Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 452
  • 797
  •   1
Отговори
# 720
Мег, същото хъркане има и моята госпожица от седмица и повече, също без никакъв секрет. Пръскам морска вода- нищо не излиза.
Но парното при нас бе символично до вчера, а пък и в нашия апартамент влажността е ужасно висока - там, където другите слагат овлажнители, аз - обезвлажнител.... Та ми е малко невероятно да е от това  newsm78

# 721
ИраМира, блистер е. Имах такова чудо преди месец. Излезе много упорита гадина и чак след 3 дена мор успях да го изчистя. А при мен е ежечасно продухването  Joy
Мег, същата картинка сме и ние. Хърка по-зле и от баща си  ooooh!

# 722
Фата,статията е много хубава,благодаря  bouquet!
Ира Мира,опитай да го "изстискаш блистера-имала съм такова чудо,та знам,просто като леко хванеш зърното и стиснеш-неболезнено,разбира се,се получава нещо като "спукване"и от запушеното место започва да изтича кърма-май не го обясних като хората много де Embarassed!При мен веднага настъпи облекчение и до няколко часа бучката се разнесе.По-кофти е другия вариант,когато запушването е някъде навътре в канала,тогава опасноста от мастит е по-голяма.
Мег,на нас ни помага спрей със морска вода или физиологичен разтвор.Просто след напръскане трябва да се изчака малко и тогава да се "издухва"нослето.

# 723
  • на плажа
 Лиу, не става с изстискване. Предположих още вчера, че е някакво запушване на каналче( но не знаех, че си има име) и в банята под душа се опитах да се изцедя и изстискам, но не става. Днес ще взема лецитин и като се прибера от работа ще се покисна малко. Дано стане. Притесних се, понеже гърдата ми се е уплътнила, а вече трети ден съм така.
 ОФФ
Вечерница, страхотни са ти децата! Кутийката ти вероятно е изпълнена до край  Wink  Heart Eyes.

# 724
Имаш ли температура? Пий течности.

# 725
ИраМира, аз дори стигнах до продупчване с игла, но пак не излезе нищо, а уж се пукал така и излизало млякото.
Имах чувството, че каналът беше запушен доста назад и му трябваше време да излезе всичката сметана (просто така оприличих плътността на материала, предизвикал запушването)
Определено лецитин ще ти помогне, защото аз също ударих тогава ударни дози.

Благодаря за комплимента! Да ти се връща!  Hug

# 726
Ира,пробвай и със помпата,понякога след цедене като стиснеш- излиза.Дано бързо се оправиш,мен последния път много ме мъчи запушването,дори окситоцин си направих мускулно,но това не го препоръчвам,просто аз на своя отговорност,след съвет от гинеколога ми

# 727
  • Vaudreuil Canada
Аз да си споделя с вас че най-ще ме разберете. Май ще излизам от редиците ви скоро. От събота насам малкия не се сеща за сучене вечер преди сън, което беше закон. Буди се през нощта да суче, а последната нощ дори и през нощта не се събуди, чак сутринта се присети. Това прави едно кърмене на денонощие и честно казано спокойно можеше да мине и без него ама аз пък си мисля, че хич не му е момента за отбиване с този свински грип наоколо та леко му напомних....

# 728
  • София
Ако не е свински, ще е друг някакъв, отърване от вируси и други няма, ако детето не се сеща, аз не бих напомняла, явно му е дошло времето. Grinning

# 729
  • Vaudreuil Canada
Ами при нас тъй като бъка от свински грип - току що изтърваха две деца на 10 и 13 години та починаха (и двете здрави деца, а едното дори активен спортист) - ми се струва че всяка капчица имунитет в повече е полезна ...

# 730
Вечерница, а и другите да питам, на които им се е запушвал канал - откъм зърното ли трябва да се отпуши, в смисъл там накрая ли се запушва по принцип? Сори за тъпия въпрос, ама като не зная.  Blush  Защото ти казваш, че с игла си пробвала  Shocked  А, иначе там ли боли - на самото зърно?

# 731
Да ви се оплача и ако някой знае какво може да се направи да ме посъветвате. Малката днес цял ден скърца със зъби, звукът направо ми пробива дупка в мозъка и едва издържам да не я изхвърля  като мръсно коте в другата стая  Embarassed Но пък там ще започне да реве за мен и то става една.
Изобщо на какво се дължи това скърцане със зъби? Преди време мернах някакво мнение, че може да е признак за рахит, въпреки че не виждам къде е връзката.  Thinking newsm78

Вечерница, а и другите да питам, на които им се е запушвал канал - откъм зърното ли трябва да се отпуши, в смисъл там накрая ли се запушва по принцип? Сори за тъпия въпрос, ама като не зная.  Blush  Защото ти казваш, че с игла си пробвала  Shocked  А, иначе там ли боли - на самото зърно?

Запушване на каналите става на различни места, самото запушване обикновено е на мястото, където се усеща бучката, поне аз така знам. Предполагам, че може да се запуши и в края откъм зърното. Самото изцеждане явно прави някакъв вакуум, който лека полека издърпва застоялото мляко, за да може да се отпуши каналчето. Аз така си обяснявам нещата.

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 19:56 от nevidimata

# 732
  • Vaudreuil Canada
Запушения канал обичайно е някъде в гърдата (при мен се е получавал най-често близо до предмишницата) - усеща се като болезнен подут участък вътре, по-топло е мястото - може и от пипането постоянно и понякога зачервено. Отпушването в най-добрия случай става чрез изсукване от бебето - обичайно най-добра поза при кърмете за това изсукване е брадичката на бебето да сочи към болезнената точка по време на сукане. Лецитина наистина помага - аз също съм пила.

nevidimata за рахит не съм чела но знам че понякога ако скърца детето със зъби на сън може да са глисти, но при малки деца обичайно е породено от зъбоникненето - явно ги успокоява по някакъв начина.

# 733
Ок, значи тогава Вечерница е имала друго впредвид като каза, че дори и до използване на игла е стигала.  newsm78  Аз направих връзка с това беличкото на зърното, но пък четох по диагонал и май повече се оплетох.  Blush

# 734
Скърцане със зъби и при нас е имало периодично... Не знам доколко може да е сериозно нещо или пък рахит...На няколко пъти се е случвало и при нас и ми се струва, че е свързано предимно с избиване на зъбче или пък когато горно и долно зъбче са изникнали и вече може да ги допира и да скърца съответно; отшумявало е за 2-3-4 дни... Май не помогнах много Simple Smile, но ако е за няколко дни мисля че едва ли е нещо сериозно...

Общи условия

Активация на акаунт