На пазар в Лозенград и Одрин -3

• 318 566
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
благодаря за инфото мисля да ходя на 11.12. ще кажа като се върна какво съм напазарувал

# 331
Здравейте,  искам да попитам :
Минавал ли е някой границата с кола на лизинг ?Дали трябва  пълномощното да е преведено на турски?
Четох по-горе,че освен петъчния пазар имало и някакъв друг.Дали може да дадете повече инфо?

# 332
Здравейте,  искам да попитам :
Минавал ли е някой границата с кола на лизинг ?Дали трябва  пълномощното да е преведено на турски?
Четох по-горе,че освен петъчния пазар имало и някакъв друг.Дали може да дадете повече инфо?

Да,ние минавахме с кола на лизинг,но не мога да ти кажа дали пълномощното е било на турски,а и няма как да питам сега,но си мисля,че беше на български,ако не ти представлява трудност,дай да ти го преведат.
А теб в Одрин ли те интересува какъв пазар има,ние ходим на Синия пазар,знам,че има и някакъв голям при магазин Мигрос.

# 333
Мигрос беше по посока Кипа,нали?
Предишният път не намерихме българските църкви и мястото ,където се вливат трите реки.

# 334
  • Бургас
Българските църкви като че ли бяха в двата противопложни края на Одрин , но ...... да ме заведат сега там ...едва ли ще ги намеря  newsm78

# 335
Мигрос беше по посока Кипа,нали?
Предишният път не намерихме българските църкви и мястото ,където се вливат трите реки.
Да Кипа е отдясно,завиваваш на едно колело и Мигрос е от другата страна.
На складовете за прахове,момчетата ще ви обяснят по-подробна за църквите,а едната църква 'Св.Константин и Елена'е съвсем близо до складовете.

# 336
  • Пловдив
Да Ви питам има ли еднодневни зелени карти и къде могат да се намерят и колко струват разбира се!

# 337
  • на странно място ......
Да дам малко разяснения за църквите, м/у другото има и табели. Св. Георги: идвайки от БГ като стигнете сфетофара на Селимие джамия завивате наляво и карате направо може би километър може и повече тя улицата криволичи естествено, когато стане доста тясна с разделение по средата започвате да се оглеждате за табела която също се намира в средата, а не отдясно, както е редно и карате по табелите, те ще ви заведат до църкавата! Св. Константин и Елена: на същото кръстовище продължавате направо до следващият светофар /там се намира и Карфур давам го като ориентир/, завивате надясно продължавате направо до едно кръгово движение с мелница по средата, там се огледайте също има табела къде е църквата. Надявам се съм обяснила горе долу разбираемо. Дано ги откриете заслужава си да се видят. Св. Константин и Елена е възстановена за 6м. от почти порутена сграда!!!
За реките сега ще проверя и по-късно ще пиша с разяснения!!
mimeto26, какъв е този Син пазар, за първи път го чувам, ако обичаш дай по-точни координати!!!!

# 338
Сладка,минахме през църквата"Свети Константин и Елена" и оттам някак си завъртяхме,излиза се на едно кръстовище,на което от ляво има Тракийски университет,нагоре по улицата и после в една от пресечките завихме надясно,не знам дали ме разбра,но тамошните жители ще ви обяснят по-подробно.
Сбруни,пак си копирам поста от предишните страници,дано ме разбереш с моите обяснения,утре отиваме пак на шопинг и ще гледам и за други ориентири за този пазар.

# 339
Пазаруващите днес в Одрин ,намръзнахте ли се яко? Като се освестя е кача снимки.

# 340
Здравейте,мами!
В неделя разбрах,че магазините работят,но не зная дали  складовете за перилни препарати/до открития пазар в петък/ работят.Кажете,че утре планирам ходене до Одрин .

# 341
  • Бургас
Здравейте,мами!
В неделя разбрах,че магазините работят,но не зная дали  складовете за перилни препарати/до открития пазар в петък/ работят.Кажете,че утре планирам ходене до Одрин .

Да си вземеш снегоходки  #Crazy
Иначе за въпроса ти - знам че работят в събота, в неделя не съм ходила

# 342
В Уайкики имаше промоция "Плати три ,вземи четири ".
СНИМКИ

# 343
Пазаруващите днес в Одрин ,намръзнахте ли се яко? Като се освестя е кача снимки.
Е, значи сме били заедно.  Grinning Намръзнах се яко, но и доста разочарована останах.
Може би, защото пътувах с организирана екскурзия, всичко ставаше много бързо, под определен час трябваше да се завърнем в автобуса и буквално препускахме.
Единственото хубаво нещо, което успях да видя е църквата "Св. Константин и Елена".
"Св, Георги" 'жертвахме' за сметка на разходка в центъра на Одрин (за пръв път ми е, исках да се потопя в атмосферата). Но пък съм си обещала на пролет да отидем с кола и на спокойствие да разгледаме.
В Уайкики наистина имаше голяма разпродажба, цените бяха много поносими.
От там взех блузки за децата.
"Синият пазар" си е жива лудница, но и цигания. От там си купих кори за баница, които бабите (от нашата екскурзия) много хвалиха.
Имайте предвид (за тези, които не са ходили), че в заведенията им не се пуши.
Забраната се спазва стриктно!
Като цяло евтин е праха за пране, омекотител, тоалетна хартия, някои плодове и зеленчуци и цигарите от Безмитна зона.
Цените на дрехите са като тук и даже по-скъпи.
На много от местата няма поставени цени и могат да те 'обрулят' яко, ако не си на ясно ориентировъчно поне.
така се случи и с мен. Внимавайте много и предварително добре се информирайте за всичко.
След снимките на ASSAMARIS, няма какво да добавя. Атмосферата е пресъздадена чудесно!  Grinning
Благодаря, че си ги споделила с нас.

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 13:19 от Calathea

# 344
На мене ми беше за втори път,но аз ходя за купона.Много се забавлявам.За приятелите донесох боза за подарък.
За църквите все не остава време, но за следващото ходене имам уговорка с един българин-изселник ,който кара такси.Щял да ни закара до тях.
А това си взех за спомен - http://vbox7.com/play:cc482f36

Общи условия

Активация на акаунт