Августинки 2009 - тема № 59

• 15 669
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
Честито на новите мами! Да са ви живи и здрави малките съкровища!
yana-sladurana направо описа нашата ситуация с бодуването след 3 през нощта до към 7 - 8
часа.  В чудо се виждаме с моя мъж, защото бебока не спира да мрънка и доста плаче. Нас за колики ни изписаха саб симплекс по 15 капки преди ядене, но имам чувството, че не му действат. Ако някой знае нещо за тези капки да сподели мнение.
Относно главоболието - имам приятелка, която ражда със спинална упойка и имаше главоболие 2 седмици след това. Обясняваха й, че е от упойката, защото след употребата й намаляла някаква течност в гръбнака и докато се възстанови се отразявало на организма най - често с голямо главоболие. Да не те притесня за тази течност казаха й, че е безобидно. Пожелавам ти при теб по бързо да мине, че знам от нея, че адски боли главата и хапчета не й помагаха. Иначе аз самата раждах с пълна упойка и ме боля глава само една вечер в родилното и ме дадоха да пия ефералган разтворим и ми помогна.

# 91
  • София
Здравейте момичета, ние се завърнахме у дома днес с малкото човече...
Благодаря ви за хубавите пожелания...
Ще напиша набързо две, три думи за раждането, а по-късно ще пусна снимчици.
Приеха ме на 10 в болницата за наблюдение, както бях писала, на 12 в 1.00 часа през нощта започнаха контракции на 5 минути, не много силни, но регулярни, в 6 часа сутринта ми падна тапата, в 11 вече бях с 4 см разкритие и ме сложиха в предродилна зала на системи, пукнаха ми водите и в 15 часа на 12.08 се появи малката Мария, 3030 гр.  и 50 см. Видя ми се мъничка и то за преносена, но пък нали е жива и здрава. Общо взето от раждането мога да кажа, че най-неприятното нещо са контракциите, които бяха доста болезнени, но пък нямам нито един шев и бебка излезе много бързо с 3, 4 напъна.

# 92
  • На плажа
Яна,без проблем ги поема след хранене,но поне 10мин.са минали,то и тогава започва да го свива коремчето.На мен педи ми каза за капките 3 по 10 капки при подуване на коремчето,но аз давам почти при всяко ядене.Даже и изцедената кърма му я давам с лъжичка.
Кате,добре дошла,влизай по често при нас.
Мо72,добре дошли и на вас,жалко ,че не иска да суче бебо,но това може да се промени,продължавай с опитите

# 93
Честита малка принцеса на Дейзи!  bouquet  bouquet  bouquet
Добре дошли на Мо и Катето! Дано бързо да се нагодите един към друг Hug
Мо, докато бяхте в болницата всеки ден ли разрешаваха на таткото да идва на свиждане и наистина ли това става в стаята за изписване, има ли определен час или може по всяко време през деня  newsm78 Чудя се как всички се събират там за свиждане и изписване едновременно.
Гери, Захира, ами предлагам да почакаме още малко, ако още сме си шкембелийки може да отидем на бира и цаца другата седмица  Joy Останалите момичета за Токуда май бяха за по-рано, затова не ги включвам в бирата Hug
Ама аз ви нямам тел., ако се засечем там как ще се открием, може ли тел или skype. и аз ще ходя в четвъртък към 12.30, дано се засечем.

# 94
  • София
Здравейте,момичета,
  Включвам се набързо.
 За коликите:и ние даваме Сабсимплекс,май помагат засега,но не винаги.Давам й по 10 капки преди ядене,когато се сетя Simple Smile
  Искам да ви питам-с какво им изрязвате ноктенцата-с ножичка или нокторезачка?Те са им толкова малки пръстчетата,направо не знам как ще се справям  Shocked
  И още едно питане-за раждалите мами  с шевове-как сте със секса след това?След колко време пробвахте и задължително ли е да боли?Не че съм се засилила,ама да си знам,че мъж ми отсега няма търпение ама ще чака  Mr. Green
  Ами май това е засега.Доскив  Grinning

# 95
здравейте момичета,
честито на всички мамчета които са родили,да са им живи и здрави малките слънчица Hug
гледам че и други мамита имат проблем с нощното спане,моя юнак почти не реве,но и не спи вечер,а не дава и на другите да спът Crazy,цяла вечер сме будни и накрая като го сложа между мен и мъжа ми заспива,луда работа,а не искам така да се учи.
помагайте  със съвети
ето и снимка на бебо http://august2009.snimka.bg/baby/nashite-topchici.317846

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 19:43 от rumik

# 96
янче, и ние се будим от 3 до към 7-8, даже не яде като хората... Ама какво да се прави. Ние имаме проблем и с акото, ака само 1 на ден с много мъки  Cry Давам Еспумизан 4 пъти (6-12-18-00ч)  х 15капки преди хранене. Давам му ги с лъжичка, а когато забравя ги давам между кърменето и шишето, като ги сипвам в АМ.

Славенче, добре си дошла! Виждаш самото раждане остава назад в миналото и ни почват ежедневните притеснения, яде ли достатъчно, защо не спи, защо плаче, колики, работи...

Моят юнак като започне да се превива и аз почвам да плача с него...мъжът ми се вижда в чудо  ooooh! Сега го изкъпахме и се надявам да спи поне 2 часа, за да вечеряме и да се видим с мъжо.

Джема, за секс още не мисля, мен още си ме наболяват шевовете и съм сигурна че не му е дошло още времето.

Здравей Руми! Ама твоя юнак голям сладур! Одрал ти е кожата, да знаеш!  Peace За спането между вас не се бой, той е малък още и има нужда да усеща топлината ти, не вярвам отсега да свикне. При нашия този метод вече не дава резултат, сега иска да го гушкам  Hug baby_neutral

# 97
Румик, излиза, че албумът е личен и иска парола.
Славенче, хубаво е, че е минало, както казва именячката и сега съкровището е на преден план

Питах, да ходя ли да ми слушат тоновете, защото досега не са го правили, а консултация чак на 20авг ми назначиха? В Шейново може ли

# 98
Момичета, имам въпросче - аз не съм давала АМ на моя бебок от около 5 дни. Дали ще има проблем ако тази вечер в 12 часа му дам само АМ без кърма, а през другото време си му давам само кърма. Питам, защото искам да пробвам ако яде АМ дали ще спи по-дълго. Притесняваме, че вечер се събужда гладен и плаче по цели нощи и така мисля да разбера дали проблема не е в това кърмата ми да не е хранителна.
Моли ви за съвет!!! Praynig

# 99
Трейси, ние с тебе сме абсолютно на едно и също дередже  Laughing. И аз в понеделник, т.е. утре ще ходя при моя доктор, че досега беше в отпуска и затова ходех за тоновете в болницата. И аз точно затова съм се замислила - за водите, плацентата, пъпната връв. В болницата не са ме гледали на ехограф, а последния преглед при моя док беше преди повече от 3 седмици, та и мене ме човърка отвътре да разбера какво е положението. Това чакане вече наистина ме изнервя и нещо започвам да ставам много напрегната и ми се доревава и от най-малкото  Crazy, може би на това му се вика предродилна депресия  Mr. Green.
Нинчо, едно към едно сме. И мен на рев ме избива.
Кате, Славенче, мерси че разказахте за раждането, не звучи чак толкова зле. Славенче, браво още веднъж за именцето  Hug
Напетя, мерси много  Hug, дано наистина скоро да гушкаме сладурчетата.
Дейзи, честита ти дъщеричка, много да те радва и да расте здраво и послушно детенце.
Добре дошла на Руми Hug и аз не мога да видя снимките, иска ми парола  newsm78

# 100
  • София
Привет!
Паролата за линка на Руми е като за албума.
yana-sladurana, предупредиха ме, че може да се появи главоболие, но само 3 дена след спиналната упойка и за това много течности бях на режим 3 дена по 3 литра вода, не знам при теб дали течностите биха помогнали и дали след толкоз време е точно от упойката.
mo72, ние до скоро бяхме със силиконово зърно и не успяваше да дърпа ефективно. Пробвай да махнеш зърното. Ще пищи, ще врещи, но това беше начина при мен. Сега си дърпа доста по-стабилно.

# 101
Привет,
прочетох на бързо само последната страница, та
Gemma, аз имам шевове и със секса започнахме на 20-ия ден като болки или неразположения не е имало, дажв мъжо се бъзикаше, че много добре са ме зашили  Wink

# 102
Мо72: миличка добре се завърнала!!  Hug Да ти кажа НЯМА такова нещо като свикване с биберон само за един ден! А куърмата е нормално да ти дойде на 4тия ден, преди това обаче има коластра! Ама в болницата не ти ли провериха гърдите поне акушерките, ако не ти, дали ти тече нещо??  newsm78 Не се отказвай от кърменето, опитвай, опитвай, опитвай! Пробвай поза легнала, а бебо до теб обърнат към цицата. Много е удобна!!! А тези силиконови зърна май наистина не всички бебоци ги обичат! Моята определено 2 пъти похапна с тях едва едва и край! Иска си истинското зърно и добре, че миминаха!

Джема: никакви нокторезачки!! Само специалните бебешки ножички със заоблени върхове! Има ги във всеки бебешки магазин  Peace Аз ги режа или като спи, или докато кърмя (успявам да, колкото и странно да звучи Wink ) Мъжо също може да помага. Внимавай с резките движения и успех!  Hug

Ра–Ив: аааа това за 3те дни след раждането го знам. Аз пих, пих вода и успях да нямам тези главоболия слава Богу, че май били наистина ужасни Sad Но сега имам всяка вечер и не знам от какво друго да е. Както и да е, ще търпя.

Руми: много е сладък Антонио (какво стана с името Петър между другото? Simple Smile ) Наистина ти е одрал кожата!!!  Heart Eyes

И аз хич не искам да я свиквам със спането при нас. И без друго само й треперя да не я смажем Sad Но пък и аз също вярвам, че от такава ранна възраст няма да свикне с това...

Оффф омръзна ми да не мога да я оригвам всеки път и да ми връща храна Sad А и едни номера започна да ми прави маймунката - яде 20 мин, спира, правим опити да се оригнем, напъва се, дриска, сменям я и пак иска да яде, яде, пак се опитваме да се оригнем! И така си будуваме по нощите!  Tired Ама няма как  Confused

Хайде лека ви от мен... Дано е лека!

# 103
Янче и вие сте като нас. Заспива ми на гърдата и като го оставя в легълцето започва да плаче - иска да си дояде. Сменям памперси посред нощ, защото са обилно пълни. Освен това като си хапне към 12 не му се спи изобщо и се нуждае от гушкане, а от 2 до 4 сутринта също не му е до сън... ooooh!
Desy_Stz мисля, че кърмата ти е достатъчно хранителна и ценна за бебо, дали да не пробваш само дохранване сега в 12, защото ако започне прескачане на кърмене от сега е възможно кърмата да намалее.
napetia и аз си поплаквам...когато ми се натрупа безсъние, жадувам за сън и малко почивка, а бебчо не желае да заспи, дере се по нощите #Crazy
rumik хайде който открие метод за относително спокойна нощ с бебчо да споделя бързо. Tired

# 104
Аз не съм имала проблеми с колики с Емо, имаше за много кратко време, може би 3-4 седмици, но от майка знам, че аз съм била точно както някои от вас описват, цяла нощ рев и друсане, не съм ревала само дкато ме гушкат и друскат, оставят ли ме и се почва. Според майка са били колики и към края на 3тия месец са спрели среднощните ми изпълнения. Така че възможно е някои бебета нощем да им е най зле от коликите. Дано и моето не е от тези, макар че аз съм вече дресирана де и съм свикнала да не спя през нощта. То моето да вземе да излиза вече, после ще му мисля.

Аз пък тия дни нямам кьорава контракция, като кон съм се разработила из къщи и пак нищо, кво прави това момиче, колко дни смята още да се бави...А една приятелка с цел да ме успокои ми вика, че 2 седмици била преносила първото й дете.

Общи условия

Активация на акаунт