Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 478
  • 797
  •   1
Отговори
# 645
Олив, къде е този клип,  Crazy не съм го гледала, може ли линк? При мен мисля, че намаля от неефективно сучене, просто не иска, дори ме дъвчеше и погризваше през последните дневни кърмения  Crazy, но не и да дърпа. Наистина по-скоро проблема си е мой, че ми се искаше поне още малко да си пийва кърма за имунитет  Flutter АМ не може да пие, че получава разтройство не знам от какво точно, та сега му давам вечер кисело мляко с лъжичката без захари и бисквити. А докато трае и сутрешното ни ранно кърмене ще пиша и тук  Hug

# 646
Аз нямам преблем с приспиването - вечер 95% се приспива на гърда и ми е много удобно така, но ако е превъзбуден, като се насуче се включва таткото, че с мен ства нервен като му е свършила кърмата пък още не е заспал. Денем е с баба си и заспива винаги по едно и също време. Събота и неделя, най-често с баща си заспива, но понякога и със сукане. В общи линии самм си изгради някакъв режим и си го следва...

# 647

Проблемът според мен при вас е не че не пие вода, а че не суче достатъчно често, щом не пие вода. Ако суче само сутрин/вечер и не пие вода, това означава, че приема й на течности е само от твърдата храна през деня, а това ми се вижда недостатъчно.

Предлагам често гърда, но до сега бяхме почти по цял ден навън и тя е много любопитна за всичко, което става около нея и отказва да суче.На млечна кухня сме от известно време и нея я яде без проблем, но не иска да суче.Вечер задалжително, сутрин пак зависи от нея.Просто няма как да я накарам насила все пак.
От друга страна памперсите са й напишани, което ме довежда до мисълта, че й стигат течностите.

# 648
В най-големите жеги и Точката беше така. Нито сучеше, нито вода пиеше. Една чашка на седмица. Вчера обаче изпи 1л  Shocked, но яде доста солено. Преди сол не съм и давала по никакъв повод. Не знам дали ти помогнах.

# 649
Водата - лятото се пиеше достатъчно. Напоследък - почти никак. И разбира се, урината ни е с прословутото "масово урати". Иначе суканията и денем, и нощем са доволно количество.

Приспиването - предпочитано ( и от двете ни) на гърда. Но и в количка си заспива без проблем - тананика си нещо и се унася подпряна на ръчички. А преди около месец и нещо и се наложи зорлем да се научи да заспива сама, дори и нощем. Отсъствах три нощи, та нямаше начин. Драма е имало, за щастие само първата нощ. Резултатът е, че като й се спи смъртоносно и не съм наоколо, слага глава на матрака и се отнася.

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 19:04 от Blue Autumn

# 650
Явно нещо съм се объркала, че има приспиващи без гърда  Laughing.
Хайде, че скоро ще дойде време за приспиване Mr. Green

# 651
# 652
  • София
Параход, отдавна ми похвалиха заека, че ставал за забавление на децата  Laughing

И Митко не заспива без цица.

Днес ме нямаше 4 часа и гърдите ми се напълниха, значи моя цокльо не си поплюва.

# 653
  • софия
Оле,дано не продължим и ние до 1-ви клас.Малко се постреснах от клипа.Мойта е към 3-те год и вече множко ми се вижда,но не се отказва детето и това си е .

# 654
  • София
а има ли тука майки, които докато са кърмили първото си дете, са мислили/мислят за второ?

# 655
а има ли тука майки, които докато са кърмили първото си дете, са мислили/мислят за второ?
Има си две теми по въпроса - Бременни кърмачки и Майки, кърмилили и кърмещи в тандем Wink

# 656
  • София
 Meg!, благодаря.. още ми е рано да се записвам в такива теми засега.

# 657
Цитат
Аз мислех за пето ,но се оказа сезонно пренастройване.Пък ние се бахме вече настройли за юнско бебе.Ама по-добре де ,че малките са ми достатъчни .... Mr. Green

# 658
Привет! Наскоро попаднах на една тема за домашен сапун от кърма или в някоя козметична тема, не помня, но някъде прочетох, че кърмата помага с/у петната от бременността и след това. Аз веднага пробвах  Simple Smile , но се чудя дали трябва да си изплаквам лицето все пак или да го оставям така, намазано с кърма? Понеже доста опъва като изсъхне, то бързо съхне. Явно има някакъв стягащ ефект. Не зная дали кравето прясно мляко има подобен ефект. По принцип не съм се занимавала с маски за лице, дори и преди раждането, т.е. имала съм време тогава, но много рядко съм го правила. Кожата ми е чувствителна (тънка) и като цяло доста късно въобще започнах да слагам дори крем, да не говоря за други неща по лицето. А Настя я мажа понякога - имаше наскоро едни екземи ли, лишеи ли, не зная точно, изчезнаха сами, само веднъж я намазах с кърма, така че не и приписвам чак такива чудодейни свойства на кърмата ми.  Laughing  Но гледам, че около нослето има някакви грапавинки такива, не са червени иначе, затова пак я намазах днес, и сега като заспа. Но едва сега вече като зная какъв стягащ ефект има кърмата, се зачудих дали да се изплаквам. Сигурно заради лактозата - сладкото нали като изсъхне и стяга малко. Кога ли ще ми остане време да пробвам и други по-разнообразни варианти с кърмата - с накълцан магданоз, с хума и т.н. Аз след толкова време кърмене се сетих най-сетне да се възползвам и аз от кърмата си.  Laughing

# 659
Момичета, доколкото чета, оставам с впечатление, че доста от вас не използват кърменето за приспиване.
И за това го използвам. Simple Smile
Моят син също казва ам-ам като иска да суче. Не съм го учила. Децата ни са на една възраст, Мишче.
Скреч, и моите гърди ги чувствам пълни към 5-я час.

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 08:27 от Вери

Общи условия

Активация на акаунт