Микробиология резултати - анаеробна инфекция

• 94 753
  • 65
  •   1
Отговори
# 45
АГ ми каза по телефона ,че неможела да ми каже кое лекарство е за мен и кое за мъжа ми, дори не пожела да и кажа рецептата. Консултации по телефона не давала  Sad . Изчетох почти всичко в нета за лекарствата и във форумите и мисля , че и мъжа ми трябва да пие Флажил от 250 мг. и Тинидазол Актавис 500 мг. май трябва аз да го пия а не той. Течението ,което се оказа че имам, аз дори не бях забелязала ,защото не е било обилно и няма никаква миризма . А и то да е проблем да не може да забременея ме съмнява. Четох, че организма може и сам да се справи с него.  Затова ще се консултирам и с друг специалист.

# 46
Според изследването ти си мисля, че трябва да започнете да пиете и двамата Флажил, същевременно ти вечер си слагай вагинално Флажил глобули. Само не ми е ясно как ще го съчетаеш с Доксициклина. Най-вероятно след като свършиш с Флажила по време на цикъл ще трябва да пиеш Доксициклин и Тинидазол. Противогъбичното Низорал трябва да започнеш след антибиотиците, за да се предпазиш от гъбички, тъй като от многото лекарства нищо чудно да хванеш.
Моят съвет е да започнете с Флажил и същевремнно, ако искаш, да направиш още една консултация с доктор. Лекарството Флажил е доста подходящо в твоя случай и ще ти помогне, няма да сбъркаш, като го пиеш.

# 47
Работата е в това,че Флажил АГ ми предписа само за мен. А по време на цикъл ми каза да пия  Доксициклина и Низорал едновременно ,а Тинидазол бил за мъжа ми. Затова ми стана чудно и почнах да се ровя в нета.

# 48
     Е , към кого да го адресирам това оплакване - въпросният Медицински център " Диваро " - се помещава в сградата на 24 -ти ДКЦ  - но съм сигурна,че ако отида при мед.управител на поликлиниката ще ми отговорят , че мед. ц-р не е към тях , а са само наематели на тяхно помещение.  Къде да търся управителя на този център - в който има само двама гинеколози,които идват там по два дни от седмицата и то за по 3-4 часа??? 

Аз не познавах нито единия от двамата лекари и отидох -така на "сляпо " ...... Естественно ,че ако знаех  въобще не бих стъпила там!!! Rolling Eyes
Джесика , ами кажи й името на тази лекарка , просто ако е възможно по-малко хора да се опарят от нея ! Да я избягват .
Моля , ако някой знае да сподели - възможна ли е анаеробна инфекция на вътрешни органи , несвързано с полова система , от какво може да се получи и до какво може да доведе , тоест колко опасно може да бъде ?

# 49
  • София
     Въпросната лекарка се казва   Д- р  Елена Аспарухова  -   МЦ " ДИВАРО" - в сградата на 24 ти ДКЦ .

# 50
Ето ме и мен за да ви споделя как е преминало моето лечение на анаеробна инфекция до днес :
-7 пълни дни на 12 часа по веднъж  ФЛАЖИЛ +ЦЕФАЗОЛИН АКТАВИС    (от27.08 до 3.09.) като лечението ми беше венозно по мое настояване.
-паралелно с тях имах КАНДИЗОЛ (3 хапчета които се пият през 3 дни)дадоха ми ги противогъбично тъй лекарствата са доста силни.
 Хубаво е винаги да се пият противогъбични лекарства докато се борим с това заболяване в противен случай гъбите са следващото нещо,което трябва да се лекува! Надявам се,че написаното от мен ще е от полза все на някой !

# 51
Здравейте, отново Simple Smile Бях писала преди 1-2 седмици,че ми откриха раничка на шийката на матката и чревни бактерии. Изписаха ми Вибрамицин и Гиналгин, а преди това ми изписаха Полижинакс. Реших да отида на друг лекар, който ме прегледа с най-новото оборудване и ми каза,че нямам никаква раничка и дори ми направи снимка, за да ми покаже. Каза,че щом цитонамазката е нормална няма защо да се притеснявам. Сега незнам какво да правя,а не ми се ходи при 3ти лекар-писна ми много!
Някоя от Вас може ли да даде съвет дали щом е нормална цитонамазката всичко е нормално и сега да си лекувам само бактериите!
Много съм объркана  Sad

# 52
Лекувай си бактериите. Цитонамазка примерно след 3-4 месеца пак. Дотогава, а и изобщо, се предпазвай от инфекции.

# 53
здравейте дами!За първи път пиша и много се надявам да ми помогнете! Получих някаква инфекция придружена с жълтеникаво те4ение без мирис, със сърбеж-запо4нах дома6но ле4ение с промивки от смрадлика и смених интимния гел-позатихна работата но аз все пак ре6их да отида на лекар.Изписа ми Доксициклин Актавис през 12 4аса, ломексин мехлем и вагинални капсули пак същите и фасажин за мен и съпруга ми през 10-на минути няколко хап4ета. проблема ми идва от там 4е вси4ко това се слу4и след преглед от 10-на минутки без никакви изследвания само погледна секрета който ми взе на микроскоп и това е. Много съм разтроена щото заключи че след като след 1,5 година нямаме детенце а правим опити съм била стерилна и триабвало да ми се направи лапароскопия #CrazyМоля ви дами даите съвет???

# 54
Купихте ли вече лекарствата?

Моят съвет е да отидеш на лекар, да ти вземат секрет и да ти направят антибиограма - това означава, че ще определят кои лекарства ще помогнат в твоя случай. Според евентуална инфекция, може би ще назначат и лекарства за съпруга ти.

Не се разстройвай - знаеш, някои лекари се превърнаха в търговци, не са малко при това. Всичко ще се оправи, не се плаши, а, както ти казах, направи си микробиология на влагалищен секрет.

Щом имате проблем със зачеването, направи микробиологията в някоя клиника по стерилитет, там лабораториите им са много добри и резултатите не стават за 10 минути. Чака се около 5-6 дни. И не си харчете парите по други лекари, а вървете точно в специализираните клиники.

# 55
страшно много ти благодаря от сърце Two Hearts Two Hearts

# 56
  • Пловдив
здравейте дами!За първи път пиша и много се надявам да ми помогнете! Получих някаква инфекция придружена с жълтеникаво те4ение без мирис, със сърбеж-запо4нах дома6но ле4ение с промивки от смрадлика и смених интимния гел-позатихна работата но аз все пак ре6их да отида на лекар.Изписа ми Доксициклин Актавис през 12 4аса, ломексин мехлем и вагинални капсули пак същите и фасажин за мен и съпруга ми през 10-на минути няколко хап4ета. проблема ми идва от там 4е вси4ко това се слу4и след преглед от 10-на минутки без никакви изследвания само погледна секрета който ми взе на микроскоп и това е. Много съм разтроена щото заключи че след като след 1,5 година нямаме детенце а правим опити съм била стерилна и триабвало да ми се направи лапароскопия #CrazyМоля ви дами даите съвет???

Мила, прегледът ти е неадекватен наистина. Иди при лекар, който да ти пусне микробиология, защото на микроскоп може да се установи само морфологията на МО, но не и вида им. Трябва да ти се вземе секрет.

Относно проблемното забременяване - иди при специалист в областта, защото нашите лекари (като цялата ни държава де) са "много компетентни по всякакви въпроси".

Желая ти късмет!  Hug

# 57
благодаря ти златна Simple Smileнаистина много ми помагате

Мила, прегледът ти е неадекватен наистина. Иди при лекар, който да ти пусне микробиология, защото на микроскоп може да се установи само морфологията на МО, но не и вида им. Трябва да ти се вземе секрет.

Относно проблемното забременяване - иди при специалист в областта, защото нашите лекари (като цялата ни държава де) са "много компетентни по всякакви въпроси".

Желая ти късмет!  Hug

# 58
Здравейте!Искам да Ви помоля за помощ Simple Smile
От дълго време имам течение с лека миризма и си мислех ,че са гъбички-съответно самолечение.
Вчера,след микробиология с резултат ''не се изолират патогенни м.о.'' лекарката ми каза,че сигурно имам вагиноза,и ми изписа флажил-перорално и вагинално.Въпроса ми е : Може ли да имам наистина вагиноза след такъв резултат на микробиологията?

# 59
здравейте момичета. Имам вагинална бактериоза, изписаха ми Флажил 250 таблетки и Флажил глобули.  Тъй като ние усърдно бебеправим, а и този месец се постарахме, какво ще ме посъветвате - да изчакам ли да видя дали ще ми дойде М и тогава да започна лечението или мога да го започна още сега? Аз мисля да изчакам. Днес ми е 23 ден от цикъла, има-няма 6-7 дена до края. По-добре да изчакам?
За вагиналните таблетки ще трябва да изчакам да ми свърши М, нали? Може би е по-добре да ги ползвам едновременно - орално + вагинално?

Общи условия

Активация на акаунт