МАРТенско дете игриво - грее, като слънцето щастливо!

• 10 298
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
Хайде и ние да се разпишем от първите днес  Grinning

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ ДНЕС!!!  newsm51

Да похваля моята щерка, че и тази нощ си спа в кревата до към 3ч, пу-пу. Но снощи пак си хапна кашата към 20,30ч и то изяде към 180гр  Crazy Ще вземе да се окаже, че просто не се е наяждала с кашата достатъчно та за това не помагаше още от началото. Аз от два дни започнах да й давам повече от 150гр.
Вчера и на обяд изяде 170гр пюре и искаше още  Rolling Eyes Има ли и други бебоци към 6мес, които ядат по толкова  Rolling Eyes Мен ме притеснява да не й разширя стомаха и за това много внимавам да не й давам повече отколкото тя иска. Но пък и да имам ориентир колко е нормално да яде бебе на тази възраст.
Аз си мисля да питам педито в понеделник за някое АМ и да започна да правя и кисел. Да редувам с кашата  Rolling Eyes Че да не вземем, както вървяхме финни, да се освинчим за един месец от тези каши в такива количества  Crazy Макар, че аз слагам от 180гр, 70гр е само плодово пюре  Rolling Eyes

# 211
 Чудесна срещичка , мисля си за следващата и аз да се вредя, че нямам никакви приятелки с деца и ми е малко скучно по цял ден самичка с бебебто. Е, имам две познати, които са бременни, ама те ще раждат чак ноември , а и още ходят на работа. Така че през деня си се занимаваме с Кали двете, но ако има следваща среща и ако има кой да ме закара задължително ще дойда Simple Smile)))

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС !   bouquet

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 09:59 от stasi8510

# 212
Чeтит празник на всички Марии-малки и големи,и не сАмо!
Нека дева Мария закриля нас и семействата ни!

smile3507 пак ставах N пъти да завивам каката,а Адриана иска все по корем да спи,но понякога не си обръща главата и си затиска носа и се почва едно пръхтене и мрънкане,а като я обърна по гръб се сърди и съответно разсънява,но аз съм по-инат! Naughty Tired

veselina_s_p бяха казали мамите,които питаха педитата че пюрето на 5м.е към 150гр.Предполагам и кашата трябва да е толкова.. Rolling Eyes
Пу-пу да си хапва все така Мира,аз с каката изпитах това удоволствие от ядящо дЕтИ и почти не съм имала проблеми,освен с любимите ти броколи и карфиола.. Grinning Надявам се и Ади да си хапва с охота,а и ние с баща и не сме били злояди деца(то си ни личи и сега  Mr. Green).
Иве  Hug  недей така бре жена, засрами ме  Blush   Hug

Скромността красяла,човека..ти си достатъчно красива,за да бъдеш скромна! Wink Ай стига,че ще ни заподозрят във връзка.  Joy

Днес явно ще стоим в къщи,наизвадила съм играчки според възрастта,а докато "почивам" ще спретна една манджа..  chef

# 213
Честит Имен Ден на всички Марии! И специално на Зеленкото и Мери   bouquet

Дами, благодаря ви за милите думи, не само аз се разчувствах, но и мъж ми. Много сме щастливи, че ви е харесало импровизираното парти и всички са се забавлявали... За нас беше истинско прекрасно изживяване. Peace
В този ред на мисли, съм 2 пъти по-радостна, че направихме срещата вчера, защото днес тук вали...
Аз рецептата за карамела ще я напиша, но и ще се радвам, ако Танчето и Дума ми напишат как да се сдобием с одеало и кошница за пикник... Направо се влюбих в техните...

Та рецептата... ама няма да се смеете, защото продуктите са завишени, понеже моят мъж обожава сладко, та и захарта ми е в повече...

8 яйца - домашни, затова става толкова жълт...
1 литър прясно мляко
2 ванилии
и 550-600 гр. захар - слагам на око, та понякога идва и малко повече.

Разбърквам яйцата хубаво в дълбок съд, добавям по-голямата част от захарта, около 400-450 гр. Кипвам млякото, след което го добавям към сместта бавничко, като разбърквам и накрая прибавям ванилията. Карамела го приготвям, като в захарта слагам малко вода, за да стане златист, а не кафяв. Малко по-бавно се топи захарта, но пък си заслужава да се пробва. Peace
Накрая в тавата, не се смейте - директно в стъклена тава го правя, слагам отдолу карамела и отгоре вече получената смес. Пека на водна баня при 200 градуса, като се старая да не завира водата в която пека крема - така той става гладък и без шупли. Да ви е сладко!

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 09:10 от Tony_st

# 214
  • София

ДА се почерпим за днешния празник- именницi сме днес!
На всички празнуващи- да им е живо и здраво името и много късмет да им носи!

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 10:25 от oki4

# 215
Честит имен ден на всички празнуващи и малки и големи !!!Много усмивки, щастие и любов!!!

Ей, страхотно сте си изкарали  Peace Благородно ви завиждам. Дано и ние сколасаме да дойдем на някоя среща, така искам да се видим  Hug

Бодливке, душо, ти като идваш по пернишко - па вземи се обади да се видим  Naughty Обещавам Борката няма да сваля Адрианка  Mr. Green

# 216
Дума, много благодаря за изчерпателния отговор:) Смятам да го пробвам това мазило, че ме дразни белега....И ще се обадя в тоз център....

Madecassol не се внася в Бг от една година , и аз разбрах че е добър-майка ми го е ползвала за белега на щитовидната-поръчах си го от един чужд сайт и ми го донесоха по пощата от Хонг Конг. Peace Май и в Англия го има така ,че Кяна може да метне насам 4-5 тубички  Laughing

Честит имен ден на всички, с това хубаво име   newsm67

Ние имаме зъб- вчера на консултацията ни го видяха-разбрах от къде е проблема с мърморенето- Елена   bouquet да си жива и здрва ,че ми каза за мазилата- помогнаха за през нощта

# 217
Честит празник на всички наши мънички и порастнали именници!!!  bouquet

# 218
Честит празник на всички Марии, да са живи и здрави! Оki4, специално за твоята Мария   bouquet

Хемоглобинът на 6 месеца трябва да е около 110. На Ники е 113 - доки каза, че е екстра.

Ники също спи по корем - в началото ме беше страх и го обръщах, н отой се сърди и събужда, затова съм го оставила да спи както си иска Simple Smile

# 219
  • София
Честит имен ден на всички, носещи прекрасното име Мария!   Heart Eyes
Черпя за здравето и на моята мама, която също празнува днес

Окич, и аз искам Фейт  Sad  Hug
Натсти, честито ви зъбче!  Hug
СЗА, радвам се да те видя!  Hug И ние почнахме с оризова каша.  Simple Smile
Снимките са чудесни  Heart Eyes Пропуснах вчера да благодаря и тук на сем. на Тони!  Blush  Hug   Hug Hug Много мили и сърдечни хора сте!  Heart Eyes Hug Не знам другите срещи как протичат, но тази беше просто страхотна. Друго си е да има терен и папане  Whistling Освен друг път да ги правим като пикник и да носи всеки по нещо  Rolling Eyes
Бодливка, забравих коя е кандидат сватята на Дума  Laughing , няма да се тревожа за една от снахите значи  Wink Hug

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 10:21 от Elwing

# 220
Здравейте,

Честит имен ден на празнуващите!!! Да си носите името със здраве!!!

СЗА- честити ви зъбчета.
Веси, браво на Мирето.

Срещата е бира просто прекрасна. Много ме е яд, че не можахме да дойдем. А бебоците са големи садурковци.

за пюретата- аз от вчера и давам почти цяло пюре (190гр). Днес ще видим при баба и колко ще изпапка. Каша също давам на око. Тя Елия като се е наяла си плюе. Ама ние сме се захранили стабилно и папаме само 4 пъти.

Аз днес ще  newsm79 и се отдавам на мързел и  pletka 4470, а вечерта сме на парти .

Хайде много  Hug

# 221
Привет и от нас Hug

Срещата беше просто страхотна Hug Hug Hug. Тони, Рая и татито като едни прекрасни домакини се бяха справили повече от прекрасно  bouquet.
Дума, тортата беше вълшебна, голяма кулинарка си Peace. Определено си признавам, че ми стана любима.  bouquet
Дечицата ни са страхотни Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. Илииката направо ми скри шапката Laughing, Коко се опитваше да му подражава ама още е доста далече от заветната цел hahaha
Биби на Танчето е голяма сладуранка и определено много е пораснала, някакси ми изглеждаше по-голяма от нашите бебоци  bouquet
А и Рая на Тони и тя ми взе акъла, майка й я накърми, сложи я в кошницата и нашата заспа, е направо онемях. Той Коко заспива в леглото си ама след половин часова борба с възглавницата, обръщане, пъшкане ooooh!, а тя легна и заспа  Crazy
Никита, на следващата среща чакаме и каката Hug
Калинчо е толкова добро дете, майка му да не е посмяла да се оплаче от негоHug Лежеше си детото на одеалото и си гледкаше Heart Eyes
Любимото бебе на нашата кака Ели стана Алекс на Elwing , само го дебнеше къде ще го сложат да легне и започваше да го мачка hahaha, а батко Иво е голям футболист Hug
И на Ел бебока е много послушен, спа си детето и не му се чу гласа Heart Eyes
Ако пропускам някого да ме извини  bouquet

Софрата ни беше препълнена, татковците ни се насладиха на биричката Peace
Нинчето, каката с опашките е моята Ели Grinning

Ето ги и нашите снимки: http://martenichki.snimka.bg/baby/sofiya-sreshti-po-gradove.374177.14191203

bouquet

# 222
Здравейте  Hug
Първо да честитя празника на всички с името Мария, да са живи и здрави най-вече  bouquet  bouquet  bouquet
После да почерпя за моя 29-ти Рожден ден и Именния разбира се.
Да ви е сладко, както на нас ни беше вчера на срещичката  Simple Smile

Хубав ден на всички и весел празник   bouquet

# 223
Oхо,Мери!Двоен празник имаш,да си ми жива и здрава!   love001

Честит празник и на майката на Ани! Hug

Цветке,обещавам следващия път да не съм транзит и да се обадя! Grinning

natsti честито ви зъбче! newsm47 Да израстнат всички равнички и белички!

# 224
  • Варна
Слушайте к'во,
Ако още някой го спомене тоя крем карамел, паля колата и потеглям за Банкя, да му се не види ..... сърца нямате!!!! Окич, и ти милост нямаш от сутринта Simple Smile Stuck Out Tongue

Да сте живи и здрави всички Марии - малките да растат здрави и щастливи, големите да са щастливи и успешни мами и дами! 

Мънки, твоят бандюга верно грешка няма, брейййй, тюх тюх, да ти е жив и здрав Simple Smile
Срещата ще да се отметне като епохално събитие в тоя форум, браво мами, пак да си направите, че да има да ви завиждаме. Само, ако ще ядете пак крем-карамел, моля по-дискретно, че ще го сънувам. (Мнооооого обичам, ако не е станало ясно  Mr. Green)

Мери, честит ти и рожден ден, а на Ангела ще й изям опашките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт