Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 24!

• 28 446
  • 797
  •   1
Отговори
# 735
  • Vaudreuil Canada
desi_sunshine ако запушването стане сериозно може да се стигне до сериозна инфекция, антибиотици, рязане и изгребване в буквалния случай на млякото събрало се там, силно се надявам тия последните работи никога да не мога да ги разкажа от личен опит.

# 736
Относно запушването да напиша и аз, понеже последно потърсих помощ тук за това. Освен изцеждане, горещ душ, често кърмене, започнах и лецитин и на третия ден вече нямаше болка. Дали беше запушване или пък от притискане през нощта, така и не разбрах.
За блистер сега прочетох за първи път, благодаря за препратката към статията.
За любима гърда - детенце май няма, но аз имам - лявата, защото кърмя само легнала на лявата страна:) От мързел това  Embarassed
И за твърдата храна да напиша - спрях да настоявам, ако той не иска, след 1 седмица започна лека-полека да й обръща внимание, дори е наддал 250 г за последния месец.

# 737
от самото начало на кърменето бях решила,че по-добрия вариант е да се кърми и от двете гърди на едно хранене. Напоследък когато започне да дуче се сменя непрекъснато.Суче от едната,после от другата,после пак от първата и .........така до без край Grinning
И аз от самото начало и до сега кърмя от двете. А за менкането на гърдите на едно кърмене и Ясен го прави напоследък. Simple Smile

# 738
  • На бял кон в Pierrefonds
shemet_neveroiaten, дано не се отбива малкия, тъкмо сте му хванали темпото.... Иначе за св. грип мисля, че ти няма как да му предадеш имунитет, защото не си го боледувала.

nevidimata , и дъщеря ми скърца със зъби. От зъбоникненето е.

desi_sunshine , каналът се запушва вътре в гърдата. Ако е на зърното е запушена пора. Всяко отпушване - на канал или пора избива от зърното, няма откъде другаде. Вечерница©-та с игла е пробвала да отстрани бялото налепче на зърното с надеждата да тръгне млякото. Обикновено запушената пора води и до запушване на канал, защото изхода е блокиран.

Любима гърда Ронката няма, ще се разчекне да зяпа, която и да й предложа.  Laughing Допреди 1-2 месеца се наяждаше само от едната, но май порастна и вече ги изпразва и двете. И слава богу, че вече имам един мастит от недоглеждане....

# 739
  • София
Ами при нас тъй като бъка от свински грип - току що изтърваха две деца на 10 и 13 години та починаха (и двете здрави деца, а едното дори активен спортист) - ми се струва че всяка капчица имунитет в повече е полезна ...
Sad Ужас, при вас май положението излиза извън контрол, а то и тук тези дни не се очертава розово с този грип.
Ако ти не боледуваш обаче и не си изградиш антитела, няма как да предадеш с кърмата такива.
Забелязвала съм, че когато аз се разболея първа от вирусна инфекция, Анна никога не се разболява, независимо от постоянния и близък контакт, който имаме, но когато тя се зарази от някой преди мен, си изкарва болестта. Имаше веднъж и препоръка от приятелка да й оближа хремавото носле, за да изработя антитела и да й ги предам с кърмата. Grinning

# 740
  • на плажа
 Минавам на отчет - положението с моя блистер се пооправи. Явно успях леко да отлепя ципата и от там вече тече мляко, а и твърдото уплътнение се поразнесе. Все още се вижда, че е запушено, но поне не е съвсем. Дали ще се махне изцяло  newsm78?

# 741
И аз минавам за отчет - две мокри памучни пелени и една чинийка с вода на радиатора подобриха положението значително - не се е будил повече от стандартните 2 пъти и пак само два пъти го чух нещо да прихърква, но само за момент, дишеше си спокойно цяла нощ. Е, имам и ново ХЛ за всеки случай, но засега няма да го давам, докане наистина не стане нужда от него...

# 742
Оф,да се плача и аз SadСнощи Милана не се е будила често за кърмене и аз го отдавам на факта,че я взехме да спи при нас.От 2 дни е с хрема и снощи вдигна и Т и викахме доктора да я прегледа.Не е нещо сериозно,но аз реших да я вземем в нашето легло за през нощта.Тя се затопля и спи много добре и затова и не се буди за цоцане сигурно. Rolling EyesКакто и да е,паузата не беше много голяма(4 часа),но на мен много ми се отрази на дясната гърда.Впрочем още от вечерта мъжа ми забеляза,че едната е доста по голяма от другата.Към 3 през нощта усетих стягане от сутиена и реших да го сваля и да спя гола.На сутринта имаше буквално "локва" кърма.Сигурно съм я притиснала докато съм спала и кърмата е изтекла.Аз по принцип имам добре отпушени канали,защото до 9-тия месец кърмата шуртеше на струя и не можех да си позволя да съм без подплънките за кърмачки.Днес дясната гърда е доста напрегната и боли.Давам на беба да цока предимно от нея,но бързо се отказва и тя пак стои препълнена. Rolling EyesДругият проблем е,че помпата ми я дадох на етърва ми в Щатите и сега,ако се наложи да цедя не ми се мисли..... ooooh!Имам вариант да взема помпа и от една приятелка,но не знам до колко е хигиенично.Бучки за сега като пипам нямам,но гърдата наистина боли.Друго,което забравих да споделя е че вените на гърдата са страшно изпъкнали #CrazyДайте съвет,моля Praynig

# 743
За болните дечица (че и майки) - скорошно оздравяване!

Аз ще моля за идеи как да "преместя" вниманието на дъщеря ми от цокането към храненето с твърда храна, когато сме на масата. Отказва да яде, тръшка се, реве и си търси гърдата.
Мога да я хвана за някоя и друга лъжица готвено само, когато си играе. Но не ми се иска да затвърждавам подобни навици на хранене.

# 744
airin555, масажирай гърдата от основата към зърното, докато детето суче. Купи си и лецитин от аптеката и изпий няколко ударни дози. Топъл душ преди кърмене също помага.
Аз имах запушване и това, което ми помогна беше, че държах цяла нощ детето до/на въпросната гърда, на сутринта нямаше нищо.

При нас честото нощно будене престана, но пък друг проблем-буди се към 4-4.30 и започва да търка очите и да се разсънва, едва успявам да го удържа в леглото докъм 6-6.30. Това независимо в колко часа го слагам да спи  Shocked.

# 745
easy,там е рабатата,че при мен едва ли се касае за запушен канал,защото както вече писах през нощта е изтекло сериозно количество кърма върху чаршафа.А за този лецитин все пак да попитам-напълно ли е безвреден newsm78Какво всъщност представлява,че аз съм много против,каквито и да е лекарства,било то и хомеопатични и каквито и да е други....Гледам винаги да минем "между капките" с някои бабини трикове. WinkИначе това с душа е добра идея.Спомням си в началото на кърменето при препълване така правех или пък налагах горещи компреси на гърдата.Най-вероятно е просто препълване,но дано не се влошат нещата

# 746
  • София
airin555, лецитина е безвреден, ето малко инфо:
http://www.bb-team.org/articles/2730/
Иначе често сукане и изцеждане, ако гърдата е препълнена, пробвай да изцедиш и на ръка, би трябвало да стане. Има техники в библиотеката, ако не намериш, пиши да ти изпратя линкове.

# 747
Шемет, ужасно звучи това със свинския грип... Да пази Бог Praynig.  Според мен опитай да не отбиваш до пролетта, пък после ще му мислиМ - забележи множественото число Wink.

# 748
Олив,мерси за линка.Аз и на ръка мога да цедя,знам как.Току що приспах детенцето ми и сякаш сега доста сука и вече почувствах облекчение.

# 749
Момичета имате ли представа как дългото кърмене влияе на хормоните на малчовците.Нали с кърмата преминават в тях.Ама в каква степен?
Аз имам проблеми с хормоните откакто се помня.Завишен е тестостерона, а и другите са си със собствено мнение.Забелязвам, че Анитка има един тъмен мъх по гръбчето и се замислих дали моите объркани хормони могат да навредят на нейните?

Общи условия

Активация на акаунт