Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 472
  • 797
  •   1
Отговори
# 135
За мен няма злояди деца. Просто всяко е с предпочитанията си, а ние трябва да ги нацелим. Simple Smile

# 136
Момичета,благодаря на тези,които ми писаха по моя проблем-виждам,че и други деца има,които не обичат плодове или карат само на кърма.Просто на моменти много ми дотежава.За килограмите аз несе тревожа,той си ги има тези килца от времето,когато беше само на кърма-на 6м-10 кг #Crazy.Нисък ни беше Нв и на 6 месеца,а на годинката още по-нисък-около 80.И Малтофер давах известно време,само че не може само на лекарства да се разчита-аз хич не съм привърженик,от храната трябва да си набавя и желязо и другите неща.Хайде че пак спам май стана-само още нещичко да попитам-знам че като се приемат млечни су нарушава приема на желязо от храните-как стои въпроса с кърмата,защото Мартин яде и цока едновременно по някога,пък нали кърмата я дават като the best източник на желязо заради уникалната усвояемост.
По въпроса за телесното "принуждаване"към хранене или към каквото и да е друго-потресена съм,намирам го за варварство!Skrech,благодаря за съвета!

# 137
Аз знам, че със захранването желязното от кърмата спира да се усвоява добре.
Всъщност яденето на плодове богати на вит Ц също е важно за подобряване усвояемостта на желязото от храните.
liu jo, предполагам, че си опитала всичко, но понякога за по-хубаво хапване помага  да подредиш парченцата като фигурка, да смениш паничката  newsm78 Уф, ако имаше правило, до сега да съм изиграла Точица. Тя яде докато види кучето или котката. След това, започва да дава всичко на тях.

# 138
За мен няма злояди деца. Просто всяко е с предпочитанията си, а ние трябва да ги нацелим. Simple Smile
И аз след дълго мислене по въпроса май стигам до същия извод. Simple Smile
Много ми се иска и моето дете да хапва по-разнообразно, но общо взето си яде от любимите храни, а има други като яйца и месо, които нямат никакъв шанс, малко само ме притеснява че и нейния хемоглобин беше нисък, но уж гледам с други неща да компенсирам, а пък дано всичко да е наред. Иначе наистина си има любими храни, които почти няма случаи да не е яла с желание, на първо място киселото мляко, а после всички зърнени, даже се е случвало да ги яде и сухи от пакета или само накиснати с вода.

# 139
Шрековица, с удоволствие ще се присъединя към твоя клуб! Wink Ние вървим сериозно към отбиване. Вече твърдо се кърмим само вечер. Почти всяка сутрин се сеща да иска, но аз не давам, тя пък не настоява. Следващата реплика е "дай ми мляко" и аз давам кравешко в чаша, а сърцето ми се къса.  Но няма да се връщаме назад, че така ще трябва до първи клас поне да се кърмим... Mr. Green  Още известно време съм си дала, може би до зимата. Но като се познавам може и до пролетта да изкараме. А иначе от сега съм почнала да страдам. Със сигурност и аз ще поревавам Simple Smile.  Много прегръдки на теб и твоето пораснало детенце! Hug

# 140
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИ4ЕТА,ХАЙДЕ СЕГА И АЗ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯ КЪМ ДЪЛГО КЪРМЕЩИТЕ СЕ МАЙКИ ,НА 25.08.09 НАПРАВИХМЕ ЕДНА ГОДИНКА КЪРМЕНЕ С МОЕТО МОМИ4Е И ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД ДОКАТО И ДВЕТЕ ИЗДЪРЖИМ,УСПЕХ И НА ВСИ4КИ ВАС!!! Hug

# 141
  • Vaudreuil Canada
Бети и ние май в тази посока сме тръгнали ... Чакаме последния зъб и си мисля че след него ще окапе програма кърмене. То аз си и усещам че много ми е намаляла кърмата.

# 142
За пореваването - и аз се записах няколко пъти. Понеже се опасявах, че може да се наложи да отбивам. Толкова зависими ставаме! А не е лесно понякога иначе това дълго кърмене. Тук искам да посъветвам по-слабичките дългокърмещи мами (по-слабички като здраве и организъм имам предвид, щото килата не са показател) да не си занемаряват здравето. Кърмата наистина няма да спре или дори намалее, но здравето ... Аз до хипогликемия стигнах (в никакъв случай не е виновно само кърменето  Naughty , но в съчетание с хроничното недоспиване, за което пак не е виновно детето ми или това, че я кърмя, а съм си виновна сама  Embarassed - надцених си силите, но какво да правя като си нямам други удоволствия в живота, които да ме изморят така да се каже, че да легна да спя ... но това е друга тема ... какво да се прави - кой каквото си надроби, това ще сърба.

# 143
Здравейте, дългокърмещи мами. От доста време не съм писала в тази тема, но откакто започнах работа, почти не ми остава време за форума. След 3 год. и 2 мес. кърмене моето момиченце се отби съвсем само. Не съм 100% сигурна, но вече повече от седмица не е искала да суче. Като започнах работа преди 3 месеца, сучеше всяка вечер, после се случваше да съм много уморена и я молех да отложим за следващата вечер. В началото протестираше, но после се успокои и започна да проявява разбиране. Така започнахме да пропускаме по някой ден от време на време. След това изкарах много тежко един летен вирус и тя самата видя колко съм зле и 3 дена не си поиска да цока. После се сещаше от време на време - 2 или 3 дни седмично. Миналата седмица цока само 2 вечери, а тази нито веднъж. Лягаме си, четем книжка и после се целуваме и гушваме и така заспиваме. Направо не мога да повярвам, че стана толкова лесно, защото вярвам в естественото отбиване и бях решила, че няма да я отбивам насила.
От няколко месеца беше спряла да суче от лявата гърда, до последно сучеше само от дясната и кърмата в лявата просто спря. Проблемът ми е, че напоследък преди менструация усещам напрежение и лека болка като бодеж в тази гърда. През останалото време, почти нямам проблеми. Тази вечер си направих нещо като преглед с опипване, а другата седмица съм на лекар, но исках да питам дали някоя от вас е имала подобен проблем. За повече от 3 години кърмене, никога не съм се сблъсквала с никакви проблеми. Никога не съм имала разранени зърна, мастити, намаляване или спиране на кърмата. Майка ми казва, че съм като циганките в това отношение. Сега имам леки притеснения, дали кърмата ми ще спре от само себе си. При последното ми посещение в гинекологичния кабинет, лекаря след като половин час смята колко ми е голямо кърмачето и цъка одобрително, ми прегледа гърдите и каза, че нещата затихват от само себе си и не се налга да пия хормони. При вас как беше, налагало ли ви се е да пиете хапчета при постепенно отбиване и усещахте ли напрежение в гърдите след отбиване? Все още имам кърма, но знам че е нормално и че може още години след отбиването на детето да излизат капки кърма при стискане на зърното и все пак...

# 144
lady di няма нужда да пиеш хормонални, вземи си чай от Салвия, Градински чай е другото му име, има упътване как се вари и пие. Млякото ти малко по малко ще намалее съвсем и ще се абсорбира в организма. Няма нужда да правиш нищо повече, освен да си пиеш чая. Не се цеди, за да не стимулираш гърдите. Може да пиеш профилактично Лецитин, по един на ден (от 1200мг), за да предотвратиш запушване. Лецитина е хранителна добавка, напълно безвреден.
Поздравления за хубавото кърмене и леко отбиване!   bouquet

# 145
Ех, момичета, щях да се включвам в темата, ама след година и осем месеца успешно кърмене (всъщност може би месец по-малко, защото кърмата ми накрая хич я нямаше) кърмата ми съвсем спря. Причина - бременност, когато окоончателно си дадох сметка че вече е свършило, бях в четвъртия месец. Сега обаче през октомври смятам да започвам наново, защото ще имам ново бебе Heart Eyes Ама се чудя дали голямото няма да поиска пак да суче след това голямо прекъсване (ще бъде на две годинки и един месец) и ако да - какво да правя. Някой изпадал ли е в подобна ситуация?

# 146
Искам да питам мамите с по-големи кърмачета - кога отучихте детето да си играе с другата гърда? Понякога ми е много неприятно това и се опитвам да я ограничавам, но тя често се сърди.

# 147
И аз това се чудя как да стане. Моята не само играе, но и ми бие гърдата, а също взе да ме удря по лицето. Показах и как да ми гали лицето и докато го правех виках "Ооооо", а тя след малко ми вдига блузата да цока с "О-о-ооо"  ooooh!

# 148
  • София
Аз по принцип не съм позволявала да играе с другата гърда, защото това ми е много неприятно. Показвам само гърдата, от която яде, а ако се опита да бърка му правя забележка, говорила съм му и строго граничещо със скандал  Simple Smile . Но много ми е неприятно това. Направо имам чувството, че мога да стана много груба, като ми пипа другото зърно. Виж да пляска може колкото си иска, но ми е ужасно неприятно да играе със зърното. И сега се пробва, но аз грубо го отказвам от набезите.

# 149
През деня винаги съм сутиен и откопчавам само едната чашка, после закопчавам и предлагам другата гърда. Нощем така или иначе е полу сънен и само цока, не пипа. Ако се случи да забравя да закопчая, си играе със зърното, но това веднага ме подсеща за закопчая чашката и играта престава без да се сърди.

Общи условия

Активация на акаунт