Епилепсия - накъде! тема 9

• 62 737
  • 715
  •   1
Отговори
# 645
Този д-р казват че е добър,но ние не сме ходили при него в Плевен.Познавам хора които са си правили само еег при  него.
Пуснах го не заради самия д-р а заради написаното за епилепсията.

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 13:50 от -‘๑’ kevi_geri ‘๑’-

# 646
Този д-р казват че е добър,но ние не сме ходили при него в Плевен.Познавам хора които са си правили само еег при  него.
Пуснах го не заради самия д-р а заради написаното за епилепсията.

Разбрах че не е заради лекаря,а заради написаното,преди когато обикалях невролозите 2006-2007.год бяха ми го препоръчали този Божинов дори му имам адреса и телефона и знам кога преглежда хора от Кърджали са ходили при него затова те попитах дали е добър!

# 647
Момичета, аз съм ходила при Божинови-баща и син.
Първите ЕЕГ-та са ни правени първо от бащата после от сина.
Да, добър е и като лекар и като човек, обяснява спокойно и всичко, което Ви интересува.

# 648
Благодаря аjeliya!  bouquet Heart Eyes

# 649
  • София
Здравейте мили и борбени мами!

Не съм писала много отдавна.
Сега се обръщам към вас с молба за информация.
Кажете ми моля повече подробности за начина на прием на КЕПРА!!!

Дъщеря ми започна приема му преди 2 седмици, но без да се виждаме с лекаря, защото той беше много натоварен. лекарството ми го предаде сестрата.
До колкото разбирам го няма в момента в бг и няма и д ами вдигне телефона.
А обикновенно ние мак=йките знаем повече и си помагаме една друга.

Има ли проблем ако смилам лекарстовото и ако н его давам с много вода /поради това че Мими не умее да преглъща добре, а и не пие вода/ ... едвам й даваме 150-200 мл течност за денонощие Sad

Благодаря Ви предварително за отговорите!

Всичко добро и целувки за дечицата !!!  Heart Eyes

# 650
Аз също не съм писала скоро тук, а и не съм чела, затова ще пиша само отговор на Нанди.
Лекарството Кепра има и перорален разтвор. Този вариант е идеален за деца, които имат проблем с гълтането на хапчета, обаче май не го отпускат по здравна каса, а иначе е скъпо. Някой да уточни!
Хапчетата и от 250мг, и от 500мг могат да се делят на половинки и четвъртинки - но пак е добре да се поглъщат цели, а разтварянето да е в стомаха.
В болница съм виждала майки да дават хапче, като го раздробяват и примесват с хапка храна. Опитай така, дано успеете!

П.П. Лекарят/сестрата написа ли ви схема на включване? Като всички подобни лекарства и това се покачва постепенно!

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 23:48 от plamak

# 651
Нанди здравей.Кепрата на хапчета много горчи.Аз я давах с храната и то достатъчно количество за да не се усеща горчилката.
Има обаче кепра на сироп който е доста по-приятен на вкус но и по-скъп.Към 180 лв и не знам дали НЗОК го е включила в списъка си.
Ако-да трябва и детето да има 4 г иначе нищо не плащат.
Желая ви успех!

# 652
За всички: Вече сиропа Кепра е не само извън здравна каса ,а и извън БГ!
Защото на месец само около 20 пациенти за цяла Бг ,го ползват ,а това не е изгодно финансово за фирмата вносител!

# 653
За всички: Вече сиропа Кепра е не само извън здравна каса ,а и извън БГ!
Защото на месец само около 20 пациенти за цяла Бг ,го ползват ,а това не е изгодно финансово за фирмата вносител!

е как ги преброиха тези 20?!
само тук в темичката сме 2-3 мисля...
Деби е на 4.8г и имам сироп до края на месеца, после и ние ще се мъчим с хапчетата.
ще намалим дозата с 0.5мл, че да давам по-лесно хапчетата. Rolling Eyes
Имам 1 опаковка от 500мг(бяха ми я дали в Св. Наум, тогава още нямахме 4г) и дневния ни прием сега е 800мг, но ще го направим 750мг, че да мога да разделям на 1/2(250мг) и така ще давам 3x1/2.... иначе трябвало да дам в аптека да ми го наситняват, понеже там го премесвали с някаква захар и с точност се изчислявали грамажите... нямало опасност от предозиране. Rolling Eyes
за капак от преминаване от сироп към хапчета, трябва да се прави нов протокол, без збачение, че предишния може да е издаден преди дни/седмици.... и пак се чака удобрение. ooooh!

# 654
Здравейте майчета,
Аз не съм писала доста отдавна, защото бяхме болни и .... пак в болница. Тези вируси нас все до болница ни стигат.
Да изкоментирам това за лекарствата ... ТАЗИ ДЪРЖАВА не се ГРИЖИ за болните и това е от доста време. Аз Кепра не съм търсила, но същото срещнах за радедорм-а. Там проблема пък е че е много евтин и на фирмите не им излизала сметката да правят внос. Това като е поне скъпо, защо????? - Трябва държавата да субсидира подобни поръчки. Ванче, ако направим някаква подписка и пратим някъде по здравното министерство през АРДЕ не можем ли нещо да постигнем? Със сигурност ако си стоим и чакаме нищо няма да се промени ...
Целувки на всички от нас!

# 655
Говорила съм по тези въпроси ,но фирмите са си частници и никой не може да ги застави! Sad

# 656
Здравейте, момичета!

От доста време и аз не съм писала, защото и двете ми деца са болни и просто не ми остава много време.

Вчера и аз бях неприятно изненадана, когато се опитах да си поръчам ново шише КЕПРА, но се оказа, че вече няма внос в БГ. Sad
Обадих се веднага на лекуващата ни лекарка от СВ. Наум и заменяме сиропа с хапчета.
По принцип количеството което Ели приема е 3 х 100 мг. сега ще взимаме хапчета от 500 мг. и дозата ни ще е 3 х 1/3 от хапчето, по този начин се получава, че Ели ще приема по 125 мг. а не по 100, но лекарката каза, че не е страшно.

В аптеката от която ще ги взимам ще ги смилат и мерят на електронна везна и ще ги смесват с подсладител.

nandy , Ели също пие много малко течности, като изключим АМ-то се събира около 30 - 50 мл. вода или чай в денонощие, така че е невъзможно да ги разтварям в течност - няма гаранция че ще я изпие.
Мисля стритите хапчета да й ги давам с лъжичка кисело мляко. Така й давах Ривотрила - само по този начин го приемаше.

Все още не съм питала каква ще е цената, но в нета видях, че е около 90 лв. опаковката от 30 хапчета - ще ни стига горе-долу за месец и половина.

Лек ден на всички!

# 657
Кепрата от 500мг. тук във варна в аптеки Санита е 75.27лв.
При нас ,когато започвахме да я пием от ,,Свети Наум" ни бяха дали мостри!

# 658
  • София
Благодаря на всички за подробните отговори!!!

Жалко наистина за сиропа Sad толкова по-удобно е за децата.ю
Преди години така спряхме Трилептал на сироп, защото ни стана скъпо за доплащане, а държавата не покриваше цялата му цена. Сега прави същото и за КЕПРАТА.

Ваня, аз съм сигурна, че ако имаме възможност всички майки бихме давали лекарството под формата на сироп на децата си, а не хапчета... а и никой не ни пита какво предпочитаме ние /респективно децата ни/.
Всеки си гледа фирмения интерес, бизнеса и т.н. .... пациента да си се оправя сам.

Ако фирмата вносител само си направи труда да извърши проучване/допитване/ до детските невролози - колко пациенти приемат кепра и дали имат проблеми с гълтането, то гарантирам ти че резултата ще е много висока бройка.
Но не правят допитване, лекарите също нямат време и интерес да дадат такава справка и ето - лекарството излиза от БГ.
Както е станало със Сабрила, със Синактена Sad
Нима няма достатъчно деца които използват тези лекарства ли??? не вярвам ... за съжаление са много... но всички ние си вкарваме повечето медикамнети сами от чужбина.
Да са ни живи и здрави роднините, приятелите, познатите, които правят тези услуги за децата ни!!!  Hug Hug Hug

Ще опитам да не стривам на прах хапченцето и ще го слагам в храната, за да претъпя горчивината му!!!
Дано Мимозка го приема така по-лесно  Praynig и най-важното ДАНО й повлияе ДОБРЕ!!!

Спокойна нощ на всички!!!

# 659
Момичета и аз се възмутих като четох постинга на nandy !Защо трябва така да се мъчи и майката и детето при положение,че има сироп!!!! CloseКакто виждам поне в някои аптеки има вариант за смилане и мерене на ел.везна,но дали навсякъде се предлага подобна услуга!?Ако наистина се прави нещо като подписка съм за! Peace
nandy ,успех дано успеете с приемането на Кепра!
Моят син започна да я пие направо на таблетки на 4год,но той мрази сиропи и предпочита хапчета.
На всички дечковци успешно и бързо оздравяване и никакви вируси и грипове Naughty

Общи условия

Активация на акаунт