се уригне, но казвам, че не винаги става  Peace Hug При теб като се роди Дани всеки път ли успяваше да го уригнеш???  newsm78

Цвети: разбира се, всеки си има право на мнение и разбирания Wink  Peace

Миленче: добре дошла отново Simple Smile Цвети е права за кърмата - трябват двойно повече течности, а не папкане Wink Важното е папкането да е пълноценно.

Лека, че чакаме след банята и папкането да заспим! Simple Smile  Tired

# 82
Яна, не съм искала да те засегна, с Даниел не мога да си спомня дали всеки път успяваше да се оригне.

Цвети, питах и преди, защо не трябва в стаята на бебо да има рибки? А помпата-филтър, която бучи непрекъснато?

До четвъртък ще вали и ще бъдат Т от 13до 25 градуса. В петък променлива облачност, ето сайта http://sinoptik.bg/
спокойна нощ.

# 83
pepejeans, аз знам само заради влагата, все пак не трябва да е прекалено влажно в стаята на бебо. Но имайки предвид, че се проветрява сега често, и е лято, може би не е проблем, ама за всеки случай нека са в друга стая. Колкото до помпата, дори си мисля, че би го успокоявало. Иначе Юлето като я сложех в люлката пред аквариума и можех да си свърша цялата работа на света, много и беше интересно, подобно на телевизор, но не с толкова резки смени.

# 84
  • София
fmania, dyndla, честити ви момченца. Да са живи и здрави и много много да ви радват.

Ивушке, съвсем нормално, аз леки болки си имам от 2 седмици поне. Понякога са по-силни, понякога ги няма. Споко, мила.

Джемма (що все ти викат Гемма не разбирам), радвам се, че така добре върви и че се оправяш чудесно. С майка ти верно ще ти е по-трудничко като се разминават мненията ви, но ако не живее при вас ще му хванеш цаката на бебето.

Янче, лице не помня конкретно да съм мазала, но може би след баня я мажех с млякото на Бюбхен. Специално за лице нищо не съм купувала. С оригването при половината хранения не ми се получаваше и съответно не съм я оригвала. Само задължително я слагах да спи настрани. Няма нужда да се мият гърдите, това за микробите не знам кой ти го е казал, но няма проблем.
Ако много държите да ги миете не ползвайте сапун.
Не прекалявай с млякото обаче, защото бебето може да развие АБКМ - алергия към белтъка на кравето мляко. Но това май съм го писала.

Хахаха, аз понеже чета и успоредно с това пиша - е няма едно нещо за което да пиша (свързано с бебе и кърмене) и Цвети да не ме е изпреварила със същото мнение.

Бояна, това им е любимо - да заспиват на гърда. Аз даже по едно време така я приспивах вечер, към шестия месец реших, че не може така и я научих да я оставям, да излизам от стаята и тя си заспиваше сама. Радвам се, че така добре ти върви кърменето, за водата - точно така 10 гр вода са си 10 гр кърма по-малко. И аз не съм сменяла никога памперси нощем. Вече не са толкоз поспаливи (то в началото и от жълтеничкат спят повече).

Миленче, не трябва по-оскъдно, даже май беше с 300 калории повече от нормалното ти хранене да приемаш.

Невче, като имаш - казвай.  Hug

Ивуш, избрахме име, в началото хич не бях навита на точно това име, но постепенно с много размисли, отпаданици и т.н. му посвикнах и даже ми харесва.

Аз се надявам бебко да изчака още малко, че хич не ми се търчи по нощите по болницата. А и доктора трябва да будя, Ивайла е тука, нея също ще трябва да я будим и влачим, но ако тръгне, няма да имам избор. От час-два пак почна да ме понаболва - при мен вечер се почват тия контракции, не е хипер болка, но си боли. А и кръста почна да ме боли малко.
На всички желая лека и спокойна нощ. Надявам се и моята да е такава.

# 85
Я да попитам родилите вече мами, които не кърмят, колко мляко правите на бебоците?
60 мл. на хранене стигат ли?

Още един въпрос - за пристягането на корема - аз бях секцио, кога мога да сложа колан?

Лека вечер и от мен.

# 86
  • София
Мацки, колата след колко време почва да действа на бебко?
Аз си пийнах една чашка, ама към осем ли беше, към девет ли, сега имам чувството, че играе буги буги, направо ще ми изкърти корема.
От колата ли ще да е?

А но-шпа-то след колко време действа?
Някой на линия ще се радвам да отговори.

# 87
Хахахаа, Сънчо може и да не е от колата. Иначе и мен по това време ме хващат контракциите и леките болки, ама няма не иска да се ражда. За но-шпа-то не знам кога ще подейства, ама на бебо действа ли, или е само за контракции  newsm78

Стела, мисля, че си има схема на хранене. Потърси, дори и във форума. Аз никога не съм давала АМ (дори и след 1г не искаше да го яде) и не я знам, но май се увеличаваше на ден или нещо такова. Абе потърси и ще я намериш  Peace

# 88
Честито на новите бебенца! Да са живи и здрави и много да радват мама и тати!

# 89
Добро утро!
fmania, dyndla,честито!Да са ви живи и здрави дечицата! smile3525
Мен днес ме приемат в болница вечерта и утре май ще си имам компания newsm32
Снощи си направих последното самостоятелно излизане,че не се знае кога ще имам време.
Обаче ми е толкова странно в момента-чувствам се като преди първия изпит-напрегнато и с мнооого "пеперуди" в корема.
Няма да има момента на изненадата с изтичането на водите примерно в 2 през нощта,а така като знам предварително какво и кога ще се случи и ми идва да се  newsm43   От друга страна съм много нетърпелива да се срещна с малкия човек,така че каквото трябва,ще го правим.Това ми е втората сутрин,която ставам толкова рано,понеже ме боли всяка една кост в тялото...особено срамните smile3505

Общи условия

Активация на акаунт