Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 442
  • 797
  •   1
Отговори
# 750
Тъмният мъх едва ли е от твоите хормони.Повечето от бебетата се раждат с мъх по цялото тяло,който в последствие опадва,но при всяко дете е различно.На едни по-бързо им опадва,на други по-бавно.Моята бебка до към 4-тия месец си имаше мъх дори по лицето #Crazy,но за щастия тя е русолява и не и личеше толкова.Иначе за хормоните,които преминават от майката в бебето и на мен ми е интерсно да разбера повече инфо PeaceАко някой има такова да сподели.Ще следя Peace

# 751
Да за този бебешкия мъх знам.Анита също имаше по ушичките, по ръчичките, но след това изпада или е рус и не се вижда.А този по гръбчето е от скоро  Thinking

# 752
Минавам на отчет - положението с моя блистер се пооправи. Явно успях леко да отлепя ципата и от там вече тече мляко, а и твърдото уплътнение се поразнесе. Все още се вижда, че е запушено, но поне не е съвсем. Дали ще се махне изцяло  newsm78?
Ще се махне-просто известно време ще имаш уплътнение,макар и неболезнено,защото запушването ти е от няколко дена и трябва време да се възстановят околните тъкани.При мен последния път уплътнението трая 7-8дена.

# 753
  • На бял кон в Pierrefonds

airin555, най-вероятно се касае за травма на тъканите на гърдата, примерно си я притиснала, докато спиш и вътре нещо се е травмирало. Това може да се получи и при препълване на гърдата. Неприятното е, че е доста болезнено и много бавно отшумява. Щом нямаш твърди бучки, това е добър знак, което обаче не означава непременно, че няма запушване. За да се избегне риска от запушване или мастит е добре детето да суче от тази гърда повече. За да му момогнеш трябва да затопляш гърдата с компрес или малка хавлийка, напоена с топла вода, за да стимулираш потичането. Помпа не те съветвам да използваш, защото лесно може да си докараш свръхлактация, което не е желателно. Ако се наложи изцеждане, карай на ръка. Преди да усетиш подобрение ще минат поне няколко дни. Успех!

ИраМира, гърдата ти ще бъде точно така, както преди, когато се оправиш напълно. Сподели моля те, ако не те притеснява, как съвместяваш работата и кърменето? Бързо ли свикна детето? А ти?

# 754
  • на плажа
 Рони, много ми е мъчно за детето. Със сигурност на мен ми е по-трудно, отколкото на него  - той все пак си е вкъщи в позната обстановка, с близък човек и не го мисля, но ми липсва близостта му, гушкането през деня, игрите, разходките ( много ми е мъчно, че не откриваме света заедно). Колкото до кърменето - вече е достатъчно голям, за да не е жизненоважно за него да суче, но като се прибера от работа става страшно. Още не съм се събула и ме хваща за ръката и ме води или на леглото или в хола на дивана и иска цицата СЕГА и ВЕДНАГА. Докато си измия ръцете или пишкам реве на вратата на банята и сочи мястото, където иска да ме завлече  Mr. Green. Общо взето си наваксва вечер, през нощта и рано сутрин. Преди се будеше 2 пъти през нощта, а сега са поне 4( и явно течностите му идват в повече, защото в последните 1-2 седмици се напишка 4 пъти през нощта, а до сега не му се е случвало, въпреки, че махнахме нощния памперс преди 3 месеца). За адаптацията му - бързо свикна, че излизам за работа - сутрин не плаче, маха ми за чао, само му е трудно заспиването на обяд - заспива чак като му падне съвсем батерията Sunglasses.

# 755
  • На бял кон в Pierrefonds
ИраМира, благодаря ти много за споделеното!  Hug  Аз отсега се притеснявам как ще се развията при нас нещата като се върна на работа след 2 месеца. Отсега ми е мъчно за детето и за това, че ще расте, докато аз не съм около него, но няма друг начин. Иначе и за кърменето се притеснявам и най-големия ми страх е да не се отбие. Твоя разказ донякъде ме обнадежди  Grinning, както и на други работещи майки тук във форума.

# 756
И аз съм от майките на които им предстои разделяне с детето.И ми е кривооооо Tired

# 757
като ви е криво ви пускам един линк за кърменето и народното творчество просто си представих мойто зимане в главната действаща роля и ми стана много смешно http://liternet.bg/folklor/sbornici/bnt/1/89.htm   Mr. Green

# 758
  • Vaudreuil Canada
sofi82 от къде го извади това - добре се посмях де...

# 759
Чудесна песен! Браво Софи  Crazy.

# 760
  • София
 Laughing Какво е "халал сторила", този израз не го разбрах?

ИраМира, Анна и до днес щом се прибера от работа, ревва веднага да суче, ако се забавя с миене на ръце/преобличане, започва тръшкане и рев. И това е откакто тръгнах на работа - тя беше на 1 г. и 2 м., сега е на 2 г. и 7 м. Предполагам, така ще е до отбиването. Simple Smile

На всички, които им предстои разделяне - няма да ви лъжа - усещането особено в началото е доста тъжно и стресово, и за вас, и за децата, но хубавото е, че всички свикват в крайна сметка. Hug

# 761
  • Vaudreuil Canada
Определено първите месеци беше страшно - колко съм си поревала не е истина - и ако има други стресиращи фактори е още по-тежко (например дребното боледува, или ако в работата нещата са се променили докато те е нямало и още други такива допълнителни елементи).
Малкия обаче не е имал такива прояви да реве и да се тръшка след като се върна от работа - това е патент само на приспивното кърмене.

# 762
Момичета имате ли представа как дългото кърмене влияе на хормоните на малчовците.Нали с кърмата преминават в тях.Ама в каква степен?
Аз имам проблеми с хормоните откакто се помня.Завишен е тестостерона, а и другите са си със собствено мнение.Забелязвам, че Анитка има един тъмен мъх по гръбчето и се замислих дали моите объркани хормони могат да навредят на нейните?

Не мисля, че в кърмата преминава голямо количество от хормоните на майката. Например хормона инсулин, който при мен е завишен, ако би преминавал в кърмата, то значи детето ми ще е постоянно гладно, а такова нещо няма. Завишеният тестостерон често се дължи на ендокринни проблеми, които е по-вероятно да не се появят при детето в бъдеще, ако то е кърмено по-дълго и му е създадно правилно отношение към храната. Също така по-високи стойности на тестостерона, често са наследствени, т.е. по мое мнение по-вероятно е по наследство да има висок тестостерон, отколкото чрез кърмата. Между впрочем леко завишения тестостерон не води до повишено окосмяване, проблема е в пониженото количестово на т.нар. белтък свързващ тестостерона.

Май доста се отплеснах  Simple Smile

# 763
nevidimata благодаря ти.
Не е само тестостерона ами и почти всички хормони.Щитовидката май и тя ама сега не могат да кажат почти нищо докато кърмя.Пък и съм така цял живот още малко мога да почакам.Това за наследството обаче хич не ми харесва ooooh!

# 764
Момичета, помагайте! Не пиша тук, но кърмя почти 27 месеца. Досега не ми се беше случвало такова нещо. От този следобед едната гърда ме боли страшно, болката мина към подмишницата, много боли. Няма напрежение в гърдата, мека е, никакви твърди бучки не напипвам и си мисля, че не е мастит. Нямам хиперлактация, по-скоро обратното. Та искам да ви питам по колко лецитин се пие, ако има запушване. Ако не е мастит, при какви случаи боли така, без напрежение в гърдата?
Имам и температура 38.2. При грип болели ли са ви така гърдите?

Общи условия

Активация на акаунт