Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 480
  • 797
  •   1
Отговори
# 630
Пие по няколко глътки почти всеки ден вече - вода, чай, сок (от кутия представете си, но веднъж толкова много искаше да го опита и пи доста Laughing).
Та така с пиенето на течности при нас... Все още е слаба работа.
Харесва му напоследък да смуче вода от спринцовката за Нурофен или от сламка, ако не си пробвалал така, може да опиташ Simple Smile

# 631
  • София
Притеснява ме малко, че не пие вода.Всъщност отказва всякакви течности освен кърма.Опитах сокове, чайове, чиста вода, подсладена, абе всичко, но не иска.А се случва няколко дни подред да суче само вечер преди да заспи.И ми се струва крайно недостатъчно.Имахме един случай, когато сутринта се изпиша върху едно еднократно чаршафче и урината й беше кафява  Shocked
Това с кафявата урина звучи притеснително, говорила ли си с лекар?

.........Изключително кърмена е 6 мес., но още от болницата отказа и водата и глюкозата.
Вашите малчугани пият ли вода?
Сега - на 2 г. и 7 м. пие доста вода, но я кърмя само сутрин и вечер, през уикендите и през деня поне 1-2 пъти. На около 1 г. почти не пиеше още вода, но сучеше по-често от новородено - поне 7-8 пъти през деня и 3-4 нощем, затова не се притеснявах.
Проблемът според мен при вас е не че не пие вода, а че не суче достатъчно често, щом не пие вода. Ако суче само сутрин/вечер и не пие вода, това означава, че приема й на течности е само от твърдата храна през деня, а това ми се вижда недостатъчно.

# 632
Makche , нямам опит с хапането, ш идеи не мога да дам. С хремата - наистина много ги мъчи- преди месец малката беше с хрема и въпреки че е доста пристрастено кърмаче( суче 3-4 пъти денем и още толкова нощем) отказа в продължение на ден и половина да суче, заради запушен нос. ooooh!

Вода- по малко, и то предимно докато яде.Не се притеснявам особено като суче често, ще видим по-нататък когато и ако разреди кърменията.  Wink

# 633
Имам едно питане - последните няколко нощи малкия е безобразен и не мога да разбера причината за поведението му, дали са зъби или е нещо друго.
Значи има поникнали вече 8, видях, че венците назад са подути, като за първа фаза растеж на кътници (все пак не ми е първо дете), но нощно време е просто страшно. Реве, мята се, рита, удря си главата в мен - виждам го, че му се спи, давам му да суче, сукне за 10 сек и пусне с писък, пак почва мятане и блъскане. Това в продължение на 2-3 часа вече 3 нощ подред. Не съм преживявала подобно нещо с по-големите и съм в шах на пешката.
Хапва нормално, суче нормално (поне 5-6 пъти на ден), няма температура, няма сополи, няма разстройство, пие вода и чай. Абсолютно нормално поведение през деня, играе спокоен и тн.
Само тия сцени през нощта ме притесняват (това че не съм наспана не е проблема!)

# 634
Вечерница, беше много подобно при нас положението - подути венци и някое пробило връхче на преддъвкателните, спокойствие и никакви други признаци през деня, но нощем по 2-3 часа беше непрекъснато премятане по леглото, удряше се в рамката, в мен, уж заспиваше за 10-15 мин и пак. Не знам какво беше, но знам, че след като сменихме хомеопатичното лекарство веднага се промени, спа спокойно и се буди 2 пъти - около полунощ и призори - което е нормалното за него.

# 635
  • София
Makche, мен само два пъти ме е хапала щерката, но и двата пъти сама си го изпросих. Детето не искаше нито да спи, нито да яде, а аз нахалствах като й бутах гърда в устата, решена на всяка цена да я приспя. Дали и при вас не се получава нещо такова?
За различното време на сучене - понякога им стига и 5 мин, друг път не им стигат 30. понякога им е приятно просто да си сучат, друг път бързат да се наядат и да играят...
колкото до хъркането от сополките, много е неприятно, но дано бързо ви минава и не се разболявате пак.

tsvetkova_elica, моето дете почти не пие вода, сокове абсурд, понякога айран пие.

Вечерница©, при нас беше така като ни пробиваха зъбките. хем иска гърдата, хем я пуска с писък и се ядосва...

# 636
Саксофон, Мишче, Елица, и моята дъщеря не пие вода. Хем може да пие прекрасно от чаша - миналата седмица омете пълна чаша (около 150-200 мл) бульон от супа с месо... Така разбрах всъщност, че може да пие  Mr. Green дотогава й е предлагана само вода и отказваше всякакви шишета, накрайници, чашки.. И някоя епизодична глътка портокалов фреш от моя, че аз доста го пия. Но тя суче много - може би 10 пъти в денонощие.

Сега са особено много и, честно казано, съм леко изнервена - върнахме се от кратко пътуване на горещо място, където й давах под път и над път заради жегата и неспокойствието й от постоянните промени... и сега се опитва да ми наложи същия режим и вкъщи. Нощем са си все така 4-5, но денем ги беше свела до разумен брой  Sick

Между другото моето дете яде много, нормална храна и това по никакъв начин не намалява броя й сукания (това към аргументацията срещу злите езици).

Скреч, май съм го писала и преди, но не в тази тема, където съм съвсем нова - максимално ме кефят директността и изказът ти. А дъщеря ми се кефи на зайчето ти Wink

# 637
Момичета, доколкото чета, оставам с впечатление, че доста от вас не използват кърменето за приспиване. Аз за съжаление, точно затова го ползвам - и денем и вечер и нощем... Иска ми се да сменя начина на приспиване, но когато го приспивам аз, никакви други методи не признава, даже взе да вика -ааам (никога не съм му казвала ам когато му давам да суче, но..., той си знае Simple Smile). Кърменето ни докога ще продължи точно не съм решила (все си мислех, че сам ще се откаже, но вече ми се струва, че няма да стане), но вече определено не искам да го асоциира със спане. Надявам се да не съм пропуснала момента за свикване с друго приспиване.
Дайте моля ви идеи за приспиване без гърда. Приспиването от татко или баба няма как да правим.
Благодаря ви предварително.

# 638
  • София
Ами лично ние се приспиваме на гърда. Друг начин няма, освен когато инцидентно заспи в столчето за кола по време на път.
Моята дъщеря също започна да си иска "ам", въпреки, че и аз не съм й казвала такова нещо, но тя така си реши.

Чакам и аз идеи за приспиване без гърда

# 639
Има да ги чакаш, ако дъщеря ти е като моята...  Whistling

За последен път заспа на 7 месеца в колата за половин час и... това беше. Количката приключи дори по-рано. С бащи и баби ще си играе до смъртно изтощение, независимо по кое време на денонощието е, но да заспи - не.

Ще се радвам и аз да науча дали е възможно нещо!

# 640
Аз пак да пиша... май ще сме от редките случаи на самотбиващо се кърмаче, на 10 месеца Кирил отказа да суче през деня от мен, просто предпочита твърда храна. После към 1 годинка отказа и вечерното кърмене ( за приспиване), От една седмица насам като се буди нощем (според мен са зъби) не иска гърда, нищо не иска, реве и чака да го гушна в ръце... Остана ми само кърменето към 4-5 или 5-6 сутринта, дано поне него запазя по-дълго време... Приспивам го или гушнат в ръце, или лягаме на спалнята и той си играе с лицето ми  Peace Дори се чудя нормално ли е на тази възраст да не иска да суче  Thinking

# 641
  • София
Възможно е, на една приятелка детето по подобен начин постепенно се отказа само от кърменето (пак около годинката). според нея това се случи, защото нямала кърма.
но при вас не знам защо се получава. ти как мислиш, има ли какво да суче? на такава възраст все си мисля аз, че не може да ти спре кърмата.  Thinking

# 642
Ами не е спряла, но определено не е много като количество, доста отдавна не съм имала напрежение, пък и през деня като се отказа на 10 месеца нощем сучеше много на често поне по 10 пъти... Не ми се вярва да е от намалялата кърма, нали все пак обичат да сучат, щеше да си произведе  newsm78

# 643
  • на плажа
 Стели, явно няма нужда да суче вече. Сигурно задоволява потребността си от близост по друг начин. При мен е обратното - не ме оставя на мира, особено като тръгнах на работа сега, вечер ме съсипва, а кърмата ми е намаляла драстично ( според мен от хормонални проблеми) и е много гадно да иска, а да няма какво да му дам.
 За заспиването - когато съм вкъщи обезателно заспива с цица, но като съм на работа заспива чак след пълно падане на батерията  Simple Smile.

# 644
  • София
Е, тя кърмата намалява само от разредено сучене /или пък неефективно сучене/, иначе няма как да спре от самосебе си. Simple Smile Общо взето, докато суче детето, и суче често и ефективно, кърма ще има. Нали сме гледали клипа и за 8-годишно кърмаче Grinning, въпреки че, майката вероятно отдавна е в инволюция.

По-скоро на детето не му се суче, като за това може и да има някаква причина, а може и да няма, нормално е на тази възраст да иска да суче, но децата са различни - и според мен не е болка за умиране, ако не иска - пробвай когато е сънен и през нощта, пък колкото изкарате. Ако не желае и окончателно се отбие, вече може да мине и на други заместители - ам, кисело мляко, браво все пак за кърменето дотук, то не е малко. Hug

Общи условия

Активация на акаунт