Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 464
  • 797
  •   1
Отговори
# 765
Може запушването да е навътре в гърдата или да не се образува бучка.
Аз го пих така: 4 по 1200 мг на ден докато спре болката. След това намалявам дозата с по едно хапче на два дни. Накрая до изчерпване на хапчетата (или максимум седмица) пия по хапче.

# 766
Britt, благодаря!   bouquet

# 767
Хубава темичка!Да се запиша и аз при вас.За сега само ще кажа,че от "цици" вече съм "мама" или "ам- ам"  Grinning

# 768
Здравейте,пак.Аз продължавам да имам болки в гърдите и са доста твърди. ConfusedПравих говещи компреси и си взех горещ душ,но ефект особен няма.Изцедих малко количество кърма да облекча гърдите,но продължаваха да болят,затова се взех помпа спешно от една приятелка за да се изцядя.Изцедих около 50мл. пак само за да облекча,но продължават да са твърди и да болят.Грешка направих,че не си купих днес Лецитин,но ако до утре продължава препълването ще си купя и ще започна да го пия на всяка цена.А за цялата тази работа съм си виновна изцяло аз. #Cussing out #2gunfireТова просветление ми дойде,докато се къпех в банята.Миналата вечер изядох 1 пакетче сурови бадеми.А на мен бадемите ми действат адски стимулиращо #CrazyЯвно съм си докарала хиперлактация.сега съм решила да кърмя тази нощ на 2 часа.Ще си навивам будилника и ще слагам бебка на гърдите да суче,че иначе с помпата не ми се мисли до къде ще стигна Rolling Eyes

П.С.Олив-"халал" означава да свършиш,да направиш нещо добро за някого. Peace
аз съм от родопите и родопският диалект го разбирам доста PeaceТой всъщност е един от най-трудните диалекти и дори някои го определят като отделен език

# 769
Айрин, в случай на запушване оставям госпожицата на кърма или поне ограничавам приема на твърда храна.

# 770
Зелеви листа в сутиена е бабешка рецепта но намен ми помага много!Начукваш няколко зелеви листа и ги оставяш за час в хладилника,после си ги слагаш в сутиена ! Мириша на салата,но облекчава много напрегнати гърди!!!

# 771
Момичета, помагайте! Не пиша тук, но кърмя почти 27 месеца. Досега не ми се беше случвало такова нещо. От този следобед едната гърда ме боли страшно, болката мина към подмишницата, много боли. Няма напрежение в гърдата, мека е, никакви твърди бучки не напипвам и си мисля, че не е мастит. Нямам хиперлактация, по-скоро обратното. Та искам да ви питам по колко лецитин се пие, ако има запушване. Ако не е мастит, при какви случаи боли така, без напрежение в гърдата?
Имам и температура 38.2. При грип болели ли са ви така гърдите?

Слънчогледче, и аз мисля, че запушването може да е по-навътре и да не се усеща бучка, но тази температура показва, че може да си близо до мастит, ако е запушено някъде. Сигурна ли си, че си настинала или имаш грип? Аз бих отишла да ме прегледа лекар, щом е толкова силна болката.

# 772
момичета чакайте да ви кажа един бисер свързан с кърменето то май в друга тема трябва да го напиша ма и тука да знаете, та една моя приятелка роди преди 1 седмица със секцио, обаче има постоянна температура 38,1 и отговора на лекарката и е че когато слизала кърмата когато се опитва да кърми или цеди тогава и се повишавала температурата  Crazy аз вече повече от две години кърмя един път не съм вдигнала температура от това, но според лекарите кърменето повишава температурата   Joy Joy Joy да се смея или да плача да ви кажа не знам. Казах и веднага да се консултира с лекаря си, че с тази температура работата е много сериозна, другото което и казала тази лекарка че зърната и били хлътнали и нямало да може да кърми хубаво, че мойта личната не е такава и наистина ми оказа подкрепа да кърмя когато родих

# 773
Много хубава народна песен  Heart Eyes

Айрин, аз също пиех лецитина по 3-4, около седмица, после много дълго и внимателно намалих дозата на 2 и на 1. Толкова силна болка няма как да е от притиснато, просто няма начин - запушването си боли специфично като от натъртено. Аз също не винаги съм напипвала бучки, когато съм имала. Топлите душове и компреси само преди кърмене и изцеждане, след - студено и зеле.

# 774
Верно е много хубава песента. Дори ми се прииска да я линкна в подписа си Simple Smile

# 775
аз след среднощния маратон на 2 часа съм доста по-добре,дори мога да кажа,че гърдите вече са както преди-меки,но болка все още имам.Я ми обяснете за това запушване,защото аз никога съм нямала,но сега като прочетох за тази болка,наподобяваща натъртено-май е същата.Но пък кърмата ми тече,дори сама си изтича newsm78

# 776
  • На бял кон в Pierrefonds
airin555 , липсата на температура и факта, че млякото ти тече добре ме навежда на мисълта, че нямаш запушване. Лично аз съм имала доста пъти болка от лош сутиен или препълнена гърда (около 6 месеца имах хиперлактация), или пък съм спала по корем и съм притиснала гърдата. Болката е значителна. Изкарала съм и един мастит и трябва да ти кажа, че си боли еднакво. Както и по-рано писах, поради деликатността на тъканите в гърдата болката отминава много бавно. Просто трябва да си търпелива.

# 777
Да се  похваля разбрах защо днес крещя толкова много и защо усещам гърдите си леко болезнени. След 23 месеца и 11 дни Simple Smile цикълът ми дойде отново Simple Smile.

# 778
Ми честито!,въпреки че аз бях малко разочарована,когато ми дойде МЦ някъде преди първия РД на малкия-тайно се надявах докато кърмя да нямам такава есктра Laughing

# 779
А, мерси! И на мен не ми липсваше никак, но се чудех -ще идва ли, няма ли.. Много си ми беше хубаво без цикъл. Бях забравила колко е нервно.

Общи условия

Активация на акаунт