Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 481
  • 797
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
saxophone, skrech, sofi82   bouquet Благодаря за успокоението  Heart Eyes

# 616
И на Марти езичето е бяло в основата, забелязах го много отдавна. На два пъти лекувах млечница, та със сигурност не е това. Не мисля че е притеснително.

# 617
  • София
Здравейте, тези, които са учили психолигия по-задълбочено да кажат, но според това, което аз съм учила, всички момченца преминават през Едипов период, а момиченцата през такъв на Електра според Фройд. Неговата периодизация е малко шантава за мен, той нали всичко обеснява със сексуалния нагон, но не съм чела да набърква кърменето в цялата работа. Thinking
Дъщеря ми пък викаше "нани" на гърдите ми и всички си мислеха, че и се спи. Laughing Аз след година и три месеца някъде и обяснявах, че нанито се прави само вкъщи и тя не си търсеше, но то тези неща са си до дете. Иначе от един месец я "облъчвам" да спи в креватчето, защото и брат и отказа да спи там и вече станахме много на спалнята. През деня има успех, но нощем се буди и с рев пристига при нас. Все пак смятам, че лека-полека ще свикне. На нас лично никога не ни е пречило по никакъв начин да спят при нас. Казвам го във връзка, че някои майки мислят, че така се нарушавят взаимоотношенията с таткото.
На мен пък свекърва ми се беше притеснила за нещо като Едипов комплекс при дъщеря ми  Laughing Хубавото е, че сега никой не ме и пита давам ли вода, кога ще захранвам, защо не кърмя под час и пак ли ще кърмя до две години. Wink

# 618
Хаха, ми мисля, че всички минават през тази фаза-то и аз още помня, че исках да се омъжвам за баща ми Grinning.

# 619
Фройд ми беше много интересен преди да прочета, че е обслужвал интересите на богатите си клиенти. Пример- мъжът не е насилник, жена му е шизофреничка и си въобразява.  Confused

# 620
... за развеселяване - съседка на една позната й казала, че след 8мия месец кърмата става канцерогенна  rotfImbo 

пс. Има ли тема за такива бисери? Може би трябва да създадем...  Thinking

saxophone, заповядайGrinning

# 621
Шемет, така ми е драго да те виждам и тук! Hug При вас само вечерното ли остана? Венета, за разлика от Марти, не надава вой вечер. То аз и не съм пропускала вечерно, но снощи примерно, аз я подсетих. Тоест, мисълта ми е, че може и да забрави.  Имат нови легла с брат й и тя се настанява най-важно, важно - та има вероятност да пропусне. Добре, че аз внимавам! Wink  Ама сега да не помислите, че е спряла да спи при нас.  Неее! Аз лягам при нея и я приспивам. По някое време нощем се чува - Мамо, гукай Ненета, икам пи теб! - После - след половин-един час - Икам в мойто легло! И цяла нощ се разнасяме из стаята. Налага се да й помагам, че нейното легло е високо и ме е страх като е сънена да не падне! Peace

# 622
  • Vaudreuil Canada
Бети ние се кърмим вечер преди спане (вече не заспива на цица но си я иска преди лягане) през нощта като се събуди също се надава вой за цица, а като сме си в къщи през уикенда следобедното приспиване също е с цица. В къщи само аз се разнасям ако реша да си легна в моето легло през нощта се местя при дребния (поне добре че му взехме огромен матрак та има достатъчно място).

# 623
Да се включим и ние.Анита и мама Ели-кърмим се от година.Надявам се още поне толкова.Вече предимно сутрин и вечер, но се случва и през деня.Много е дискретна като иска да суче-само се търка в гърдите ми.Не ми се е случвало да ми вдига блузата  hahaha
Притеснява ме малко, че не пие вода.Всъщност отказва всякакви течности освен кърма.Опитах сокове, чайове, чиста вода, подсладена, абе всичко, но не иска.А се случва няколко дни подред да суче само вечер преди да заспи.И ми се струва крайно недостатъчно.Имахме един случай, когато сутринта се изпиша върху едно еднократно чаршафче и урината й беше кафява  Shocked
Правили сме изследвания на 6 мес. и на 1 год-уж всичко е наред.
Споделете как са вашите дечица.

# 624
  • София
и нашите изследвания за хемоглобин на 6мес и 1 год бяха добри. като на 6 мес беше само на кърма, а на годинка основно на кърма, почти не ядеше друго.

# 625
Май ни е късичък стажа в кърменето Rolling Eyes/Креми е на 8 месеца/,но тъкмо вие  по- дълго кърмещите най-добре знаете как се преглъща хапането на зърната  по време на кърмене.Особено жестоко е когато ще има нов зъб/имаме си  вече 5/.Притеснява ме и продължителността на кърменето.През деня не яде повече от 7 или максимум 10 минути докато сутрин рано/между 4 и 6 часа/ суче между 20 и 40 мин. Да не ви казвам,че през деня си играе с краката,събува си чорапите,изправя се да се оглежда,бърбори си нещо,а ако сме легнали се търкаля назад та ми се налага да я гоня по спалнята с цица в ръка.На всичко отгоре от около седмица е сополива.Не може да диша камо ли да яде.Пръскам  стеримар слагам капки,а педиатъра и ми  каза да не броя сополите за проблем,докато не пораснат зъбите. Ще изкукам  съвсем от притеснение.
 да я слушам как хърка и гълта сополи.Crazy

# 626
Makche мен много рядко ме е хапал може би позата в която я слагаш или тя се намества е неправилна или си зависи от детето не знам  newsm78 вечер е нормално повече да цока но това, че я гониш с цицата е временен период да знаеш аз имах такъв който трая 3 дена  Crazy беше на 10 месеца и сега го чакам пак тоз период само че този път ще я отбия ма като гледа скоро няма да е  Crazy
А за тези едипови комплекси и т.н. много ми е интересно макар че Фройд отдавна го критикуват за много неща. Но ако ще най добрите методи да използваш и да се стараеш волю не волю все някой комплекс му създаваш няма идеални родители, но си мисля че тази наша близост с децата само може да им помогне да израснат емоционално стабилни хора които да показват чувствата си и да умеят да ги изразяват поне това искам аз за дъщеря си щото както казва рекламата на UNICEF мълчанието днес ражда викове утре  Peace

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 08:50 от sofi82

# 627
  • София
Притеснява ме малко, че не пие вода.Всъщност отказва всякакви течности освен кърма.Опитах сокове, чайове, чиста вода, подсладена, абе всичко, но не иска.А се случва няколко дни подред да суче само вечер преди да заспи.И ми се струва крайно недостатъчно.Имахме един случай, когато сутринта се изпиша върху едно еднократно чаршафче и урината й беше кафява  Shocked
Това с кафявата урина звучи притеснително, говорила ли си с лекар?

# 628
Това с кафявата урина звучи притеснително, говорила ли си с лекар?

Не.Беше единичен случай.А и вече два пъти даваме урина за изследвания и всичко е нормално.Когато споменах на педиатърката, че не иска да пие каквито и да било течности ми отговори, че когато са новородени се притесняваме, че пият вода, когато поотраснат пак се притесняваме,че не пият вода и така.
Изключително кърмена е 6 мес., но още от болницата отказа и водата и глюкозата.
Вашите малчугани пият ли вода?

# 629
Моят син напоследък пропи по-сериозни количества вода, иначе разчитам на кърмата, че му осигурява необходимите течности. Ти не забравяй да предлагаш вода, а детето, ако е жадно, ще си пийне Simple Smile  Peace

Общи условия

Активация на акаунт