На пазар в Лозенград и Одрин -3

• 318 567
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
ASSAMARIS , и аз тръгнах с идеята да разгледам и да се позабавлявам.
Имам трудно ежедневие и за мен това беше начин да релаксирам.
Информацията я дадох специално за тези, които не отиват на разходка, а да пазаруват.
Много ме е яд, че времето беше лошо и не успях да разгледам добре, а и снимки почти не направих. Снимах само в църквата "Св. Константин и Елена", абсолютно позволено е.
И аз ще ви ги покажа като ги кача на компа.
За жълтата боза ли говориш? На мен ми се стори доста интересна, но така и не се престраших да купя. Одринското сладурче е много красиво, но не съм видяла такова.
Аз взех баклава и бонбони за близките.

# 346
 По принцип съм си шопингманяк, но след като предишния път си върнах парите /защото си бях наумила пръстен,та пръстен/, сега го ударих за зейпазар и си накупих щуротийки - то не бяха кори за баници /въобще не съм сигурна дали са за баници/, различни видове боза, дето трябва с лъжица да я ядеш /купих я от КИПА/, тенджерки, чаши, от тези дето турците пият чай, ниргиле ........Е,някое и друго парцалче.......суета.
Баклава повече няма да купувам - първия път беше мухлясала/от Истанбул/, а втория път - гранясала /от Фриишопа/.
Принципно не ми е приятно да се пазаря, но тук пробвах за спорта - не се получи.Даже лелката се сопна сърдито и се фръцна.Въпреки, че са много любезни хората, имам чувство, че като търговци се държат някак си ехидно и надменно.И както казваш ,забият една умопомрачителна цена и като се намусиш свалят с 5 лири /и то не винаги/.

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 14:36 от ASSAMARIS

# 347
Предстои ми пътуване до Истамбул ,та искам да питам как стои въпроса с техниката?
Ако си купя примерно кафемашина ще плащам ли мито и какво?
Изобщо как са цените на бялата и дребната техника там?

# 348
Предстои ми пътуване до Истамбул ,та искам да питам как стои въпроса с техниката?
по добре се позамисли за гаранцията  Thinking

# 349
  • Там някъде......
И ние вчера ходихме до Одрин.Измръзнахме ,един сняг ни валя и почти нищо не можахме да видим.пазарувахме от централната капалъ чарши.Купихме от там плодови сапуни,възглавнички,чорапи по 1 лира.От скалдовете прахове,кори,тоалетна хартия.От безнитна цигарки и се прибрахме премръзнали

# 350
по добре се позамисли за гаранцията  Thinking
Добре де,ако е нещо малко и евтино мога да рискувам с гаранцитята.
Просто нямам представа как са там цените.

# 351
Хайде и аз да се разпиша при ходилите в събота до Одрин-голям сняг ни валя,вятър ни брули,но аз съм много доволна от покупките си,макар,че този път дрехи не съм взимала,защото се пазарихме за повече бройки и турчина не иска да падне от цената и ние се отказахме,иначе щяхме да вземем пет плетени туники по 15 лири,тук вървят около 30 лв.предния път си донесох и съм много доволна.
Но пък в кипата и карфур се развихрих доста добре,добри покупки направих.
Хубаво беше,хапнахме дюнерчета,пийнахме айран и тръгнахме към Бг,догодина живот и здраве с нови сили и пълни портмонета ще сме там.

# 352
  • на странно място ......
По въпроса за техниката, не си заслужава да се купува от Турция защото е много скъпа в сравнение с Бг. Освен ако не рискуваш да купиш някоя местна марка и после да си я биеш в главата. За обмитяването ако е голямо нещо със сигурност ще има мито, за малки нещица може да минеш метър /евентуално/.
За да си сигурна във всичко питай на митницата, а има и вариант да си смъкнеш турското ДДС, но и за това трябва да питаш, не знам как става, но знам че го правят!

# 353
ASSAMARIS, много хубави снимки. Това пазара в Одрин ли е , който е в петък.

# 354
Да - това е петъчния пазар.Заговорихме се с един таксиджия /по-горе съм писала/ и го питах .В понеделник и сряда имало други пазари ,но този бил най-големия.
За снимките - на този студ и със счупено рамо - толкова можах да направя.Пръсчетата ми не знаеха кое копче натискат.   hahaha

# 355
Информация и от мен. За първи път пътувах до Одрин на шопинг. Естествено в най-големия сняг на 12.12. (събота); Бургас през М.Търново. Въпреки това се качихме на крепостта, бяхме на българската църква св.Георги и джамията в центъра. Най-хубавото беше обяда (дробчета, към тях дадоха хляб, пресни домати, люти чушки и под тезгяха по 1 бира) - излезе около 13.00 лири на човек; Времето беше кофти, но въпреки това се разбираше, че центъра на Одрин с много хубав. На границата сменяха само български лева 1:1. Аз не смених нищо и нямах проблем с пазаруването. Навсякъде където се спрях взимаха и български лева и евро. Уточнявам, че не съм купувала дрехи. В Кипа на касите ме увериха, че приемат и евро, но накрая платих с дебитна карта. Кипа беше пълен предимно с българи. Щандовете за прах в късния следобед почти се бяха изпразнили. За да не се върна с празни ръце купих Персил Голд 6 кг - 21.90 лири и някакъв техен прах Кипа за цветно 6 кг = 12.90 лири.

На връщане спряхме на бензиностанция край Лозенград - баклава 8.- лева/кг; Там имаше прах Персил Голд + омекотител 3 литра за 23.00 лири;

В Кипа имаше толкова много пазаруващи българи, че ми се струва, че това вече го превръща в един по-скъп магазин. Навсякъде, където бях приемаха всякакви пари и монети. На центъра на Одрин дребните търговци с думите "ела комшу всякакви пари взимам".
Последното го споделям, защото един ден по-късно в банка ДСК не ми приеха една банкнота евро, защото имаше една незабележима с просто око дупчица като от карфица.

# 356
  • Там някъде......
В събота времето беше много студено и отвратително за обикаляне,добре,че беше Капалъ чарши та оттам накупихме това онова.

# 357
Здравейте-около коледа смятаме да ходим до чорло.Знаете ли дали работят магазините(знам че не празнуват коледа) и дали са започнали намаленията.

# 358
Не е съвсем по темата, сори ! Embarassed
Някой да знае къде са намира тази сладкарница?
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=306477

# 359
  • Бургас
А някой да знае дали в Одрин или  Лозенград имат фирмен магазин на Тач?Зная ,че в Чорлу се намира фабриката на известния концерн.Интерисуват ме по-точно завивките им от естествен гъши пух,защото тук са много скъпи.Разбрах ,че цените на продуктите им там са значително по-евтини.

Общи условия

Активация на акаунт