На почивка или в къщи Май-че гука, смее се и мръщи! Тема №13

• 12 393
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро,
   като чета как ви се въртят бебчетата и почвам да се замислям дали е нормално ние все още даже опити да не правим.Ая няма никакво желание за това,само се пресяга да удря играчките на гимнастиката и от няколко дни непрекъснато си хваща рокличките и си ги вдига нагоре да ги слага в устата.Иначе лиги няма само от време на време балончета прави.
 За бибките-още сме на единица, но ще ги сменям вече.За съжаление от една седмица вече сме изцяло на АМ.Кърмата ми намаляваше бавно докато не дойде момент в който просто гърдите спряха да се пълнят.
Сега се храни 5 пъти на ден,заспива в 23.30 и се събужда в 8.30

Гледам,че mam@cvety пише за възглавница и  се зачудих дали вече трябва да се слага newsm78

Ани Борисова,с теб раждахме заедно в Шейново.Ще се радвам да се видим и сега и да запознаем Мира и Ая.Мисля че правиш разходки в Южния ,но по кое време? Simple Smile

# 211
  • София
ето и от нас малко снимки http://adelinn.snimka.bg/baby/bebe-kaliq.401511!
Вчера бяхме на преглед и вече сме 5760гр и 61.5см  smile3521И вече дрешките от 0-3м не ни стават.А косичката все още не и пада ,за разлика от моята.
 Да ви питам за някакви ефикасни маски за коса (може и домашно приготвени)? Благодаря предварително   bouquet

# 212
  • София
filimonka моята кукла досега се е завъртала само веднъж и от тогава не е правила опити .Смятам ,че при всяко детенце си е индивидуално .... ще започнат и нашите  newsm10

# 213
mam@cvety,ти се шегуваш, ама ние с г-н Каравелов от месец работим за трето Mr. Green А ако и то е момиче, не го мисля направо Crazy
Брей, брей, направо респектиращо! Страхотни сте! За възхищение. Дано да се получи веднага щом сте мераклии. Пък и съм чувала, че няма разлика меджу две и три деца, за гледането поне. Така че, Евала, Рони!!!

А лиги си точим и ние и то доста упорито, а тази вечер като си набара шапката след банята преди да му я сложа и я налапа колкото можа направо умрях от смях  Joy и пелената от повивалника нагъваме, а за ръцете вече се оплаках направо ги изяде и то  не палеца ами целите ръце си лапа как не се задявя незнам  #Crazy

А днес на разходката една баба съседка като ни видя и ни ЗАпоздравява взе че му даде левче "за да е здрав като желязо" и му по пъхна в ръката аз докато се усетя  Shocked и аз добре че бях още пред нас та беш за спирт и памук да му чистя ръцете че като нищо и с монетата би ги налапал  Mr. Green

Гале, какви са тея шапки след баня, бе мацка? Август е все пак... newsm78
А за ръцете мисля, че и мокра кърпичка би свършила работа, все пак и количката и дрехите ни не са стерилни, вече имат опит мъниците с бактерии и микроби.

Ани Борисова,с теб раждахме заедно в Шейново.Ще се радвам да се видим и сега и да запознаем Мира и Ая.Мисля че правиш разходки в Южния ,но по кое време? Simple Smile

Здрасти Лили, разконспирирах те в миналата тема, но чаках да пишеш, за да се включа. Привет! Много се радвам, че си решила да излезеш от сянката на анонимността.
За кърмата е много кофти, че така е станало Sad
Аз пък чак сега от 1 седмица успях да махна и последните 40мл. АМ и Мира мина само на кърма, даже имам и 2 контейнера в камерата..... При нас нещата не се получиха от самосебе си, а изискваха безумно много усилия, постоянно цедене като луда, ставане в 3 през нощта за цедене, прилагане на метод за цедене на ръка, хранене и пиене специално за целта...но да чукна на дърво имаше резултат. От днес намалявам още веднъж добавката от изцедена кърма и остават 2x15мл. (чак смешно звучи, ама не мога да махна наведнъж 30мл.) и 1x40-50мл преди лягане. Ако успея до заминаването ни на море на 1 Септември да махна и онези глупави 15мл. ще съм на върха на щастието!!! Ама голям зор беше...такова съм магаре, свекърва ми е много очудена как така късно ми била "слезнала кърмата" и Мира не се била отбила заради шишетата #2gunfire Ако знаеше какво ми е коствало нямаше да се чуди, ама тя като не е кърмила и не знае как може да се влияе на процеса.
За косопада не ми се говори... Sick Кошмар направо! Цели шепи наистина. Даже вчера се боядисах в естествения си цвят, за да не правя пак кичури и да изтощавам и малкото ми останала коса. Пак съм брюнетка  Mr. Green Аз като разпитах какво помага, най-смислено ми се стори да се подхранва организма отвътре - витамини. Аз си взех пак тези от бременността - Prenatal на Jamieson, на тях пише че са за бременни и кърмещи жени. Да видим дали ще има ефект, че да не станем като бебоците - с перушинка по главите... Embarassed

# 214
Браво Ани,ти наистина положи всички усилия и успя.Аз не го направих и ето резултата.Но малката още от първия месец не се будеше нощно време,правеше паузи от по 10 часа и нямаше как да стимулира гърдите а на мен не ми се ставаше да се цедя и така лека по лека......
 И моята коса пада много,пия витамините но файда никаква.Вчера я постригах с 10 см пък ще видим.Мисля че нищо не помага. Ще спре да пада все някога Simple SmileНадявам се да не е прекалено късно.
 Cherymoya, е много е сладка малката.А Laughing аз си мислех че Аглая има много коса.

# 215
filimonka, тя ми Мира си спеше цяла нощ от началото, чак до 6ч, но по съвет на KayRenn ставам вече 3месеца в 3ч. за цедене и явно има файда.
Ти като предлагаш разходка в Южния парк дай да се разберем нещо. Ние се виждаме там и с ralichkou, mushinka i dari_bg, можем да спретнем нещо ако има някой, който не е на море.

# 216
Добър ден!
Първо да кажа че бебка Рая е екстра!Яде на поискване, т.е.през около 4 часа.Само на кърма е, която е в изобилие(не знам как го правя, при положение, че почти не се храня).Все още се буди нощно време за да суче и заради това прекарва доста време и на спалнята при мен.Научихме се да сучем легнали и ми е страшно удобно!Със запичането се справихме успешно, благодарение на един испански чай от киви.Иначе е адски кротка, не плаче изобщо.Втория пентаксим ще сложим чак на 8.09, че педито ни е отпуска.Не сме се мерили от средата на юли, та не знам колко е пораснала.Биберон почти не ползваме, но за сметка на това си цока ръката и най-вече палеца Sick за мой ужас!Много си лигави и е с лигавчета от месец насам.Говори  много, на всички се радва с изключение на свекърва ми Mr. GreenКато я види и почва да реве, та няма успокоение после!Добре, че я вижда много рядко!
Мисля да захранвам на навършени 6 месеца, но още не съм решила със какво.Каката Алекс тръгва на градина септември и ще ми стане по-трудничко с бебка, домакинската работа и работата ми в магазина, защото сега много ми помага.Гледа Рая, играе си с нея и спокойно мога да й оставям да се грижи за бебка.
Цвети, Ани, относно оптите за 3 дете, аз настоявам да е по-скоро, защото така и така не приличам на себе си, Crazy поне да не се налага пак да ми се събира таза след години JoyА и съм на възраст вече, я, няма цял живот да бърша наакани дупета!Другата причина поради която бързаме е, че искаме, живот и здраве и да си осиновим едно детенце, та няма време!
Много дълго стана, ама кой знае кога пак ще имам време да пиша!
Хубав и усмихнат ден!

# 217
Cherymoya, Zaio Baio големи кукли имате,направо при такива хубавици, каквото се раждат в последно време, ще трябва да възпитаваме наще момчурляци като големи джентълмени,че да им обърнат внимание щерките ви Wink
Ани Борисова,браво за успеха с кърменето smile3501-аз пробвах всичко,за да не сме с добавка-цедене,кърмене през половин час едва ли не, пих къде що чайове има на пазара..обаче не се получи и малкия си е на добавка 80% от времето. Все пак гледам последното хранене за деня в 21ч. и това в 05ч. да е само кърма, по нататък вече кърмя и давам добавка, иначе малкия опищява всичко от глад.. Cry
Пробвах на няколко пъти да направя някакъв запас,ама изцеждам по 30-40 мл. за ден..така трябва да се цедя цяла седмица,за да направя някакъв приличен запас-предпочитам да го дам веднага на малкия..
Ние заминаваме от 05.09 на море-в Лозенец- събираме се 4 приятелски семейства с малки деца,ще е голям купон..или лудница hahaha
За сега децата са бебета и мисля,че ще се оправим с тях,ама за другата година съм предупредила бабите да си синхронизират отпуските,че да идва някоя от тях на почивките с нас-едната на морето,а другата на планината:)

# 218
geribg,страшна си..просто нямам думи Hug

# 219
Другата причина поради която бързаме е, че искаме, живот и здраве и да си осиновим едно детенце, та няма време!
Уаууууу!!! Невероятна си! Изпитвам дълбок респект към теб!!!Ако имаше повече жени като теб в България, тук щеше да е приказно място!

# 220
 Blush Blush Blush Стига де, засрамихте ме!В интерес на истината, ако зависи само от мен и г-н Каравелов, бихме осиновили и 10 деца, но едвали ще ни дадат повече от 2 да си вземем PeaceАма колкото, толкова Hug

# 221
Момичета, имам подозрения, че на Мира й е пробило зъбче. На долния венец на мястото на предните зъби има малка бяла точица, като връхче на карфица, което е твърдичко и драска... Но мястото не е нито подуто, нито зачервено, нито прозира друга част от зъб отдолу... newsm78 Ако не е някоя кистичка, значи е зъбче. Утре сме на консултация и се надявам да стане ясно. Тя тия дни беше по-кисела, все мляскаше, лигавеше се, като сучеше постоянно засмукваше и после се дърпаше назад заедно със зърното, като че се чеше...Брей,брей...

# 222
Гери...възхищавам ти се!!!Това е мн.благородно.И аз съм мислила за осиновяване ама...май няма да ми се отвори парашута...
Та за АМ Фризо- ние сме на фризолак,но си го ядеме безпроблемно,но също минахме през период от 1 седмица когато изяждахме м/у 60-100гр.Няма страшно може и от жегите да е-ще си му дойде апетита
Отивам да правя сокче от ябълка за мъничето!
а я да ви питам имали някои които си прави сам плодовите пюрета и как?Кога им ги давате?

# 223
  • Велико Търново
Момичета, имам подозрения, че на Мира й е пробило зъбче. На долния венец на мястото на предните зъби има малка бяла точица, като връхче на карфица, което е твърдичко и драска... Но мястото не е нито подуто, нито зачервено, нито прозира друга част от зъб отдолу... newsm78 Ако не е някоя кистичка, значи е зъбче. Утре сме на консултация и се надявам да стане ясно. Тя тия дни беше по-кисела, все мляскаше, лигавеше се, като сучеше постоянно засмукваше и после се дърпаше назад заедно със зърното, като че се чеше...Брей,брей...

Ани,най-вероятно няма да е зъб и след няколко дена това ще се скрие.Естествено,че може и зъб да е Peace

Росита,моме какво си се разстреляла бе GrinningНищо фатално не виждам,че ще отложиш захранването със седмица.Пък,ако толкова бързаш купи едно еднокомпонентно пюре и дай лъжица,две Peace

Зайо,близначките големи сладурани Hug
Другата причина поради която бързаме е, че искаме, живот и здраве и да си осиновим едно детенце, та няма време!
Уаууууу!!! Невероятна си! Изпитвам дълбок респект към теб!!!Ако имаше повече жени като теб в България, тук щеше да е приказно място!

Аз,смятам,че,ако по-вече жени мислеха преди да правят секс щеше да е най-добре.Гери,аз също предвиждам да осиновим дете,обаче като гледам,че българските деца са кът и без да съм расистка ромче не ми се отглежда.Да помагам да,но осъзнавам,че не съм зряла да гледам.На колега на мъжа при всичките му връзки и контакти не можаха да си вземат дете от бълг.произход.Аз съм осиновена и според баща ми по онова време масово са били изоставяни български деца.А бе дано децата в домовете да намаляват,че е страшна работа CryГери, Hug

Доста отдавна не е писала  Раличка с бебе Рая,но ей сега ще я проверя на скайпа.

filimonka,спокойно ще се обърне.Аз и преди писах,че децата с проблеми си личат,явно Ая е по спокойно или да речем мързеливо бебе.Сигурно втърснах да пиша все за Божа,но тя се обърна на 7 месеца Peace

Моята коса не пада,през бременността съм правила два пъти кичури и няколко пъти съм се подстригвала не знам дали това оказва някакво влияние или това,че за косицата си се грижа доста добре CrazyВ момента ползвам продуктите на Фито,а сега съм поръчала серията на Керастаз и се надявам да ми пропусне падането,че от всичко най-много ме е гнус от косми без значение кои са Blush

Сега отивам да гледам снимките на Cherymoya Laughing

# 224
Сиска, абсолютно съм съгласна  с теб, че трябва да се мисли, преди да се забременне!И искренно се надявам, когато дойде време да предриемем стъпка за осиновяване, да са се променили законите в "прекрасната" ни държавица!Ще ми се всеки да може да си осинови детенцето, което иска, а не което му дадат! Hug
За обръщането-Рая се обърна преди 4 дни за първи път, но за сметка на това пък преди месец, сама се изправи и успя да седне в количката.От тогава е в неравна борба с гравитацията и в непрестанни опити да седне пак, ама мама я наблюдава зорко и не разрашава Naughty
Ани, абсолютно възможно е и да е зъбче.Мен са ме хранили с лъжица от втория месец и половина и на третия месец лъжичката дрънала в първото ми зъбче Sick

Общи условия

Активация на акаунт