Машина за хляб - 18 част

• 55 798
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
  • 5 етаж в ляво
христина ,бъркалките ги махни след като мине последното месене, и машината спер да меси....повдигаш леко тестото махаш бъркалките и наместваш леко пак тестото Peaceпетя ,намали степента на печене,остави на най светла коричка.
Аз лично не обичам дебели кори,и си пека хляба на програма френски хляб Wink

# 391
  • София
danidji, благодаря -ще ги издебна тогава Simple Smile А когато съм с отложен старт,машината нали бе следвало  да се изключва сама,като й свършат операциите? Идеята ми е, докато съм на работа, да я заредя да действа,но,ако не успея да се върна навреме да не взема да запаля къщата? newsm78

# 392
  • 5 етаж в ляво
Да,сама изключва,но моята"Аляска" поддържа хляба 1ч.топъл,но не ми харесва това,че го овлажнява и затова не харесвам отложения старт....но ти като опиташ и ще прецениш.
аз не ползвам отложен старт,не ми харесва как сатва хляба....има разлика,но ти ще си прецениш....с практиката се научава човек Wink

# 393
  • София
То и за моята така пишеше,сега сгрях,защо вчера като свърши,копчето светеше червено-реших,че просто не изключва сама и се чудех какъв е тоя отложен старт, като трябва да й светя Close ще я пробваме тогава, дано не разваля много хряба:thinking:

# 394
  • Разград
Христина,на отложен старт правя само един френски хляб,че рецептата е много точна и до сега винаги хлябът ми е бил перфектен.

Френски хляб(1 чч=240 мл)

1 чч вода
2 сл сухо мляко
1 сл олио
1 сл захар
1 чл сол
3 чч брашно
1 чл суха мая
Като отделните продукти се отделят с брашното(сигурна съм,че знаеш,но е важно при отложеният старт).

# 395
  • София
max-mama ,благодаря,ще пробвам тази тогава,пък другите първо ще ги тренирам с наблюдение,че още не съм добра с мерките и теглилките  Simple Smile
Това е за 1 кг хляб,нали?

# 396
  • Разград
max-mama ,благодаря,ще пробвам тази тогава,пък другите първо ще ги тренирам с наблюдение,че още не съм добра с мерките и теглилките  Simple Smile
Това е за 1 кг хляб,нали?

Не съм го теглила,но няма толкова.
Да ти кажа,до сега не съм бутала бутоните ни за кг,ни за коричка.Така както се получават хлябовете ми харесват.

# 397
  • София
аз мислех,че винаги трябва да й задаваш и грамаж, в програмите, в които става,затова така съм се вторачила,щом може без това,ще го пропускам,каквото стане 

# 398
  • Разград
аз мислех,че винаги трябва да й задаваш и грамаж, в програмите, в които става,затова така съм се вторачила,щом може без това,ще го пропускам,каквото стане 

То като зададеш програмата си се настойват някакви кг и степен на препичане на коричката(не съм обръщала внимание,но така си мисля).вече ако искаш да коригираш,тогава настройваш.На мен не ми се е налагало.

# 399
  • София
Peaceпетя ,намали степента на печене,остави на най светла коричка.
Аз лично не обичам дебели кори,и си пека хляба на програма френски хляб Wink
[/color][/color][/b]
ами ще го пробвам, дано отгоре да не стане много пък бяла коричката.  Thinking Аз вчера правих френски хляб и горната коричка много ми хареса, при всички рецепти ли става така на тази програма? Доколкото видях май само времето за втасване и едното месене е различно при тази и при основната програма за хляб.

# 400
  • София
Дами, интересува ме понеже сега правя сладко от праскови,като го сваря и насипя още горещо в бурканите и ги обърна, дали ще трябва да ги варя допълнително? Притеснява ме да не изгърмят зимата бурканите.
А ако трябва да ги варя след това, колко минути евентуално?

# 401
  • Разград
Дами, интересува ме понеже сега правя сладко от праскови,като го сваря и насипя още горещо в бурканите и ги обърна, дали ще трябва да ги варя допълнително? Притеснява ме да не изгърмят зимата бурканите.

Никога не заварявам бурканчетата със сладко.Още горещо го насипвам,като предварително затоплям бурканчетата и капачките и после обръщам,така докато изстинат.

# 402
  • София
Много благодаря max-mama Hug Hug Hug
Сега ще ги затопля в микровелето бурканчетата и после наливам и обръщам.
Още веднъж Heart Eyes Hug Heart Eyes.

# 403

Миналата година правих лютеница така и не ми се наложи да варя допълнително. Всички се вакуумираха.

# 404
  • София
Да ви покажа и първия ми хляб от вчера (селски). Много хубав стана, въпреки допичането коричката не е твърда.
А за сладкото да кажа, че го направих с 6 чаши праскови, 3 ч.ч.захар и 1 пак. лимонтузу.
Пробвах го и е малко киселко(не много) но е приятно, само део доста течност стана, явно прасковите си пускат, но съм доволна от машинката засега.
 Ето й снимка:
http://picasaweb.google.bg/helen.gorskata/ojLHoG#5376572497165085666

Общи условия

Активация на акаунт