Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 473
  • 797
  •   1
Отговори
# 660
  • София

Проблемът според мен ...

Предлагам често гърда, ...... Просто няма как да я накарам насила все пак.
От друга страна памперсите са й напишани, което ме довежда до мисълта, че й стигат течностите.
Съгласна съм, че няма как насила, а и щом памперсите са напишкани, значи е ок, мен просто ме притесни кафявата урина. Peace

# 661
А да не е яло нещо детето? Аз, например, след една салата от червено цвекло три дни пикам червено.

# 662
Девойки, имам проблем! Тази вечер както детето сме смееше в легнало положение забелязах бели петна като от кисело мляко на небцето - 1 колкото леща и 2-3 колкото главичка на карфица. Чувала съм за млечница, и сега чета от интернет, но реших и вас да попитам дали сте се сблъсквали с нещо подобно? Това не ходи ли само по малки бебета? Моето е над 2 години? От скоро ходи на ясли и се питам дали не го е пипнала от там и дали не е опасно за другите деца! От само себе си ли минава?
Ако не е по темата, моля пишете ми на лични!

# 663
А да не е яло нещо детето? Аз, например, след една салата от червено цвекло три дни пикам червено.

Не помня да е яла нещо толкова оцветено.
Тя в момента е болна и по цяла нощ е върху гърдите ми, така че поне за сега приема течности.
Забелязвам, че се пие и по малко вода-след АБ, който е ужасно сладък, а после и горчи пие водичка.Явно сама си знае от какво има нужда.

janeta_velichkova не мога да ти помогна, но мисля че е добре да види лекар.Знам, че се срещат тези гъбички при малките бебета, но може и при по-големи деца.

# 664
janeta_velichkov, моят момък имаше млечница като няколкомесечен-налепи от вътрешната страна на устните и по езика. Тогава хомеопатката ни каза, че така организмът се чистел и няма нужда да се лекува. Мина си неусетно, сега има бяло по езичето, това, което момичетата описват-в основата на езика, но не знам дали е млечница.
Млечницата се причинява от бактериите кандида и може да се появи след лечение с антибиотици.

# 665
janeta velichkova,и аз съм чела и съм чувала от доста познати мами за млечницата.Не знам колко ми е точно инфото по въпроса но аз все за малки бебета знам да са получавали млечница.Затова се учудих като видях подписа ти,че дететнце е на 2г. и нещо Rolling EyesПак казвам,че не съм много веща по темата,но дано не е това и да му няма нищо на детето Hug Praynig

# 666
Кирил имаше млечница, но беше на около 2 месеца - мазах 1-2 пъти с Дактарин гел и се изчисти! Ако е това не виждам нищо притеснително  Peace

# 667
Може да е засъхнала кърма. И ние ходихме на лекар на пожар и се оказа точно това. Ако е млечница може би ще има и други симптоми? Но най-добре да види прдиатър.

# 668
  • София
Моите и двамата караха млечница след годинката - единия на 1г4м, другия малко след рождения ден. При това на малкия беше зверска и не можеше да суче изобщо. Може да видиш дали петънцата могат лесно да се отстранят. При млечницата под налепа оства червено петънце(може леко да кръвне). Аз по-скоро си мисля, че не е млечница, но дори да е, не е в силна форма и лесно може да се преборите като вземеш мерки. Наблюдавай дали се увеличават, вземи някакъв пробиотик(биогая напр.) и може да даваш по описание на опаковката сребърна вода.

# 669
  • София
дактарин орал гел ще ти помогне много, ако е млечница.  Peace 
не сме я карали, но съм чела, че наистина това е вид гъбички и може да се прехвърли на гърдите ти, затова, ако лекувап него, трябва да мажеш и себе си.
все пак защо не отскочиш до личната?

# 670
Много благодаря на всички за отговорите.   Hug  bouquet
Продължавам да наблюдавам детето и сякаш малко са понамалели петната. Не ми се ходи на лекар, защото като цяло ми е много неприятна процедурата, че много плаче, а и тук (в Солун) освен събота и неделя следват 3 почивни дни по случай Димитров ден и националния празник на Гърция (28.10). Ние имаме абонамент в 1 частна клиника и мога да ги викам всеки ден да идват у дома да я преглеждат, но малко ми е неудобно да ги притеснявам само за това! Все пак съм и спокойна, че ако се задълбочат нещата имам алтернатива и със сигурност няма да се поколебая да ги извикам - все пак за това си плащаме!  Mr. Green
Успокоявам се като виждам че суче постоянно, значи не я дразни особено. Каза, че не я боли! Аз нямам нищо по гърдите и се надявам и тя да се оправи от само себе си. Утре ще наблегна на сок от портокал, зелена салата с оцет и лимон, чай от лайка с мед и ще ги изтребим гадините, ако има такива!!!  #2gunfire

# 671
 Cry Здравейте, включвам се, защото искам съвет как да реагирам на детето си, как да си обясня поведението му и как да отговарям на репликите свързани с това, че е време да отбивам, заради това му поведение.

Искам да подчертая, че вярвам в естественото отбиване, НО словесните "атаки" срещу мен станаха доста. Работя, а Алекс е на ясла. Аз го водя, аз го вземам. Проблемът е като се видим вечер от няколко дни, седмица или повече суче много, ако не го отделя сигурно няма да слезе от мен и то след около 30-40 мин. сучене, а и не иска никой друг освен мен. Прави сцени на всички - реве неутешимо независимо с какво искат да му отвлекат вниманието. Дори и на мен вчера ми направи сцена в парка. Аз давам на вън независимо къде и до сега сме нямали проблеми ... Но това театрално хленчене и  рев,  който стига до истерия изиграна, но истерия, е от известно време. МНОГО ми се иска да вярвам, че е период, че ще мине ... , че сученето не е проблем и за да спре това поведение не трябва да отбивам, а само повод да ме търси и да сме заедно. (това от мъжо) Случвало ли ви се е? Какво направихте?  Cry

# 672
  • В сърцето на ММ
shesi,период е .И ние сме в тая фаза.Постоянни ревове ,тръшкания и истерии.Ходим и на ясла от месец,но и преди си сучехме ведъж през нощта само, и сега нищо не се е променило в това отношение.
От възрастта е,ще отмине. Simple Smile

# 673
  • София
Аз съм станала доста саркастична и сприхава, та не ми е проблем да нас**а този, който ме напада, но нямам представа как културно да отбиеш нападките.
 Смятам, че положението няма да се подобри и след отбиване, защото това състояние на детето не е породено от кърмене, а от други там бебешки му състояния. Кърменето е просто един от начините да общуваш с детето в това му състояние. Може би ако са интелигентни хората, ще разберат като им обясниш за бебешкия пубертет.

Аз също имах притеснения какво ли ще правя като почна работа и хлапето висне на цица с часове.  И понеже търся отговор без опция 'отбиване' реших, че просто трябва да гледам по друг начин - Детето така или иначе ще иска вниманието ми. Аз няма да мога да свърша друга работа независимо дали съм кърмачка или не, следователно аз просто предпочитам след работа да имам една задължителна почивка от половин час докато кърмя, отколкото да продължавам да тичам по стаите играейки на конче.
 В този ред на мисли се сетих, че веднъж обсъждахме, че има риск кърмачката да ощети от към развлечения детето, защото винаги може да извади тайното оръжие  Simple Smile , а хранещите с адапте са заставени да бъдат изобретателни.

# 674
... бебешкия пубертет.

Аз също си го обяснявам с това състояние "бебешки пубертет". Лошото по отношение на кърменето в очите на тези, които ме нападат, а това за съжаление са най-близките ми  Cry, е че първо настоява все да съм около него, а това вече физически е невъзможни и второ, ако иска нещо и му се отказва се изпада в истеричен рев и ако преди шикалкавенето и разсейването вървеше сега единственото спасение е кърменето. Аргументът в минус на кърменето според "моите" е, че видиш ли той знаел, че ще го получи и се разигравал сценки, а аз съм го разглезвала като му давам. оххх Ако има нещо общо сегашния с тийнеджърски му пубертет горко ми.

Общи условия

Активация на акаунт