Августинки 2009 - тема № 59

• 15 669
  • 294
  •   1
Отговори
# 15
Честито на hope_87, много да я слуш и радва малката принцеса !!!

Честит празник на всички !!!

Да си пожелаем Богородица да ни закриля и помага !!!

# 16
КОй обновява първа станица в момента?  Mr. Green че таман запо4нах да нанасям новите мами и гледам те нанесени.

# 17
Аз ги нанесох, дано да не съм пропусналанякоя мама.
Ако има такава- да се обажда  Mr. Green
Денди, къде си, изгуби се нещо от хоризонта  newsm78
Нев, как сте с бебо?
Славенче, виждам, че си се завърнала. Тъкмо гордо добавих отпред Валентин  Mr. GreenКак сте? Как мина раждането?

# 18

Денди, къде си, изгуби се нещо от хоризонта  newsm78

Тук съм мила, реших малко да отчета дейност, че последните дни занемарих положението със страничката, ама ти ме изпревари  Hug

# 19
Здравейте!
От вчера сме в къщи.Още се нагаждаме.Изкарах почти безсъннанощ.Бебчо постоянно беше  гладен.Накрая пратих мъжа ми до аптеката за мляко и като изпи 30 мл веднага заспа милото.Ох, много искам да кърмя.Не съм цедила доднес.Иж в болницата имах кърма.Ама не знам сега какво става.Колко често може да го слагам на гърда?През 1 час може ли?МНого искам да кърмя.Сега пробвах да изцедя да видя какво има и голям рев му ударих!Ми нищо не мога да изцедя!Някакви си 10 мг от едната кърда!Аз ли съм некадърна?
Ще пиша по-подробно как мина всичко като се съвзема малко.
Честито на родилите мами!
Много съм щастлива,че успях за името!

Не съм ви изчела още,но ще намеря скоро време!
Целувки на всички!

# 20
Хехе, гледай как в един и същ момент сме се хванали и двете. Аз предпожих, че си ти. Не пишеш и взех да те мисля  Mr. Green
Славенче, не се притеснявай, то ще и тръгне с времето, имай търпение, знам че не е толкова лесно да секърми. А като се цеди, доколкото съм чувала, не може да се изцеди огромно количество, така че само спокойно. С теб сме  Hug

# 21
Здравейте мили мами!
Аз ви чета най-редовно, но не съм писала тук досега.Честито на всички вече отчели се мами през този месец.Ето че и моят термин наближава- 18ти август.Досега - никакви признаци за раждане, а си бях харесала 11ти като дата, но..друго било писано.
Вчера като бях на консултацията акушерката ми каза: "Олелеее, то твойто бебе вече е много ниско, (намери му сърчицето на една педя под пъпа), ама как, нямаш ли контракции, все още?"Казвам- не, ама се притесних на връщане към вкъщи..
И тази нощ, при многобройните ми ставания забелязах леко ръждиво зацапване и веднага заключих , че е тапата и че явно се почва.След това не можех да заспя от вълнение, дори май имах първите контракции, които не бяха много болезнени, но се усещаха като стягане в областта на корема и долната част на гърба.Не бяха редовни и не съм ги засичала, реших, че щом мога да си лежа и спя, явно не е още дошъл момента.
Обаче тази сутрин няма и помен нито от тапа , нито от контракции..А количеството на течението беше наистина малко, не може да е паднала цялата..Как мислите, може ли това течение да е нещо друго и имам ли повод за притеснение..Да звъня ли на доки?

# 22
опп и аз да се запиша в новата темичка.моя малък мъж нещо не е на кеф днес и само си поплаква,но какво да го правиш бебешки работи newsm32.За сега успявам да го храня с кърма но незнам до кога защото с това цедене не знам до къде ще стигна тои отказва да суче,но ще пробвам това с вареното жито дано да имам повече кърма.да ви питам по колко точно трябва да наддават бебоците?Ние нямаме кантар и ми е много трудно да следя дали наддава или не???И не на последно място ЧЕСТИТИ НИ  НОВИ БЕБЕТА!ЗА РАДОСТ НА МАМА И ТАТИ!!! baloni

# 23
Честито на новите мамчета пожелавам всичко хубаво както на тях така и на бебчетата. Честит празник на всички именници.
Аз и бебето сме добре. Крис е юнак има колики, но се държи мъжката и неплаче много.Расте човечето малко Simple Smile.

Имам питане. Някакви новини за `Деси` и малкия Влади?

# 24
Честит оразник на всички празнуващи и от мен! Да са ни живи и здрави и винаги да бъдат закриляни!
Аз днес сутринта бях на тонове, ама голяма лудница беше в болницата и само набързо казах, че всичко е ОК. Та...продължавам да си чакам... Sad
Снощи пак имах доста болки, но легна ли си отшумяват.
Като гледам вече наистина повечето августовски мами са родили и сме съвсем малко май тези, на които им предстои. Да не ни изоставите, ей  Naughty  Laughing.

Славенче, все пак ви е 4ти ден, имай търпение и не се предавай, че то много от проблемите идват от психическата нагласа. Бъди позитивно настроена и ще видиш, че нещата ще се оправят  Wink. С теб сме.  Hug

# 25
Хихих, СЛАВЕНЧЕ първо браво за именцето! Валентин ми е любимо мъжко име, и ако бившият ми не се казваше така може би малката щеше да е Валентина  Joy Как успя да убедиш мъжа си, който звучеше по думите ти доста неотстъпчив? И второ НИКАКВО ОТКАЗВАНЕ ОТ КЪРМЕНЕТО!!! Не си ТИ некадърна, а когато човек се цеди изкарва много по-малко отколкото бебо суче!!! Аз точно като теб се бях сдухала първите дни, мислех, че не я дохранвам, че нямам кърма, защото за разлика от теб аз и по 5МЛ не можех да изцедя!!! И като ми каза и педито, че сигурно нямам кърма и ми идеше да я фрасна!! 8 дни по-късно знаеш ли какво се оказа?? Анди беше наддала за 10 дни 450 гр, което е ПОВЕЧЕ от добре, нямала съм кърма а?  hahaha Кърмата идва с времето!! Слагай Вальо на цици когато и по колкото си поиска!! Нека развива сукателния рефлекс, че така да предизвика и образуването на кърма! А за помпите? Нямам думи, аз лично се отказах! Язък за 120те лева, които дадох за електрическата помпа на НУК!!  Crossing Arms ooooh! Не случайно казват, че бебето е най-добрата помпа!!! Надявам се да нямам проблеми с гърдите, да не се запушват канали и да продуцирам толкова, колкото бебка има нужда!

Тинче: не се притеснявай за акото - щом е златист цвета би трябвало да е ок! А бебетата в началото акат между веднъж и 6 пъти на ден!!! Така че не се тревожи, в норма сте!! Simple Smile А какво имаш предвид, че консистенцията 'не ти се струва нормална', каква е точно и какво разбираш под нормална консистенция?? Нали знаеш, че в началото от млекцето бебо няма как да ака оформени акита, а са кашави и воднисти?  Hug Прочети инфото, което мисля Поли Зо беше публикувала тук за кърменето - там има точна инфо за акитата, кое и по колко е нормално!!  Peace

Поли Зо: би ли пуснала отново линка с инфото за кърменето, което беше превеждала??  Hug

Рибката, мисля около 200 грама, но не знам точно колко на седмица. Само искам да ти кажа да не се вманиачаваш и да не го мислиш постоянно наддава ли или не. И аз така се шашках първите дни, мислейки си че нямам кърма, а ето какво се оказа. Изчакай прегледа на педито, няма ли да ви посети като станете на 2 седмици, както е редно?? Лекарят трябва да носи кантар и ще ви измери!! Изрично питай!  Hug

Ние на пук на това, че писах за неспокойния сън на Анди последните нощи, снощи още в 11.30 отряза като къпана (а не беше  Joy ), в 3.30 папка и пак веднага откърти и така до 7.30. Сложих я да спи в чувалче и май така се чувстваше по-защитена, а може би й е било и по-топличко. Ще видим довечера как ще е. Интересно, че като я къпем спи по-неспокойно, отколкото като не я акъпем (къпем я през вечер)

# 26
  • София
Здравейте момичета и бебчета !!!!!
Честито на всички нови мами и бебчовци и честито на всички именници Simple Smile   bouquet
Аз нещо напоследък хич нямам време да чета ни форуми, ни книги. Уж мъжа е вкъщи и помага за всичко, а пак нещо много се уморявам, а за чатове никакво време не ми остава.

Радвам се че всички сте добре и виждам че вече някой бебоци много наддават Simple Smile
Янче, поздравления за твоя мъж - 450 гр си е направо постижение.
Аз също имам някои притеснения относно кърменето и специално дали му стига. Нашето педи дойде в последния ден преди отпуската си - прегледа ни на бързо, каза "Никакви добавки - само кърмиш" и и излезе в отпуска.
На 13тия ден ходихме на контролен в Токуда - бебо е наддал 120 гр и си е възвърнал първоначалното тегло точно. Незнам това малко ли е, много ли е ... ама аз все имам чувството че е гладен милия.
Сега май ще изчакам четвъртък ( а може и по-рано) и ще се обадя на заместничката на моята педиатърка- да я посетим и нея за консултация - да го претегли и да видим как се движим. Аз вчера и днес незнам защо нещо се ошашках и имам чувството че гърдите ми са съвсем празни. Милия по някога плаче доста след хранене - дали е защото е гладен незнам.
Аз сега започнах да давам и двете гърди и после от основната почти нищо не мога да доизцедя - както е писала Славенчето - най-много 1 супена лъжица.
Между другото Валентин е много хубаво име - браво че си успяла да убедиш мъжа Simple Smile
Янче, аз дадох по-малко за помпа, ама и аз нищо не мога да направя с нея Simple Smile на ръка каквото излезе -това е. Иначе не става.

Уфффф  ooooh! много дълго стана, ама нещо съм се ошашкала ...

# 27
Здравейте момичета очакващи бебчета или вече гушнали своите рожби!

Влизам като добър вестител за да ви кажа че Цвети днес е родила!Момченце Митко 3.650кг. 51 см.

Нормално го е родила след като сутринта са и сложили окситоцин!
Жив и здрав да ви е Цвети!
На всички който предстои раждане пожелавам да е леко, а на мамите с бебета вече- любов и търпение!!!От това се нуждаят малките същества най много!!!

# 28
ЦВЕТИИИИИИИИ, ЧЕСТИТО ТИ БЕБЧЕНЦЕЕЕ!!! МНОГО ДА ГО СЛУШАТЕ!   smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525

ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ С ИМЕН ДЕН!!!  Hug

# 29
ЧЕСТИТ НА ЦВЕТИ МАЛЪК МЪЖ, ДА РАСТЕ ЖИВ И ЗДРАВ !!!
 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт