На почивка или в къщи Май-че гука, смее се и мръщи! Тема №13

• 12 375
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
  • Русе
Дано всичко завърши благополучно за Поли и бебчето Praynig. Ще помогнем разбира се!

Мами, как къпахте бебетата.?

desive78
, купих една надуваема възглавничка - от едната страна е с текстил. Слагам бебка да легне и действам с душа. Аз, обаче от самото начало я поливам директно със слушалката и тя е свикнала - намалям струята за да тече водата лекичко, иначе може и да се ошашави.  Peace

# 256
И ние се къпем под душа почти от края на първия месец. Имаме вана но я ползваме само за "плаж" на балкона. Аз слагах щапка в началото. "Децата губят много топлина през главата. Причината е, че тя съставлява 18% от повърхността на тялото им, докато при възрастните главата е само 9%." А моя си е много топлолюбив. Имало е дни в които какво ли не съм пробвала за да го укротя, накрая го пообличам и направо умира от кеф.

# 257
loranholl, какво е symflorix? За пръв път го чувам  Thinking

synflorix - пневмококова ваксина за широка защита от менингит, пневмония и отит.
нашата педиатърка много я препоръча (3 дози до 6-тия месец + 1 през втората година)
Разбрах, че и Сиска я слага на Мина и те са имали Т, та затова питам друг освен нас дали я слага.

# 258
Момичета оказа че кърмата не е била хубава и малкият ми сладурко се обрина на едри червени петна по цялото телце  #Crazy направо се ошашавихме с татко му. Звънях на педито и тя ни каза че може да е алергична реакция и ако се засили обривът да ходим в Пирогов направо, иначе да му даваме повече течности и той сам ще си я прокара тази гадна 30мл кърма.

Изкъпахме го и му дадох шише изцедена от разранената гърда беше само 40 мл  Sad, Теди лигави шишето цели 15 минути и изяде едва половината, тогава му  дадох пак здравата гърда и се напапа и заспинка. Обривът както се появи за 1 час така и избледня и сега всички сме мноооого хепи  Party Дано с това да се разминем само че направо ми иде да се  #Cussing out #2gunfire Banghead newsm77

За шапките след баня съвсем ме отказахте да му слагам  Embarassed тази вечер само докато яде беше с шапката и после когато го сложих в леглото я махнах (брей че тя косата му изсъхвала по бързо отколкото си мислех  Whistling)

# 259
loranholl, какво е symflorix? За пръв път го чувам  Thinking

synflorix - пневмококова ваксина за широка защита от менингит, пневмония и отит.
нашата педиатърка много я препоръча (3 дози до 6-тия месец + 1 през втората година)
Разбрах, че и Сиска я слага на Мина и те са имали Т, та затова питам друг освен нас дали я слага.

И тя ли се купува като Пентаксима и по колко  Money

# 260
Извинявам се че така нахлувам в темата ви, но нека помогнем на Поли  Praynig
http://www.facebook.com/profile.php?id=1623164709&ref=name#/ … 486425&ref=mf

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406298.msg12199006#msg12199006

# 261
  • Велико Търново
Добро утро!

Синфлурикса,аз го купувам за 136 лв. ,а пък Нинка за 120 лв.

Desive78,аз къпах Мина на мивката като в болницата PeaceВ по-вечето хотели предоставят кошари и гърнета,така,че просто попитай.А пък и имат и такива разтегателни фотьоли-не го мисли това,ами избирай дестинация Grinning

Минолтичка,отново страхотни снимки HugКоя е мамата с Пег Перего-то? BlushМного е красива Blush

Да ви споделя нещо-вчера и днес ще станат два дена от как не пия бира Mr. GreenАма е крайно време да се вталя,че приличам на кит Blush
Хубав ден,аз отивам да чистя

# 262
Добро утро, поспаланки и поспаланчовци!   bouquetАма, май Сиска трябва да изключа, че тя като гледам рано подранила в 5,50 вече ни е поздравила. Hug
Аз рекох да попиша малко, че все само си ви чета и тази и по-старите темички.
Мацки докато ви четох,  радвам се, че ви има, много се успокоих, защото се оказа, че полувината бебоци правят същите номера като моят Император. Mr. Green
Бях се шашнала,  #Crazyче не яде - щот сменихме Фризопепа с Аптамил, че нали сме мънички, но я виж и другите били така, явно ще отмине. Косопад леле не ми говорете. Докато бях бременна едно косъмче от главата ми не падаше, ама сегаааааа мммм ужас Crazy Гадното е, че и на бебо почва да му пада и то на там, където главицата му опира възглавницата. Знам, че е нормално, но до кога ли ще е така? За обръщането миналият път ви писах, че Макси не се обръща, но още същият ден го направи два пъти. За играчките ццц, не посяга, не задържа, пъхам му аз в ръцете, ама нъцки. Heart EyesСамо той си знае, кога ще прояви интерес. Много се радвам, че още не е започнал да се лигави, а само от време на време балончета да прави, е и това ще дойде. Бибата,  baby_neutralлеле ЗЛАТНА я наричаме, че за къде сме без нея. Като е кисел слагаме бибата и се кротва, не че я задържа в уста ами все му я държим или подпираме с нещо иначе с тези отново подновени колики, що рев пада ooooh! Стискам палци бързо да отминат. Иначе да ви се похваля правим дълги разходки, без проблем е като сме кисели сме таива и у дома, но на вън спинкаме по час и нещо, а у дома само по на 10 - 15 мин,. после рев, на ръце, мрънкане и така. Ох, престарах се, ама като не съм писала отдавна.  Blush

П.П. За захранването май ни е още много рано, че нали вървим така да се каже с месец назад. Мисля да започна със зеленчукови пюренца, после смесени, плодови, кашш и чак тогава сок, че както ни е чувствителен стомаха, коликите не ни мърдат.

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 09:15 от Desislava Goranova

# 263
На Сиска Честита ти християнче. Снимкитети с малката са направо супер мама и бебка с нови бели и чисти дрешки пък и тя изглежда се е държала направо за пример. Аз пък съм за бой дори 40 дневната молитва пропуснах, че отидох в църквата, а те били почивка от 2 до 4 леле това не го знаех.  Rolling EyesЗа кръщане мисля чак другата година, нали не е късно??? newsm78
Фелинче, как си мила?   bouquetПооправи ли се гърдата? Стискам палци по-бързо да отшуми, а бебе Ксандър да помага като суче здраво baby_neutral
Гери БГ браво момиче  bouquet ЕВАЛА Дано има повече български семейства, които да проявяват желание и да имат ВЪЗМОЖНОСТИ  за това, че ми писна да ни изнасят дечицата по чужбина, та били то и циганчета #2gunfire Смятам, че закона е поулеснил нещата, щом братовчетка ми е сама не омъжена и ще кандидатства.
Ани Борисова, браво за кърмата  bouquet
Айла страхотни снимки, малките принцески и бебо на море ИДИЛИЯ Hug
Лято наистина си имаш две бонбонести красавици Hug

Елфичка абе жена ти раждала ли си? Rolling Eyes Mr. Green от къде го извади това телце Heart Eyes направо ми се скапа самучувствието, че съм отслабнала с 10 кг хахах
 Embarassed Crazy

# 264

Аз днес се видях със старата ми познайница от родилното filimonka, та добре си побъбрихме. Нейната Аглая е направо дете от каталог - толкова кротичко и спокойно детенце, че направо й завидях. Мойта Мира естествено се прояви като темпераментна мацка и командваше парада с рев, гушкане, кърмене, рев и пак в тази последователност. Дано това да е зъб и затова да е кисела, че иначе незнам как ще се разберем, все пак и двете сме рогати, козирог и телец, та ще сплетем рогата...

Ани, и на мен ми беше много приятно.Днес пак може да се видим,че трябва да те черпя за хубавите думи за моето момиче Grinning

# 265
Хаха, айде да не си гогворим кой има да черпи, че пак съм  Embarassed

# 266
Добро утро!
ООО тя Сиска е ранобудна. А пък аз изобщо не съм спала. Моя слънчо се сети точно в 2 след като точно се бях унесла  с четивото си, че е време да се подере малко. Така и не разбрах какво му стана, рева точно половин час безутешно... и от там цяла нощ си спретнахме едно нощтно парти - смях, приказки, папане. Чак в 5 заспа. А аз така и не можах. Днес мисля обаче да си починем у дома ..

П.П. Май няма да почиваме у дома... Комшиите правят ремонт и режат железата на терасата . Все едно всеки момент ще влязат у дома  #2gunfire

# 267
Минолтичка, за новият албум не зная как да кача снимка на Макси - нали съм скарана с компютрите- newsm78
На майските бебоци съм направила едно албумче на Макси, от там моеш да вземеш първата снимка.
И още една молба. Как се пускат тук картинки и линкове може ли да ми помогнеш да се науча!? Blush Embarassed Rolling Eyes Щот и на мен ми се иска от време на време да ви черпя с по нещо вкусно или поне по кафенце Heart Eyes

# 268
Добро утро и от мен Hug и ние не спахме добре Минолтичка.Пу домъчня ми за теб тр да се видим тия дни.
Научил се е от 6 до 8 сутринта да спи на гърдата ми и само ме джвака не че яде.Тази сутрин го разкарах в 7 милия hahaha Не беше щастлив ама това е положението пак ме заболяха зърната, на мама цицоманчето  Joy
Аз иначе се оправих от оспамокса изненадващо бързо.Както изведнъж бързо се появи така и изчезна.Още един път се убеждавам че мойта доки си знае мн добре работата. Много хубава срещичка стер си спретнали вчера.Мн ми се идваше обаче нашия тати го побъркват с всякакви документи за престой, визи и лични карти а без мен не може да се оправи.Тръгва след 3 дни пак та тр да свършат бързо тия работи.Следващия път съм с вас.
Луничка ще ти дам капчици мила. Ще ти звънна по тел  Hug
Деси мн се радвам че пишеш.Дано скоро му минат гадните колики на Макси  Hug Hug Hug
Вчера си купихме уникално готина диня направо да си оближеш пръстите. Гледам го Ксандър как ме гледа и преглъща милия и като хванах и му намачках една хапка с вилицата .Прецедих я и му я дадох - 1 супена лъжица.Ау как се разсърди като разбра че няма повече  hahaha И си викам каквото ще да става направих му 50 гр сок , той со го изпи да видиш ти щастливо бебе newsm47
Нито го боля коремче нито е имало каквито и да е проблеми.
Днес пак ще му дам  smile3502
Хубав ден момичета, целувам ви всички...

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 10:13 от Felina

# 269
Момичета къде сте се скрили бре? Всичките ли сте ми по почивки, хубавици? Ходихме вчера до Южния и пак няма никой. Rolling Eyes
Ми липсвате ми... с кой ще си говоря за беботии, с кой ш`си пия бирата... И миналата седмица като бях пак никой нямаше и преди това пак... А днес трябваше да се видя с Герибг (Рони) в Заимов обаче прецаках срещата  Sad заради една друга уговорка и много ме е яд.

Браво Рони за смелостта и хубавата мечта, която имате с мъжа си - голямо семейство с много детски смях и скърцане на биберони... Grinning

Направила съм другата темичка, така че изписвайте тази и да почваме нова.

За биберон-залъгалките да кажа, че вече официално се отказах, да я пробвам моята хубостница. Не ще и това е - плюе и се хили като зелка. Nijntje, права си... на сила хубост не става, а и дано, както предполагаш, на по-късен етап да се отучи и от палеца. За сега си го цока сладко сладко, а като се заиграе си лапа целите ръчичките... и двете  Crazy - имам чувството, че ще и стане устата като на Джулиа Робъртс.

Майчета разгледах всичките линкове към албумчета от предните страници. Направо съм влюбена във всичките дечица, а и вас си ви бива  Heart Eyes Не искам да казвам имена, защото все ще забравя някой, но наистина няма такава прелест като нашите МАЙски бебчета. Нека да растат все така красиви и здрави.  Two HeartsTwo Hearts Two Hearts Flowers Bouquet Two Hearts Two Hearts Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт