Августинки 2009 - тема № 59

• 15 669
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
  • София
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ!

На 9-ти август 1:28РМ се роди 4.350кг 52см бебе и Тя се казва Ванеса на тако и мама най-най-най-най-голямата ЛЮБОВ  newsm44 newsm03

Вече сме си в къщи и сме добре.
На всички родили много здрави бебчета ,да ги слушкат много,  и да ги радват  newsm51

# 76
ссиилввии и ти ли си в Младост?

Не - аз живея в Борово, но просто си го преставих колко е гадно - винаги съм мразила профилактиките, а пък с бебе ..................

Браво Дейзи - каква голяма госпожица - Да ви е жива и здрава!

# 77
чеситти сладички бебчета и да папкат и да не плачкат. Честито на семействата, бъдете здравички, щастливи и се слушкайте!

Тези два дни страшно много ме боля главата, даже вчера си мислех, че високо кръвно и ситъра казва, че за високо се влиза да раждаш, ама, не. Оправих се снощи чак. Тази сутрин с тати един здрав секс, понеже скоро не ни се е случвало и тати свърши бързо.
Ще взема и банята да измия, та дано тръгне бебчо да се ражда.
Въпреки, че ми е второ раждане, да ви кажа честно малко ме е шубе, даже вчера си плачках на моита половинка на рамото.
Каквото-такова, когато-тогава, живи и здрави.
Поздрави и слънчев ден!

# 78
Трейси, ние с тебе сме абсолютно на едно и също дередже  Laughing. И аз в понеделник, т.е. утре ще ходя при моя доктор, че досега беше в отпуска и затова ходех за тоновете в болницата. И аз точно затова съм се замислила - за водите, плацентата, пъпната връв. В болницата не са ме гледали на ехограф, а последния преглед при моя док беше преди повече от 3 седмици, та и мене ме човърка отвътре да разбера какво е положението. Това чакане вече наистина ме изнервя и нещо започвам да ставам много напрегната и ми се доревава и от най-малкото  Crazy, може би на това му се вика предродилна депресия  Mr. Green.

giuli, мерси за линка към репортажа, явно съм пропуснала новините в този ден. Майка ми живее в Младост 1, та я зарадвах и нея, понеже и тя не беше чувала, че ще спират водата. Ама ние сме по-прецакани, понеже сме в Младост 4 и ще се мъчим цели 3 седмици  ooooh!. Ако щете вярвайте, ама като научих новината се разплаках  newsm45. То 18ти е в други ден и аз ако трябва тогава да тръгна за болницата кога ще топля води, ще си правя тоалет.... ей в такива размисли се вкарах, че направо не знам какво ще правя. И нещо друго се замислих - понеже реших в Окръжна да раждам, а тя е в Младост 1, та и там ли няма да има топла вода или болниците си имат някаква алтернатива. Би било редно там да има топла вода, нали е болница все пак  Praynig.

dayzi, честита дъщеричка! Браво на нея - голяма госпожица се е родила!   bouquet

pepejeans , и аз си помислих тая сутрин за един хубав секс, ама с тия 3 см разкритие не е добра идея. Иначе мъжо беше готов...  Laughing

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 14:55 от Nincho

# 79
  • Кърджали
dayzi да Ви е жива и здрава малката Ванеса. Нека само да Ви радва.
Ние свикваме вече в къщи. Малкат спря да спи по цял ден, почна да будува повече, дори от сутринта до обед не ще да спи.Хапва си нормално, засега не виждам никакви проблеми. Освен майка ми, с нейните постоянни натякващи съвети от 19 век. Добре че е таткото ни, хем мен да успокоява, хем някак да държи положението под контрол.
УТре таткото се връща на работа. А как хубаво се гледаха със дъщеричката. Дори се справя по - добре в грижите за нея и от мен. А каква огромна любов има между тях, не може да се опише.
А аз оставам с майка ми, уж да ми помага. Да видим повече помощ или повече спорове ще има между нас.

# 80
Честити момченца на Цвети и Ивуша, и на Dayzi голямото момиче, да са ви живи и здрави!

# 81
Честито Ванеска на Дейзи  bouquet! Много радост да носи в дома, да е здрава и усмихната!

Нинчо, Трейси, хайде милички, дано скоро да гушкате бебоците!  Hug baby_neutral

Пете, не се панирай, раждането минава и заминава, бебо е важен и батето Дани! Стискам палци всичко да мине леко и успешно и за двама ви. Пък току виж секса си оказал ефекта и скоро и ти се наредиш сред родилите мами!

# 82
Здравейте!
Валентин спи и аз вместо да си легна реших да се включа малко. Mr. GreenОт вчера се храним на поискване и аз съм вече с ей такива очи Shocked от недоспиване.Дано споро се успокоят нещата и хапва по часове.Искам да кажа,че съм много благодарна за съветите на Aila и Хедра!те ми дадоха кураж да не се предавам! Heart Eyes
Такааа: Да ви разкажа в общи линии раждането.Събудих се през ноща за обичайното ходене до тоалетната към 2 часа и реших да хапна нещо.Към три часа ме почнаха контракциите.Бях писала преди,че се притеснявам дали ще ги разпозная че са родилните-да ви кажа нямат сбъркване!Още на първата знаех,че е дошъл момента.Имах само 2 контракции на 10 мин. и после почнаха на5.Събудих мъжа ми към 4 часа и той , милия,беше доста стреснат.Закара ме в спешното (бяха ми казали,че трябва от там да мина).Обаче в спешното всико живо спи!!!Звъним,звъним,няма братче.Аз вече се притесних,че ще родя в коридора.И мъжа ми влезе по стаите да ги търси тъ..те доктори!Както и да е.Написаха ми направлението и ме пратиха в родилно.А, забравих да кажа,че докато бързах към колата се обадих на моята лекарка да й кажа,че имам контракции.Обаче тя НЕ ДОЙДЕ.В родилно ме посрещна една акушерка.Много съм й благодарна на жената за грижите!На смяна беше един лекар, за който бях чувала само лоши неща.И направо изтръпнах.Обаче човекът се оказа много добър и много ми помогна.Включиха ми система с окситоцин.Биха ми бусколизин и Б1, от които погледа ми се замрежи и нищо не можех да фокусирам.Пукнаха ми мехура.И....почнаха напъните.Няма да описвам болките,че да не стресирам още неродилите мами.С две думи-родих за почти 3 часа.И то без шевове.Много съм благодарна на екипа!А моята лекарка така и не дойде.Обади се към 7 докато още лежах в родилно да разбре дали съм родила.И това беше.После като идва на визитациите ми каза,че нямало смисъл да идва щото знаела че ще родя много бързо.Важното е че всичко мина и завърши благополучно.Simple Smile
А за името:заслугата не е моя, а на една братовчетка на Петър,която работи в микропедиатрия.Докато ме превеждаха към стаята я видях в коридора.Аз бях казала името Въльо още в родилно.Акушерката много ми се чуди.Ама аз нали съм обещала на мъжо-спазвам си думата.Но братовчетката каза-нямай грижа,аз ще оправя нещата.и след 1час ми звънна мъжо и ми вика-всички ме агитират да не го пиушем така бебето,така че решавай как искаш да се казва и го пиши така.И аз избрах Валентин. Heart Eyes
После ще ви кача снимки да му се порадвате!
Ох,имам още доста да пиша,н о малкия ме вика.Simple Smile
Честито на всички родили!Още не съм ви прочела, но и това ще стане!Целувки на всички!!!И благодаря на всички ви за пожеланията.  bouquet  bouquet

# 83
Браво на УВУ6А!!! Да й е честит малкия Божидар! Наааай-накрая, а Уву6кеееее  Hug  bouquet

Дейзи и на теб честита рожба и бързо влизане в ритъм Wink   bouquet

Момичета имате много поздрави от Сънчо, която ще изписват във вторник. Ние и двете с нея родихме в четвъртък и ни изписват във вторник, а лапетата ни имат точно 2 седмици разлика Wink Тя е на етаж заедно с Биа и Цвети, предполагам не им е скучно Wink  Peace Laughing

Нашата нощ пак беше малко кофти Sad След 3 като се ококори туй ми ти лапе, само иска да яде, ака и будува по кой знае какви още причини #Crazy В 7 вече карах баща й да я успокоява като нямаше причина за рева й, а аз бях вече доооста  Shocked Crazy
Да попитам бебоците имат ли колики толкова късно през нощта???  newsm78 Чела съм, че са най-зле между 18.00 и 24.00, но нашата и след това като се събуди за ядене към 3 пак понякога е неспокойна, свива крачетата и юмручетата, плаче... Sad

# 84
  • На плажа
Сандра,и Ники вече бодува повече,цяла сутрин не спи,после прави един хубав обеден сън,,и аз си полягвам даже,,пак бодуване и следобеден сън.Хапва си на 2 часа,само като спи издържа повече.
Да попитам,мамите,които са ходили на преглед,педи ли ви вика или вие по собствено желание отивате.Иска ми се да го претеглят Ники,да разбера как е с кърмата.
ДЕЙЗИ,ГОЛЯМА МОМА,БРАВО ,ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА
Славенка,браво,че всичко е минало бързо,още малко да порасне Вальо и нещата ще се нормализират,ще успяваш да се наспиваш,че и свободно време за глезотиики ще намираш.
Янче ,възможно е и колики да са.Аз винаги давам след ядене по 15 капки еспумизан,за успокоение.

# 85
Благодаря, именячке! Наистина ще мине, а да попитам изобщо не са ми гледали за разкритие, не са ми наблюдавали или казвали за околоплодните води, а за тоновете на бебо-също не са. Да ходя ли някъде - в майчин дом или Шейново?
Че вчера с това главоболие се притесних за бебчо. При условие, че 9 мес те гледат или поне наблюдават ВСЯКА СЕДМИЦА, мен от 5август, чак за 20 ме записаха за преглед. Урина трябва да се взима, ъ-ъ.
Айде, до скоро, написах си излиянието.
На бебенцата - да папкат сладко

# 86

Янче ,възможно е и колики да са.Аз винаги давам след ядене по 15 капки еспумизан,за успокоение.

Тинче, ама как така СЛЕД ядене? Не ти ли ги плюе? На мен изрично ми казаха ПРЕДИ ядене и наистина разбрах смисъла от това Laughing
На мен 2 педиатърки ми казаха 2 различно неща относно по колко капки и кога да давам. Едната каза по 15 капки след 15.00 до 24.00, а другата каза по 12 капки преди ВСЯКО хранене, както и ти правиш. Ние засега даваме само следобед и то когато се сетим... много забравяме, че тя като ревне и бързам с борканите с мляко  Laughing при което забравям за капките.

Pepejeans каза главоболие: аз откакто съм родила ВСЯКА вечер съм с ужасно главоболие, а снощи направо ме уби! Май е от спиналната упойка, макар че в болницата не ме предупредиха за подобни странични ефекти, но аз по принцип знам, че може да се получат Sad

Някоят от вас да страда от същия проблем след раждането???  newsm78

# 87
Честито на всички нови мами! Няма да ви изброявам да не изпусна някого!

Gerinela тук съм просто нямам какво да кажа и само чета! Може и да се засечем в Токуда. Аз засега нямам признаци за раждане, но както каза, една приятелка сутринта и тя не е имала ден преди да роди. В петък бях на тоновеи моята доки излезе в годишна отпуска, та сега се надявам да я дочакам.

ssiillvvyy ние сме с един термин пък сме и комшийки! Къде в Борово си ти?  Аз напоследък толкова много бременни виждам тук...

# 88
  • София
Леле Славенче да е жива и здрава тази ви роднина,която е оправила името на детето! Едно не мога да разбера,що за магарета е тая порода мъж,ти му говориш ли говориш,то изобщо не вдява,пък после някой друг като ти преповтори думите-верните и хоп -приемат хорското мнение ,а жена си не слушат!

# 89
Здравейте и от мен:)
Честито на всички нови мами.
ОТ 8 дена сме си в къщи и не стигам до компютъра.
За раждане - секцио - да успокоя всички, които не са родили първите 2 дена боли - ако имате добри обезболяващи може да не го усетите. След това казват парацетамол за болката - но не ми се е налагало и на момичетата в стаята също - и те бяха секцио.
А самата операция минава бързо и не разбираш какво става.
Най - важното е да започнете кърменето възможно най-скоро. На мен ми дойде кърмата на 4 ден и не искаше вече да суче - та сега се мъчим със силиконово зърно- прилича му на биберон. И се дохранвам - ядем по 100мл на хранене - и не смогвам с кърмата. Той не успява да се наяде със сучене и в един момент рева и се дърпа - тогава му давам биберон - с кърма или добавка.
Едно питане - като суче му тече от устата и прави мокри петна на пелената под него с диаметър 10-15 см. Без друго му е трудно, а да прави такакава загуба. Какво да правя - кърмим се седнали и той пред мен - най - стандартната поза.

Общи условия

Активация на акаунт