Августинки 2009 - тема № 59

• 15 669
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Янче мерси за съвета,от едно изведтно време съм с режим като в детската градина: обяд и веднага сън,че по час, два му откарвам. Изключвам си телефоните и блаженно си подремвам,даже вечер дочаквам мъжа и да си дойде по нощите,такова спане никога не е било.
Вчера наистина е бил ден на розовите гащи! Laughing

# 196
Мама Данаила (дани-д, Данаила Димова) днес е родила момче Михаил, с перфектните мерки 3250гр., 50 см. Мама и бебе са добре Да й е жив и здрав малкия Мишо! Много радост да носи на мама, голям да порасне за гордост на тати!

Благодаря ви за бързата реакция. Май актът излиза десетина дни след раждането нали? И може ли примерно да се вземе от таткото? А за тази еднократна помощ може ли пак той да пусне молба или трябва аз да ходя? И бързо ли я изплащат, защото мисля директно да я инвестирам в количка Grinning .
Актът за раждане излиза 10-ина дни след това, взима се лично от двамата родители от общината. Декларацията за еднократна помощ се поддава лично от майката и се изплаща до 1 година.

# 197
Честита малка-голяма радост и на Диди! Да е жива и здрава малката принцеса и много да радва мама и тати!

Някой има ли идея, дали в цената от 900 лв. за избор на екип в шейново -нормално раждане- е включена епидуралната упойка или се заплаща отделно- 300 лв.
Благодаря предварително за отговорите.
Успех на всички.

Епидуралната упойка е включена в цената от 900лв  Peace

# 198
Здравейте момичета!бих искала да ви се похваля:моето слънчице започна да сучи от мен,след като ме измъчи 12 дни да се цедя като луда и да го храня ,тези дни реши само да си хапва smile3504Много се радвам  Hands ClapИскам да кажа на майчетата които  не кърмят,а много искат да не се отказват за нищо на света!!!Бадете упорити и винаги му давайте да пробва да засуче.Успех!!!  bouquet

# 199
Поли_Зо се изгуби нещо, сигурно и тя ражда вече  Hug

Неее, не раждам, вече 8ми ден преносвам.  Днес бях на последния си преглед и в четвъртък в 8 сутринта отивам в болницата да предизвикат раждане. Не вярвам да е излязла преди това, нямам никакви контракции, изобщо никакви признаци, не знам имам ли разкритие, защото не ме проверяват за това. Записваме тонове и ме гледат на ехограф само. Днес ми казаха, че тоновете й са перфектни и че околоплодните ми води са намалели, но били добре, достатъчно. Това е от мен.

Трейси, недей така, не се шашкай, нали всичко му е наред на малкия и му следят тоновете редовно. И ние ще родим най-накрая  Simple Smile.

Колко, вярно, останахме все още бременните тук!?

А, за витамините и минералите, не знам кой го писа по-рано, но съм напълно  съгласна, че не е хубаво да се прекалява, по-добре да си ги набавяме от храната, отколкото с хапчета.

Сънчо, Биа и Цвети май трябва да ги изпишат тия дни, или не, колко време държат в България след секцио, тя Цвети роди нормално де, ма нали Сънчо и Бия бяха секцио!?

Много нови бебчета тия дни! Да са живи и здрави, на мамчетата, бързо възстановяване, пезпроблемно кърмене и малко безсънни нощи  Simple Smile!

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 17:36 от poly_zoe

# 200
Здравейте, момичета!
Честити бебенца на всички нови мами! Да са живи и здравички, да сучат леко от мамите си и да нямат колики!   bouquet
Ние с Калина сме добре, понавлязохме в ритъм, но режим с храненето нямаме. Понякога ядем под час, друг път - на всеки час или дори през половин час. Но й давам да суче когато поиска. Струва ми се, че и колики няма. Но сме подготвени с Инфакол, за всеки случай!  Wink
През нощта също будуваме понякога, но като цяло заспива лесно. За сметка на това през деня вече имаме на 2 или даже 3 пъти по 2-3 часа будуване, но явно вече расте. Установих, че по-лесно заспива в количката, та понякога я оставям там направо, въпреки, че няма да излизаме навън.  Laughing
Не можем да се оттървем от обривчето пъпчици с гнойни връхчета, само че сега от личицето й се преместиха отзад по вратлето, зад ушите и отпред на деколтето й. Познати ми казват, че било "хормонална криза" и пъпчиците не трябвало да се пипат и да не се мажат с нищо. И аз реших да ги оставя, та да видим.
За акта за раждане - исках ни личните карти и на двамата с мъжа ми, така че по-добре е да се отиде в комплект. От ЕСГРАОН в Младост ни издадоха и едно удостоверение, че Калина е наше дете и с него и акта отидохме в Дирекция "Социално подпомагане" да подадем молба за еднократната помощ. Молбата също подписахме двамата с таткото. На мен ми казаха, че ще я получа по сметка след 25.09. (явно за София датите на изплащане са други).
Та това е засега от мен. Поздрави на всички и леко раждане на мамите 2 в 1!  Hug

# 201
Я!! Честито на мама Дани!! Simple Smile Simple Smile Тя нали не беше планово???

NAPETIA: витамин Д-то трябва задължително да се дава, независимо дали кърмиш или сте на АМ! поне аз така знам. на нас ни го изписаха от 25тия ден. я питай педито ви, че това е много важно! Simple Smile

ПОЛИ ЗО: изписали са ги днес и трите Wink

Никой не ми отговори този Инфакол, дето бил уж вълшебен, но и дефицитен у нас от къде го купувате?????????

# 202
И АЗ ИСКААААМ, И АЗ И АЗ!!!
Почвам да офтикясвам. Аз и сега немога да спя. Корема ми е огромен и щом легна ми притиска всичко и сърцето и дишането.
Затова гледам да съм на крак и само работа си намирам. Хваща ме параноята за чистене. За неща, които до сега не съм ги забелязвала сега полудявам.  newsm28

Днес си сглобихме количката и кошарата. Иии голям кеф. Много си ги харесвам.  Mr. Green

Предлагам момичета които ще раждаме в Токуда да сформираме дружество за едновременно раждане под надслов: "Заедно в болката!" Очаквам предложения за дата.  Аз самата нямам претенции, когато решите, тогава! Grinning

# 203
Poly_Zoe, айде стискам палци всичко да е наред, божа работа, знаеш ли, може и преди четвъртък да тръгне.
Геринелче, айде още малко остана. То верно не останахме много неродилите мами дето пишем - Ангел1, Захирка, Магаре (тя нещо се запиля тия дни, може и да ни изненада), Звездичката и нея я няма от известно време  newsm78, Кенга, мама Винету писа и тя, че още чака, Скай Ейнджъл и Джули, Любопитка, Аси, Дю, Фифонка, Силви, Пуфинка, Пепеджийнс, Лилия.Н, Мими Пертова и Джижин - май това са мамите дето пишат. Към 20 мами, не сме чак толкова малко  Mr. Green
И Веси (извинявай  Hug)

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 20:22 от tracy_t

# 204
И АЗ ИСКААААМ, И АЗ И АЗ!!!
Почвам да офтикясвам. Аз и сега немога да спя. Корема ми е огромен и щом легна ми притиска всичко и сърцето и дишането.
Затова гледам да съм на крак и само работа си намирам. Хваща ме параноята за чистене. За неща, които до сега не съм ги забелязвала сега полудявам.  newsm28

Днес си сглобихме количката и кошарата. Иии голям кеф. Много си ги харесвам.  Mr. Green

Предлагам момичета които ще раждаме в Токуда да сформираме дружество за едновременно раждане под надслов: "Заедно в болката!" Очаквам предложения за дата.  Аз самата нямам претенции, когато решите, тогава! Grinning

Гери може да те хваща т. нар.  "гнездене" преди  раждането! Иначе за кампанията "Заедно в болката"  Grinning подркепям и се писъединявам напълно Laughing Grinning само да е след 25, ама и да подрани няма да го върна "колетчето".

# 205
Poly_Zoe, айде стискам палци всичко да е наред, божа работа, знаеш ли, може и преди четвъртък да тръгне.
Геринелче, айде още малко остана. То верно не останахме много неродилите мами дето пишем - Ангел1, Захирка, Магаре (тя нещо се запиля тия дни, може и да ни изненада), Звездичката и нея я няма от известно време  newsm78, Кенга, мама Винету писа и тя, че още чака, Скай Ейнджъл и Джули, Любопитка, Аси, Дю, Фифонка, Силви, Пуфинка, Пепеджийнс, Лилия.Н, Мими Пертова и Джижин - май това са мамите дето пишат. Към 20 мами, не сме чак толкова малко  Mr. Green

Мими роди вчера Wink

Гери, много яка идея за 'заедно в болката' Simple Smile Simple Smile

# 206
Ееее, Янче, добре че каза, чакай да го оправя в профила  Laughing

# 207
Ето ниииии. Hug Hug Hug
Завърнахме се с Шош.Днес ни изписаха добре сме,кърмим се.Той спи,а малката лудница вършее и само го гледа. LaughingИзобщо лудницата е пълна хич не е скучно. Joy
В болницата беше супер забавно със Сънчо и Цвети.
Със Сънчо още от реанимацията си се забавлявахме,беше супер яко просто през цялото време,поне на мене много ми пасна готин човек е.......(с изключение на това,че има много шум в ушите и ме кара да викам.) Joy Joy
Та така ние сме що-годе добре.Поздрави и целувки на всички и честито на новите мами! Heart Eyes
В албумчето съм качила снимки на мен,Сънчо и Цвети както и бебетата в болницата,на който му е интересно може да види.

# 208
  • Ах, морето
Геринелче, айде още малко остана. То верно не останахме много неродилите мами дето пишем - Ангел1, Захирка, Магаре (тя нещо се запиля тия дни, може и да ни изненада), Звездичката и нея я няма от известно време  newsm78, Кенга, мама Винету писа и тя, че още чака, Скай Ейнджъл и Джули, Любопитка, Аси, Дю, Фифонка, Силви, Пуфинка, Пепеджийнс, Лилия.Н, Мими Пертова и Джижин - май това са мамите дето пишат. Към 20 мами, не сме чак толкова малко  Mr. Green

Еее, как - и аз съм тук...все още.  Wink

Биа, много готини снимки.  newsm10

# 209
  • На плажа
Янче,капките за колики ги има в продавалника,и някъде назад  в темата някой беше дал линк за тях

Общи условия

Активация на акаунт