Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 506
  • 797
  •   1
Отговори
# 570
saxophone  Hug
Не се поддавай на внушения и вмешателства чужди. Да си гледат тяхната  копанка и да не ровят по чуждите.

Прекрасна бузанка имаш   bouquet

# 571
  • В сърцето на ММ
saxophone ,всичко ще е до време.Просто бъди категорична ,че знаеш какво е най-доброто за детето ти.Важното е човекът до теб да те подкрепя.
Моят съпруг ми разказва,че гледал филмче за майка на две деца,която кърмила първото до 14 месеца,а второто на 5 години още сучело.Та беше впечатлен,че било много по-самостоятелно от първото,свирело на пияно и разни такива работи.Един вид беше горд,че все още се кърмим. Simple Smile
Мен вече спряха да ме питат дали кърмя,защото никой от по-страничните хора около мен не може и да си представи ,че е възможно такова нещо.А роднините просто не го коментират. Mr. Green

# 572
Не мога да разбера защо има такива хора, на тях ли им вредиш с кърменето или пък на детето. Ако все пак са склонни да се образоват може да им дадеш да прочетат нещо за ползите от дългото кърмене, пък дано да си променят мнението. Аз като го гледам моето дете си ми прилича на едно голямо бебе  Simple Smile и не знам защо трябва да е ненормално да го кърмя! newsm78

# 573
Ох, вреди им. Най-вече на недоизбитите комплекси.
В нашия град е рекорд, ако кърмиш до 3 месеца. Представете си как изглеждам в очите на майките. Като извънземно. Като им казвам, че кърмата свършва с табелата на града, и че другите майки си кърмят децата никой не ми вярва.

Чета, чета и се отчайвам. Искам да се откажем от приспиването на цица, но нещо не ми се отдава. Дайте идея как да стане. На всичко това отгоре и нощното цокане премина към двуцифрените числа. Зная, че му никнат зъби (два кътника), ама и майка му заприлича на зомби. Не искам да спим заедно с детето, защото тогава трагедията е още по-голяма. Последният път ми липсваше малко парченце от зърното. Болката е голяма.

Ще съм благодарна на всякакви идеи.

# 574
Аблой, за безбройните нощни кърмения и тежките моменти покрай зъбоникненето, дневното висене на гърда за щяло и не щяло, моят абсолютен фаворит е хомеопатията. Като казваш, че живееш в малък град, сигурно и класически хомеопат няма наблизо, но може поне да провериш.
На мен приспиването на гърда ми е перфекно вечер - 5 мин суче и гледа шоуто на тавана и още 5 мин. се доприспива - всичко, което аз правя е да лежа до него в удобна за сукане поза. Знам, че с времето ще минем на четене на книжки вечер, затова не го мисля.

# 575
Здравейте мейбълини Simple Smile

Мен също ме обстрелват с роднински натъртвания и патологични истории за дългокърмени деца. Съпругът ми, за щастие, добре затваря всички усти. А това мен ме улеснява много, че той е по-дипломатичен Wink

Тия дни дъщеря ми отказва твърда храна (заради зъборастеж, предполагам) и кърменето съвсем е на дневен ред.

Abloy, сигурно си от друг град, но споделено те разбирам. Тук е същата неграмотия, същите погледи и одумвания.

# 576
  • София
......На мен приспиването на гърда ми е перфекно вечер - 5 мин суче и гледа шоуто на тавана и още 5 мин. се доприспива - всичко, което аз правя е да лежа до него в удобна за сукане поза. Знам, че с времето ще минем на четене на книжки вечер, затова не го мисля.
Същата работа, е, преди това четем книжки за приспиване /щото нали сме по-големи и уж така се приспивали на тази възраст/ ама после пак се приспиваме със сучене. Grinning

Аблой, аз не бих пробвала да махам вечерни/нощни, когато има проблем, изчакай малко да израснат зъбите, и после махай нощните, а вечерното според мен е последно, трудно ще го махнеш на тази възраст. По-добре си вземи детето да спи при теб, по-лесно ще ти бъде, това със спането отделно е мъчение при N на брой кърмения нощем.

# 577
  • София
Ох, момичета, благодаря ви. Не бих казала, че срещам голяма подкрепа от таткото. На него определено не му пречи самото кърмене, нито пък го смята за ненормално след годинката на детето, но много му пречи нощното будене и сукането по цяла нощ....  Rolling Eyes  И ние се приспиваме на гърда... само и единствено.  Tired

Abloy, аз те помня от нашата отчетна, само дето отдавна не пишеш там. Бяха ни заедно термините.  Wink  Вярвам ти, че не ти е лесно в малкия град. Като ида на гости при майка ми и неусетно започвам да търся по скрита пейка, защото погледите на минувачите са винаги едни странни, невярващи, леко осъдителни и крайно учудени...

Meg!, не разбрах какво точно хомеопатично лекарство приемате и заради него ли вече го няма непрекъснатото нощно кърмене..?

На мен особено много ми тежи, че и собствената ми майка не ме нито разбира, нито подкрепя.. било извратено, ще съсипя детето, а подмятанията на баща ми са още по-ужасни... отгоре на всичко малката предпочита кърма пред всякаква твърда храна и като цяло е злояда, та всички са на мнение, че кърменето е причина детето да не яде и тряба да спра по-скоро, за да не го лиша от важни минерали и др. които има в храната....

# 578
saxophone, не съм влизала не само да пиша, но и да чета. Трудно ми е стигането до компа.

Olive, нямам намерение да махам вечерното кърмене, но искам да не се приспиваме с него. През латото беше лесно, приспивахме се на двора с песнички. Заспиваше на рамото ми. Сега е не мога да го излъжа с нищо. Мляска и ми вдига блузата  Embarassed.
През нощта става прав в кошарата и започва да вика "Мамооооу!".

# 579
Цитат на: saxophone

[b
Meg![/b], не разбрах какво точно хомеопатично лекарство приемате и заради него ли вече го няма непрекъснатото нощно кърмене..?

Аз и да ти кажа, никаква работя няма да ти свърши, понеже лекарствата са индивидуални. Но да, страшно много ми помагат в тежки моменти, когато започне да се буди по 10 пъти примерно, винаги след лекарството като с магическа пръчка падат на 2 и се наспиваме и двамата.
Последно се оплаках на хомеопата, че детето спи лошо, върти се непрекъснато и се буди често, спи по корем, непрекъснато иска да виси по мен когато съм пред погледа му и много се разстройва като тръгна за работа. Той намери лекарството и само след 1 прием всичко това изчезна все едно никога не се е случвало и в момента се радвам на детето-ангелче Simple Smile

# 580
Мег, завиждам ви на точното намиране на лекарствата  Sunglasses Много се радвам, че така добре ви действат. Ние с Никола засега сме нямали този късмет  Confused

# 581
  • София
Аз когато съм си в София се чувствам много уверена относно кърменето и захранването, но когато ходех на село(сега не, но когато детето беше малко) постоянно ме нападаха, а аз се разубеждавах и си мислех, че греша. Баща ми много се фукаше, че кърмя, но иначе майка ми разправяше какви ли не небивалици и чак ми се подиграваше. При обсъждане на дълго кърмене(тогава детето беше малко, повтарям), те (цялата рода) не вярваха, че е толкова лесно да кърмиш и ме убеждаваха, че почти нищо не зависело от майката. И разговорите завършваха с :"Хайде ще те видим каква песен ще пееш после". Е почти на 2 годинки е Митко, но същата песен пея, даже и по-компетентна  Flutter
 Като включим свекървата и мъжа ми, беше ужасно, ужасно  ooooh! Ами роднините, при които ходехме на гости. Да спомена и липсата на зачитане на майчиното ми достойнство, защото съм незряла пикла в техните очи...
 Саксофон, напълно те разбирам. Нямаш представа колко добре те разбирам. И таткото на детето, който не се съгласява да прочете и две статии, но и не се доверява на теб, предполагам. Аз успях благодарение на форума. Търсех информация, не за себе си, защото аз вярвах. Не ми бяха нужни убеждения, а просто вярвах на определени съфорумки или на определени статии. Но търсех информация, за да убеждавам другите около себе си. И въпреки това нещата не вървяха. Просто сякаш хората претръпнаха. Свикнаха с мисълта и даже не ме питат кога ще отбивам. знаят, че може на 3г, а може и след това. Само с някои далечни роднини като се видим имаме малко подмятания на знания, но аз просто стискам зъби и знам, че след няколко часа ще се разделим и пак ще съм на сигурно в моя дом и в този форум  Hug  bouquet

# 582
Ох, вреди им. Най-вече на недоизбитите комплекси.
Аха, това щях и аз да напиша.
За сукането нощем- ами спим заедно от момента, когато аз си легна и той се събуди. Не ме е хапал досега, много е внимателен.
Саксофон, не мисли, че детето е злоядо. Аз и друг път съм казвала: няма злоядо дете, има дете с предпочитания. А и сега явно е в период някакъв.
Ние също се лекуваме с класическа хомеопатия, но при Ясен май май не действа.  Sad Подобренията са за кратко и после пак старата песен на нов глас.
Момичета, като ви чета, се радвам, че съм на хиляди километри от всякакви роднини. От мъжа ми имам пълна подкрепа.

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 07:49 от Вери

# 583
  • Бургас
За хомеопатията да кажа, че нашия хомеопат още преди две години ми каза "Ами то на тази възраст - тогава 2 год.- няма повече смисъл от кърмене" Замълчах, защото съм доволна от него как лекува детето. Не ми се изпада в излишни спорове и в нашия град и без това хомеопатите са в много ограничено количество.

За дядото - баща ми - ами само той не знае, че още кърмя, защото ми направи едни неприятни сцени след като разбра, че още кърмя детото, тогава на 2,5 год. Просто личната му беше промила мозъка. И аз минах с номера "Ами на приключване сме вече". Понякога се налага просто човек да замълчи или прикрие истината, когато види, че няма и най-малкия шанс да докаже истината, която защитава. Как мога аз да се противопоставя на авторитета на личната ни лекарка, която ни лекува от n-броя години. А що се отнася до всички останали роднини, просто кърменето отдавна вече не е тема за разговор, те свикнаха, че няма смисъл да ми говорят. Ще приключим, когато детето реши. Но аз не го и натрапвам. Сучем си само когато сме си в къщи семейно. Между другото нашата хитруша явно усеща отдавна какви са настроенията и ме напада само когато сме сами в къщи, даже се закрива с едната ръка никой да не я вижда.  Laughing

# 584
  • София
Ей, как не съм знаела каква голяма утеха е този форум!  ooooh!  Ей, така, просто да споделиш с някой, който ще те разбере.

Вчера, както си говорехме весело с майка ми по телефона, й казах, че яна преди малко е заспала. Тя попита "както си играеше ли" и като отговорих "не, както си сучеше"... разговорът стана труден, с възвишки и мълчания и бързо затворихме телефоните...  Tired

Момичета, а как се справяте с това, че детето се държи неприемливо за околните? Изобщо вашите деца държат ли се така?  Аз, понеже исках да кърмя повече, умишлено никога не съм й казвала, че това са гърди или цици. Просто не е чувала от мен или баща си думата. И тя реши да ги нарича "ам". Но кагато навън види жена с по-голям бюст или просто очертан зад прилепнала дреха, тя отива, започва да сочи, да вика "ам" и не знам дали, ако  й се даде би засукала.... но някой хора особено се дразнят и го намират за крайно неприлично.
С майка ми се виждаме по-рядко, но като направи така на свекърва ми и психически се подготвям за словесна битка..

Дали ако помоля приятелка да си покаже гърдите и един вид уж да й даде, тя ще се откаже или само ще се настърви повече??

addi , много бих искала да науча и моето дете да прави така.

Общи условия

Активация на акаунт