Великобритания - тема 27,все още ваканционна !

• 49 828
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
libl_sou_sveti7, най-добре е попиташ джи-пито за информация.
Аз реших да не ваксинирам, защото децата ми не са в рискова група.

Трениращите девойки: избягах вчера едно 10-км състезанийце в Гринич Парк: по баирите е отврат. Подгответе се психически и тактически.

Биляна, честито проходило момче.

S T A R D U S T, съчувствам ти, но като мине ремонтът, няма да съжаляваш.

# 406
Алиса, мислех си за теб и за вчерашното състезание. Предвид баира, направо се виждам как ходейки го минавам, друг начин няма да стане. Зле съм, много зле с бягането  Confused Има още малко време де, ама... Трябваше да се запиша някъде на равен терен първо да потичам, а после по баирите, ама карай.

Вчера не можахме да дойдем до парка. Аз работих за мое огромно съжаление.

S T A R D U S T, дано скоро приключите с ремонта. Не се отчайвай, за хубаво е   Grinning За Жорко също не се притеснявай. Сигурна съм, че не посяга без причина да се бие, просто учителките не разбират мотивите му. При нас беше същото положение миналата година. И все без причина според тях било, ама аз зная, че не е така. Тео като реши, че някоя играчка е негова и даже да седи тя някъде на рафта и той да не я поглежда, друго дете не може да я пипа. Та ха някой я е взел, Теодор веднага шамари раздаваше. Ама те учителките откъде да знаят каква е причината, когато никой нищо директно от ръцете му не е взел. За щастие тази година е сякаш друго дете - толкова послушен, чак не ми се вярва. Жорко и той ще се укроти. Само да свикне. Време му трябва на детето. А и все пак са момчета  Grinning

Биляна, честити ви ходещи крачета  Hug Какъв предмет си избра Калин (ако сте правили и тази чат от обичая)?

# 407
=

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 00:03 от 298

# 408
Като пресичаш финала никой не пита дали, и колко си ходил

Леле, жена, какви числа споменаваш, аз не мога до толкова да броя, какви половин, какви цели маратони  Joy

И аз мисля, че никой няма да ни пита; като ни отнеме два часа, то ще е ясно кой лека-полека ги е взимал баирите. И аз съм назад с тренировките  Mr. Green, но пък вчера хапнах добре, торта и наденички (поотделно и многократно редуващи се).

Пак разгледах маршрута, има възможности за съкращаване на трасето (като криене в храстите веднага след старт, и включване на триумфалната трета обиколка):
http://www.thefixuk.co.uk/images/Movember10krunroute2.gif

# 409
=

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 00:03 от 298

# 410
  • UK/София

Благодаря на всички ви! Simple SmileКалин хвана строителния сантиметър на баща си.Остава ми надеждата, че ще наследи фирмата.Ако не, S T A R D U S T, ще има кой да приключи ремонта ви Wink

Ох, зная какво е да си в постоянен ремонт и колко е изнервящо.Но пък когато приключи(всяко нещо си има край) и си казваш колко хубава и променена е къщата ти.

Аз може би съм много по-различна от повечето тук, но не драпам да ходя на работа в този момент.По-хубаво ми е вкъщи с децата.Тези моменти на прохождане, проговаряне и първите думи, не бих могла да ги заменя с пари.Поне докато Калин стане на 2г. ще го гледам аз.

В нашата фирма вече не искам да се връщам.Най-малката причина - 12г. с едни и същи хора по цял ден.Ужас, само мисълта ме убива за еднаквите интриги, сплетни и т.н.И вече фирмата не е онази която беше и в която със желание ходехме на работа.

Александър вчера пак беше до 12ч. и след това ни се обадиха да го вземем.Причината е, че не искал да излезе с другите деца на вън след като се наобядвали.Така си я караме вече почти месец.Ходи с желание, но като трябва да остане до по-късно, отказва да излезе и знае, че ще ни викнат.Причината е, че ги извежда учителка на друг клас, а той искал с неговата.Но настоявам днес пак да опита, защото в противен случай никога няма да свикне.Иначе ядосва учителката с това, че в процеса на заниманията се изправя и започва да пее на български.Явно му е скучно, не разбира хубаво езика и търси поле на изява.

Алиса, би ли обяснила, моля те, кои деца се водят рискова група?Нашето GP е в процес на смяна.За него и кихането се лекува с антибиотик.Едва ли и в дълбоката провинция на БГ има такъв лекар.Не обича да говори като го попитаме нещо, не мога да разчитам на адекватен съвет дали да ваксинирам децата.

Миналата седмица изкарахме тежък грип.Както казаха, може да е бил и свинския, но не можем да знаем.

GI , следващият път, ако ти трябва носач за чантите - свиркай. Simple SmileНадявам се да изкарваш хубаво!

Успех на всички бягащи!

# 411
Здравейте момичета.Писала съм в темата ви рядко преди година и половина,бях бременна и ви задавах някои интересуващи ме въпроси.Върнах се в БГ и родих момиченце.Изкарах лека бременност при близките си, но разделени с мъжът ми за известно време.Но сега сме вече на годинка и отново смятаме да се върнем тук в .Живеем в 1 зона в района на Лондон бридж стейшън.
Знам че сте обсъждали много пъти, но освен акта на раждане на детето преведен на английски, имунизациите също преведени, какво друго трябва да подготвя.А и за имунузациите някои от ваксините не се бият тук ,как стои въпроса.Ние най вероятно ще дойдем след новогодишните празници, и по нашия календар на 1г и 6 м следва да ни бият реимунизация с Пентаксим, незнам тази ваксина дали въобще се поставя в Англия.
Благодаря ви предварително и хубав ден на всички.

# 412
Биляна, ами здравни проблеми като астма, диабет.
Деца под 5 години също се броят за рискова група, моето малкото е на 4, но претегляйки плюсовете и минусите, пак не ми се ваксинира. Понеже тази ваксина, като спешна, много бързо я измайсториха, по-малко тестове е преминала. А, поне засега, този грип май се кара сравнително леко.

ninka maslinka, имунизациите е хубаво да ги преведеш, за да се напаснат стези, които оства да се бият (ама те не са ли написани на латински така или иначе.)

Аз друго не се сещам да ти трябва преведено.

# 413
  • След завоя в дясно
Добро утро от мен

Билянка, честито ходещи крачета и от мен. nuts Хубаво е да има приемственост в семейството. Я кажи сега на ушенце обикаля ли махалата.
На госпожата на Алекс и кажи да не се сърди, а да се образова с българските песни. Laughing Ми то нашето дете надарено пък и аудитория си има нищо лошо не виждам аз Mr. Green.
За ваксината против Свински Грип аз за себе си и за семейството реших, че няма да слагам- защото нямам много вяра на тази нова ваксина, според мен малко прибързаха с нея. Много набързо я извадиха без достатъчно задълбочено тестване на страничните ефекти. Мое мнение не заангажирам никого Peace В рискова група според мен спадат здравните работници, хора с понижена имунна система или такива, който са в постоянен достъп с много народ.
Ninka maslinka това е сайта, от който можеш да погледнеш за ваксините http://www.nhs.uk/Conditions/Immunisations-childhood/Pages/When- … ould-be-done.aspx кога се слагат и колко пъти. Ако не си сигурна поговори с Личния лекар на детенце и му покажи какви ваксини слагат тук и прецени как да процедираш нататък.

Слънчев ден от мен  Nature Partly Sunny

# 414
Ето тук има информация за рисковите групи и др. относно ваксината за Свински грип - http://www.nhs.uk/conditions/pandemic-flu/pages/qa.aspx#priority

298, браво!
Засрамих се. Докато те четях, приключвах закуската си от 3(малки!) банички, а и не съм бягала от 2 седмици, само ходих 3 пъти на фитнес за по един час, надявам се, че се брои! Simple Smile Но с ходенка или не, ще завършим маратона, няма как. Аз все още имам интерес към Лондонският маратон, но не съм проверявала към какви организации мога да тичам(дали има места) и при какви условия. Не всички искат много пари обаче, някои по-малки организации ще са доволни на колкото събереш. Ако не тичам в Лондон, аз бих се заинтересувала за Единбург, ще ти правя компания  Grinning

Много хубав и слънчев ден е тук, мисля да изляза Simple Smile
Приятен ден на всички!

# 415
Браво на всички бегачки. Шапка ви свалям за ентусиазма. Само не разбрах какви са тия пари, за които говорите, че трябва да плащате. Аз си мислех, че ако искаш да тичаш просто се записваш и готово. Не стига гърча от самото бягане, но и доколкото разбирам и спонсор трябва да си търсите. Много сложно ми се вижда тогава, ако правилно съм разбрала.

Биляна, честито и от мен на порасналия мъж. Много баири да пребори.

Момичета, може ли да споделите какъв Child Trust Fund сте отворили за децата си. Аз мислех че не ни се полага, като не са родени тук децата, но след като почнах да получавам детски, ми изпратиха ваучер за малката и сега чета, чета и се чудя какъв CTF и къде да го отворя. Все пак като дават хората ваучер, няма да го хвърлям я.

Стискам палци на всички първокласници скоро да свикнат с училище.

За свинската ваксина - аз съм против. Не бих я сложила.

# 416
butterflyve, с голяма част от тези бягания се събират и пари за благотворителност. Тези 10км през ноември ще са за фондация, работеща за проучване на рак на простатата.
А за маратона, понеже има много желаещи, ако искаш да имаш осигурено място от някоя благотворителна фондация, трябва да им събереш немалко пари.

Child Trust Funds са доста сравними, нашите са във F&C. Ваучерът сам по себе си е малко, но можеш да внасяш до 1200 на година без данък; пък ако искаш да внасяш повече, ще видиш, че условията не са коренно различни, да даже на CTFs management fees (1.5%)може да са по-високи (сравнени например с някой tracker-fund).

Погледни тук:
http://www.thisismoney.co.uk/childtrustfunds

# 417
.

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 23:40 от 298

# 418
Тъй като за маратона в Лондон има огромна маса от желаещи, както и Алиса написа, участието в маратона се определя като лотария, има краен срок за записване, което беше някъде в началото на Септември ако не се лъжа, после в началото на Октомври или там някъде, теглят имената. Ако не ти изтеглят името две поредни години, на третата година автоматично си изтеглен, ако си се записал. Simple Smile
Една част от местата са запазени за благотворителните организации, като броя на местата се определя от големината на организацията. За всяко място се плаща такса, която отива за разходите по организирането на маратона, според организаторите. Заради тази такса, когато се запишеш да тичаш за дадена организация, те искат да им събереш достатъчно пари да се покрие тази такса, и каквото е отгоре отива за организацията като дарение/fundrising.
JustGiving е много разпространен начин за набиране на средства, също така някакъв вид партита и т.н
Това, че ако се контузят участниците и не могат да участват и са задължени да платят договореното не е вярно за всички организации обаче, макар че мога да твърдя само за една, че не е така, но си мисля, че за много тях не е така, защото повечето имат една практика за записване. Обикновенно винаги се записват повече хора от колкото има места, и затова се прави лист на чакащи или екстри, и ако някой се контузи, някой друг заема тяхното място. Така винаги ще има кой да попълни празното място, и да си плати таксата Simple Smile Не ми звучи съвсем легално в такъв случай, ако контузения е задължен да плаща, след като не участва в маратона, защото няма за какво да се плаща.

Аз днес започнах с банички, сега ще завърша с китайско  Laughing..после ще се търкалям по Гринуич. Лека вечер на всички!   bouquet

# 419
.

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 23:42 от 298

Общи условия

Активация на акаунт