Машина за хляб - 18 част

• 55 743
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
  • София
В горната връзка, да попитам-всяка рецепта ли може да стане за бърза програма,имам предвид и черните или пълнозърнести хлябове,примерно, ако се добави повече мая и като се рестартира няколко пъти програмата? От другите най-кратката ми отива на 3 часа, а като бързам, трябва да ям само бял хляб, ако не става  newsm78

# 421
  • В сбъднатите си мечти
В горната връзка, да попитам-всяка рецепта ли може да стане за бърза програма,имам предвид и черните или пълнозърнести хлябове,примерно, ако се добави повече мая и като се рестартира няколко пъти програмата? От другите най-кратката ми отива на 3 часа, а като бързам, трябва да ям само бял хляб, ако не става  newsm78
Моля ако някой знае нека да се включи.   bouquet

# 422

Черните и пълнозърнестите НЯМА да станат на програма от 1-1,2 ч., не се лъжи.
Ако са наистина пълнозърнести де, а не оцветено брашно Simple Smile.
На бързата - бели и то с глезотийки - мляко, масло, захар, повече мая и т.н.

Помощ - откъде да купя ленено брашно в по-големи разфасовки, че тези дребн пликчета не ми вършат работа ???

# 423
  • В сбъднатите си мечти
Miraetta   bouquet Мерси !
Помощ - откъде да купя ленено брашно в по-големи разфасовки, че тези дребн пликчета не ми вършат работа ???
Преди няколко дни си купих от супермаркета в Сл. Бряг ленено семе в разфасовка от 300 гр. и видях ,че има и ленено брашно от 500 гр. Беше на щанда за диетични продукти. Щом тука има ,няма начин да няма в големите вериги.

# 424
  • София
Miraetta , благодаря   bouquet, няма да съсипвам тогава продукти.
А разните семенца и ядки, които чета, че слагате в хлябовете, от къде се купуват? За София става въпрос.На будките за ядки ми изглеждат малко престарелички, а и няма всичко.

# 425
Здравейте,
Снощи правих пълнозърнест хляб на бърза програма - не ми хареса. Най-добре втасва на програма за тесто и после печене. Аз слагам по 1 пълна мерителна чаша типово брашно и пълнозърнесто брашно, 1/2 мерителна чаша бяло брашно, 3 с.л. пшеничени трици, 3 с.л. ленено семе, разбивам много рядък айран 300 мл, по 1/2 с.л. захар и сол, 1 с.л. олио. Първо олиото, айрана, солта, захарта, брашняната смес, 2 ч.л. мая. По някога добавям по време на месеното 1-2 с.л. брашно, но не винаги. много добър става. На предишни страници има снимка. Ще я потърся и ще я сложа.
Поздрави

# 426
На стр. 20 са снимките на бял и пърнозърнест хляб

# 427
  • Варна
Да покажа първи опит за козунак . Нещо не стана тестото както трябва, може би му трябваше още мъничко брашно, чаках го на последното месене за да извадя бъркалката и да го сплета, но се заговорих по телефона и малко изпуснах момента. Беше се разляло някакси, гумено, беше ми много трудно да го извадя и оплета, надигна се добре, но му се сля оплетката и накрая липсваха конци. Опече се добре на основната програма.
Пробвах и отложения старт на машината, заредих сутринта преди да тръгна за работа, сложиш мъничко повече брашно (защото винаги ми се е налагало да слагам допълнително 1-2 с.л.) и пуснах на програмата за Сандвич. Когато се прибрахме, ухаеше на фурна и ни чакаше ето това
Друг пълнозърнест с бяло брашно и трици

# 428
Здравейте,
Снощи правих пълнозърнест хляб на бърза програма - не ми хареса. Най-добре втасва на програма за тесто и после печене. Аз слагам по 1 пълна мерителна чаша типово брашно и пълнозърнесто брашно, 1/2 мерителна чаша бяло брашно, 3 с.л. пшеничени трици, 3 с.л. ленено семе, разбивам много рядък айран 300 мл, по 1/2 с.л. захар и сол, 1 с.л. олио. Първо олиото, айрана, солта, захарта, брашняната смес, 2 ч.л. мая. По някога добавям по време на месеното 1-2 с.л. брашно, но не винаги. много добър става. На предишни страници има снимка. Ще я потърся и ще я сложа.
Поздрави

Пълнозърнест хляб се прави на програма за пълнозърнест хляб. Тя най-често е дсота дълга - над 3 часа, при моята машинка е 3:50.

# 429
Извинявайте че нахлувам в темата, но тук е царството на печивата и съм сигурна че ще ми дадете съвет.

Искам да си направя домашни брускети( пълнозърнести по възможност). Рецепти? Идеи?. Досега съм на идеен вариант- няккаво тесто за франзели, забъркано в машината, после оформямя и пека на фурната. Но после- овкусяване, печене..? Или съм на грешен път.
Ще съм благодарна ако помогнете.  Hug

# 430
  • Разград
Извинявайте че нахлувам в темата, но тук е царството на печивата и съм сигурна че ще ми дадете съвет.

Искам да си направя домашни брускети( пълнозърнести по възможност). Рецепти? Идеи?. Досега съм на идеен вариант- няккаво тесто за франзели, забъркано в машината, после оформямя и пека на фурната. Но после- овкусяване, печене..? Или съм на грешен път.
Ще съм благодарна ако помогнете.  Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415328.0

Разгледай тази тема,има интересни неща.

# 431
Мерси, max-mama      bouquet , добри идеи но мен също ме интересува и някаво пълнозърнесто тесто за франзели за машина за хляб. От рецептите, които са събрани тук съм извадила съм харесала ето това

Франзелите на ЗОРИ    
2 чаши топла вода
4 чаши брашно*
1 с.л. захар
2 ч.л. суха мая*
2 ч.л. сол
1 с.л. масло

Въпросът ми е ако половината от брашното подменя с пърнозърнесто например, трябва ли да променям и нещо друго в рецептата?

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 09:59 от anamar

# 432
Да попитам по-вещите   bouquet
Когато в рецептата има размекнато масло - какво масло слагате и дали става и с маргарин? А как определяте точния грамаж?

# 433
Да попитам по-вещите   bouquet
Когато в рецептата има размекнато масло - какво масло слагате и дали става и с маргарин? А как определяте точния грамаж?

Тъкмо ще правя едни сладки и по рецепта са дадени 3с.л. размекнато масло. Ще сложа краве масло / но може и маргарин по принцип/, и пълня лъжиците на око.

# 434
В моята рецепта е дадено маслото в грамове newsm78

Общи условия

Активация на акаунт