Машина за хляб - 18 част

  • 55 797
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
  • София
  • Мнения: 4 180
Миналата година правих лютеница така и не ми се наложи да варя допълнително. Всички се вакуумираха.

Поли , лютеницата в машината за хляб ли я прави newsm78.

# 406
  • Мнения: 545
Здравейте!
Бих искала да ви попитам,дали знаете къде се продават бъркалки за хлебопекарна и дали са стандартни?Моята е от ТСМ,но в магазина ми казаха,че не могат да ми набавят резервна бъркалка.

# 407
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Здравейте.
Аз минавам да се оплача Blush
В никой магазин на ТСМ няма хлебопекарни в Стара Загора Shocked от 2г. не били получавали ooooh! #Crazy newsm78

# 408
  • Мнения: 2 752
В Техномаркет има богат избор. В сайта им може да се провери в кои магазини кои модели са в наличност.

# 409
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
В Техномаркет има богат избор. В сайта им може да се провери в кои магазини кои модели са в наличност.
Знам,виждала съм ги Peace Но друга ми беше мисълта....

# 410
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 717
Защо държиш да е ТСМ-ска ?
Разгледай в Денси (в Била) има най-различни и на по-ниски цени от Техномаркет-а.

# 411
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Не държа на ТСМ,момичетата тук казаха че и там имало и затова исках и там да видя какво имат,но...
От Техномаркет съм си харесала вече Party

# 412
  • Мнения: 9 785
Миналата година правих лютеница така и не ми се наложи да варя допълнително. Всички се вакуумираха.
Поли , лютеницата в машината за хляб ли я прави newsm78.

Да Peace. Рецептата я има в темата за рецептите. Ако решиш да правиш нещо подобно, гледай сместта ти максимално да е изцедена от излишни течности, защото няма как да се изпари вътре. Добих си няколко големи буркана кьополу тогава. Всъщност правих два пъти, като първият беше за проба с по-малко продукти.

# 413
  • София
  • Мнения: 4 180
Миналата година правих лютеница така и не ми се наложи да варя допълнително. Всички се вакуумираха.
Поли , лютеницата в машината за хляб ли я прави newsm78.

Да Peace. Рецептата я има в темата за рецептите. Ако решиш да правиш нещо подобно, гледай сместта ти максимално да е изцедена от излишни течности, защото няма как да се изпари вътре. Добих си няколко големи буркана кьополу тогава. Всъщност правих два пъти, като първият беше за проба с по-малко продукти.

Много, много благодаря  bouquet

# 414
  • София
  • Мнения: 2 649
момичета, моля, споделете, коя рецепта за ръжен или пълнозърнест хляб най-много ви допада? Утре сме на вечеря в семейството на мъжа ми и те консумират само такива хлябове, аз никога не съм правила или предпочитала такива и съм в голямо чудене, коя рецепта да направя. Изчетох страшно много, но не мога да се спра на конкретна. Моля, помагайте с идеи. baby_neutral

# 415
  • Мнения: 9 785
момичета, моля, споделете, коя рецепта за ръжен или пълнозърнест хляб най-много ви допада? Утре сме на вечеря в семейството на мъжа ми и те консумират само такива хлябове, аз никога не съм правила или предпочитала такива и съм в голямо чудене, коя рецепта да направя. Изчетох страшно много, но не мога да се спра на конкретна. Моля, помагайте с идеи. baby_neutral

Аз не си падам по тези хлябове, но по принцип във всяка една рецепта можеш да замениш бялото брашно с други. Хляба обаче нали знаеш, че няма да стане като белия - пухкав и надут? И аз ако мисля да правя нещо и да го нося някъде, не бих обещавала, защото обикновено не се получава точно тогава. Но ти си знаеш най-добре.

# 416
  • В сбъднатите си мечти
  • Мнения: 162
Здравейте, днес правих хляб по тази рецепта на Ердинч :
Бирeн Хляб 

Съдържание за около 800 грама xляб

500 гр брашно за хляб
300 мл бира (на стайна температура)
2 3/4 tablespoon мед
1 1/2 tablespoon масло
1 1/2 teaspoons сол
1 3/4 teaspoon мая

Хляба не ми стана. Стоеше като суров и невтасал. Сбит и клисав .
Пекох го на бърза програма за бял хляб 2,12 часа. Тестото беше гладко и меко.При печенето миришеше много апетитно ,но не се наду . Всичко сложих точно по грамаж.
Моля , кажете ми , според вас къде е грешката.
Той в рецептата си посочва ,че се приготвя с основната програма. Да не би да прецаках хляба като го пуснах на по - кратката. С други рецепти нямам проблем като съкращавам времето.

# 417
  • Мнения: 9 785
Така дадена рецептата е за основна програма. Според мен няма проблем да я пускаш на бърза, но трябва повечко мая да слагаш. Това е моето мнение.

# 418
  • В сбъднатите си мечти
  • Мнения: 162
Мерси Полина   bouquet
и аз си помислих че там сбърках. Просто мисля че нямаше време да втаса .

# 419
  • Мнения: 9 785
По принцип програма с времетраене 2:12 си е достатъчна даже и за бърз хляб. Можеш да пробваш да спираш програмата след първото месене и да я пуснеш отначало и така да си изкара до края.

Общи условия

Активация на акаунт