Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 527
  • 797
  •   1
Отговори
# 150
На мен не ми пречи, че си играе с другото зърно. Сега ги гали викайки "Ооо-о" и ги целува понякога. На скоро само си допря устните до зърното и си стои така. Само се усмихва леко и ме гледа закачливо. Не разбрах каква беше тази игра. Когато има хора не му давам и няма проблем. Понякога се опитва да се наложи, но като види, че не му се отваря парашута и престава. Не знаех, че и другите кърмачета правят така. Покрай мен няма жени кърмили повече от месец  ooooh!

# 151
Ех, момичета, щях да се включвам в темата, ама след година и осем месеца успешно кърмене (всъщност може би месец по-малко, защото кърмата ми накрая хич я нямаше) кърмата ми съвсем спря. Причина - бременност, когато окоончателно си дадох сметка че вече е свършило, бях в четвъртия месец. Сега обаче през октомври смятам да започвам наново, защото ще имам ново бебе Heart Eyes Ама се чудя дали голямото няма да поиска пак да суче след това голямо прекъсване (ще бъде на две годинки и един месец) и ако да - какво да правя. Някой изпадал ли е в подобна ситуация?

heureuse
, не съм изпадала в подобна ситуация, но от това което съм чела отбитите кърмачета рядко възобновяват сукането. Повечето са забравили как става, колкото и да е странно. Случва се да си искат като видят новото бебе, но като опитат и не могат да сучат... Ако ли пък сте от онези възобновили сукането ще кърмиш в тандем  Simple Smile
Между другото как лети времето, скоро пак ще ставаш мама  Heart Eyes Hug

За играта с другата гърда не мога да се изкажа, при мен и двете са винаги заети  Crazy Но явно им харесва да чоплят с нещо докато сучат, защото често и двете си играят с една моя бенка или със златното ми синджирче. Имаше един период, в който настояваха да ми бъркат в устата  Laughing Мисля, че ако е скрито другото зърно ще си намерят бързо друго занимание  Wink

# 152
  • София
О, да! То не бе скубане, бъркане в устата, носа, чоплене на бенка, навиване на кичури коса около пръстите на краката... и като ритне силно  Shocked оставам без перчем, но другата цица не давам  Crossing Arms

# 153
Синът ми до последно бъркаше под блузата, докато суче, а малката само ми дърпа ръката да я прегърна много силно и си слага ръката върху моята. Ако случайно отслабя прегръдката, дърпа ръката към себе си със сила. Явно всички обичат с нещо да си играят. Не съм се опитвала да отучвам.

# 154
О, да! То не бе скубане, бъркане в устата, носа, чоплене на бенка, навиване на кичури коса около пръстите на краката... и като ритне силно  Shocked оставам без перчем, но другата цица не давам  Crossing Arms

Оооо,и ние сме същите Laughing!щипе ми другото зърно между пръстите си,бърка в устата,в носакачва си крака ина главата ми Simple Smile и такива подобни.Понякога се изнервям,но друг път ми е забавно и се забавляваме и двете Wink

# 155
  • на плажа
 Явно повечето деца са такива. Синът ми държи да ми пита другото зърно, докато суче и го върти ( но пък винаги е нежен - не ми е причинявал болка). Баща му казва, че така си настройва станцията  Joy. Понякога много ме дразни това ( особено преди цикъл), но не мога да се преборя - изпада в страхотни драматизации по темата и аз го оставям, защото се изнервям от ревове.

# 156
Явно повечето деца са такива. Синът ми държи да ми пита другото зърно, докато суче и го върти ( но пък винаги е нежен - не ми е причинявал болка). Баща му казва, че така си настройва станцията  Joy. Понякога много ме дразни това ( особено преди цикъл), но не мога да се преборя - изпада в страхотни драматизации по темата и аз го оставям, защото се изнервям от ревове.
Уф и ние сме така-просто ми е абсолютно невъзможно да му махна ръчичката от другата гърда-не е груб в никакъв случай,но просто ме подлудява на моменти.Пробвала съм да си слагам нещо на врата-колие,верижка-мале,такова дърпане пада #Crazy!И на мен не ми е ясно как става отучването от това нещо-и съм се карала и съм обяснявала-хили се дяволито и пак ръката...там!

# 157
А има ли други, които успяват да се кърмят, обърнати с гръб към вас?  Rolling Eyes
Другото нещо, което много ме притеснява е, че спи върху мен, т.е. спи седнала, с изметната глава. В момента, в който реша да я преместя, става скандал. Страх ме е да не си изкриви гръбчето, въпреки че предполагам едно време всички деца така са спяли.  newsm78

# 158
  • на плажа
А има ли други, които успяват да се кърмят, обърнати с гръб към вас?  Rolling Eyes

Каква е тази поза  Shocked  hahaha. Предполагам, че гърдите ти са доста големи, щом успява да да е с гръб към теб. Моите са малки и явно все още не са достатъчно дълги( макар че тенденцията насочва към това  Sunglasses), за да успее да го направи.

# 159
А има ли други, които успяват да се кърмят, обърнати с гръб към вас?  Rolling Eyes

Каква е тази поза  Shocked  hahaha. Предполагам, че гърдите ти са доста големи, щом успява да да е с гръб към теб. Моите са малки и явно все още не са достатъчно дълги( макар че тенденцията насочва към това  Sunglasses), за да успее да го направи.
Там е работата, че хич не са големи  Sad Тя напада отляво, захапва, превърта се и хем ползва за възглавница гърдата, хем цока от нея  Tired

# 160
  • В сърцето на ММ
Привет и от нас.Аз откакто си сложих синджир с висулка на врата нямам проблеми с играта с другото зърно.Друг е въпроса,че постоянно е хванат за синджира/особено при срещи с непознати/ и вечер не заспива без да си го върти в ръцете. Mr. Green
Ние също може би скоро ще се отбием.Сучем един-два пъти през нощта и даже ако кажа,че няма мляко се обръща на другата страна и заспива или си иска чаша вода.
Да  ви се пооплача-днес дойдоха в къщи от детската ясла да ми искат момченцето,понеже не им стигат 2 бройки и ще ги затворят. Cry
И аз нали не мога да отказвам,а и влизам в положението на другите майки,които работят и няма да има кой да им гледа дечицата и се съгласих да го нося.
Отсега ми е мъчно.Мислех да го пускам евентуално пролетта или дори следващата есен.
Казаха ми ,че може и до обяд-просто да се води като бройка,но направо не знам как ще го оставя там сам.Никога не се е отделял от мен за повече от час-два при баба и дори тогава не спира да ме търси.Май имаше още някой с такъв проблем,може би е споделил как са нещата в яслата,но съм пропуснала да прочета.

# 161
  • София
Brrr, какви са тези ясли, на които не им стигат децата, ние тук няма къде да си дадем нашите. Shocked

Малък е още, но пък може и да му хареса за половин ден, а ако не му хареса, ще си го вземеш.

# 162
  • В сърцето на ММ
Ами в малко селце сме,тук децата са дефицит. Laughing

# 163
  • София
Уф, блазе ви Grinning

# 164
Казаха ми ,че може и до обяд-просто да се води като бройка,но направо не знам как ще го оставя там сам.
А защо да не се води като бройка целодневно до пролетта, когато си решила да го пускаш на ясла? Simple Smile

Ясен също прави маймунджулъци, докато се кърмим. Когато беше по-малък, слагаше ръчичка в устата ми; бъркаше с едно пръстче в око, нос...когато го кърмя, легнала, краката му задължително са върху мен; и досега го прави това; като поотрасна, почна да си играе с другата гърда, една бенка, с връзките на блузата, ако ги има, качва си едното краче върху рамото ми, играе си с пръстите на крака си; от извесно време заспива върху мен по корем- или легнал или разкрачен и седнал, кърмейки го. Всички тези неща не са ми досадни. Единственото нещо, което наистина ми е досадно, е когато почне да ми виси на гърдите през половин час. Но явно е било заради зъб, вчера видях, че му е избил единия кътник. Това честно сукане затихна. Той никога не ми е причинявал болка, много е внимателен. Може би 2-3 пъти да се опита да ме хапне, но бързо му показах, че не ми е приятно и сякаш се разбрахме по този въпрос.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт