Машина за хляб - 18 част

  • 56 414
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 4 406
Само брашното трябваше да смятам, което уж било 200мл = 130 g брашно и така и го сметнах.
това е приблизително, след няколко хляба сама ще налучкаш. бе могла да използваш една и съща чаша винаги, когато мериш брашното, за да си сигурна в мярката. аз за хляб 750 гр слагам 3 пълни чаши и половина. разбира се, това зависи и какви течности съм сложила, яйце, масло

# 136
  • Мнения: 769
Ръжен хляб със семена

# 137
  • Мнения: 43
Само брашното трябваше да смятам, което уж било 200мл = 130 g брашно и така и го сметнах.
това е приблизително, след няколко хляба сама ще налучкаш.
Само се поправи, защото не съм сама, а съм сам  Grinning

# 138
  • Мнения: 9 785
Само брашното трябваше да смятам, което уж било 200мл = 130 g брашно и така и го сметнах.
това е приблизително, след няколко хляба сама ще налучкаш.
Само се поправи, защото не съм сама, а съм сам  Grinning

 Rolling EyesСложи си отличителен белег, да не те бъркаме в бъдеще.

VK, Hug!

# 139
  • Мнения: 61
моля за малко помощ  Praynig
някой беше споменал един лимонов кекс   chef може ли линк към рецептата  Praynig  bouquet

# 140
  • Мнения: 9 785
моля за малко помощ  Praynig
някой беше споменал един лимонов кекс   chef може ли линк към рецептата  Praynig  bouquet

ЗАПОВЯДАЙ

# 141
  • Мнения: 61
много ти благодаря, polin_a    bouquet
искам да изкажа благодарности и на всички,които пишат тук.   bouquetсъветите ви са страхотни, от три опита вече правя много хубав хляб, научих се да добавям "на око" брашно и всичко се получава тип-топ оттам нататък  Hug
в момента пека хляб със семена по рецептата от другата тема, получава се супер   chef

# 142
  • Мнения: 22
момичетс, вчера си купихме машина за хляб (bifinett) и запретнахме ръкави да си правим хлебче. Първият опит- пълен провал: тестото втаса идеално почна даже да излиза малко от формата......и се спихна2-3см пд ръба.Чак след това започна да се пече. Установих от вашите съвети из тен=мите че ми е било малко брашното(нищо че готвих по рецепта от кножката към машината).На втория опит по време на месенето добавих допълнително брашно да станат топчиците около перките както вие описвате.Стана хлебчето супер.Третия сега го изхвурлих......Получи се същия гаф като първия път.Незнам какво да правя.Излиза че трябва да седя до нея докато почне да пече да съм сигурна че тестото е ок Crossing Arms

# 143
  • Мнения: 9 785
marbo, най-вероятно е да ти превтасва тестото. Доста е топло времето и сигурно идва множко маята. Иначе за стоенено край машината - стоя, докато оформи топката. Докато посвикнеш, наблюдавай процесите и като видиш, че ще става гаф, просто вади тестото от машината и оформяй навън, печи в тава и във обикновена фурна. Няма смисъм иначе да виждаш, че не се получава, и да чакаш края.

# 144
  • Мнения: 22
marbo, най-вероятно е да ти превтасва тестото. Доста е топло времето и сигурно идва множко маята. Иначе за стоенено край машината - стоя, докато оформи топката. Докато посвикнеш, наблюдавай процесите и като видиш, че ще става гаф, просто вади тестото от машината и оформяй навън, печи в тава и във обикновена фурна. Няма смисъм иначе да виждаш, че не се получава, и да чакаш края.

Идеята за машината беше да не меся на ръка и да следя фурната....Май трябва да се въоръжа с търпение докато й хвана цаката!

# 145
  • Мнения: 9 785
На мен пък ми доставя удоволствие да гледам какво става вътре Laughing. Стига да имам време.

# 146
  • Разград
  • Мнения: 3 114
marbo, най-вероятно е да ти превтасва тестото. Доста е топло времето и сигурно идва множко маята. Иначе за стоенено край машината - стоя, докато оформи топката. Докато посвикнеш, наблюдавай процесите и като видиш, че ще става гаф, просто вади тестото от машината и оформяй навън, печи в тава и във обикновена фурна. Няма смисъм иначе да виждаш, че не се получава, и да чакаш края.

Идеята за машината беше да не меся на ръка и да следя фурната....Май трябва да се въоръжа с търпение докато й хвана цаката!

Обикновенно,почна ли да готвя,тогава зареждам машината да правя хляб(само на бързата,че ми е по-лесно).Един вид,въртя се в кухнята.Започвам от хляба и първите 10-15 минути съм около машината и наглеждам тестото(добавям каквото е необходимо) и после вече си готвя.Докато ми стане манджата и хлябът ми е готов.


На мен пък ми доставя удоволствие да гледам какво става вътре Laughing. Стига да имам време.

И аз съм така,изобщо не усещам,че са минали,примерно,час-два.

# 147
  • Мнения: 43
От 2 дни използвам хлебопекарна. И 2-та пъти горе долу добре се получаваха нещата.
Днес направих селския хляб на Edrich и ми казаха, че едно време на село се е ядял същият хляб. Не се рони, ама никак Simple Smile
Имам и питане - коя програма да използвам за кексове и козунаци, тъй като пишете да се ползва програма за сладък хляб, а аз такава нямам.
Програмите ми са:
1 - Основна
2 - Бърза
3 - Бял хляб
4 - Кратка
5 - Пълнозърнест хляб
6 - Сладкиши, соленки, кифлички с бакпулвер - мисля, че тази трябва да ползвам. Пише че вместо мая се ползва бакпулвер.
7 - Тесто
8 - Изпичане
9 - Мармалад
10 - Сандвич

Също така не разбирам и разлките между бърза и кратка програма.

Някой ако има Severin BM 3986 да сподели и дали при него се получава същият проблем - при загряване, лявата част на капака (само пластмасовата част) се деформира и се образува процеп, но не излиза кой знае колко пара. След истиване на пластмасата - тя се връща в първоначалното си положение.

# 148
  • Мнения: 220
аз съм с такава машина и съм много доволна. Досега не съм забелязала такива неща. Дали не съм обърнала внимание  newsm78
Аз най често ползвам отложен старт. Зареждам я вечер и и казвам,че сутринта в 5,45 искам да ми е готов хляба и лягам. Нямам кантарче, ползвам ч.ч. Въпрос на навик е. Окото запомня колко от кое.
Много послушна домашна помощница.

# 149
  • Мнения: 28
И аз да се включа с един малко глупав въпрос Embarassed Не съм ползвала все още машинката,само събирам информация докато се престраша Embarassed . Искам да попитам за тази перка,как трябва да я извадя,тя е отдолу в казанчето за печене.Трябва да извадя тестото или какво?

Съжалявам за глупавия въпрос  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт