142 първолачета бързат към немското школо

• 14 740
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
Хахах, след като разбрах че тролей 5 не ходи към Ректората, реших че е този тролей по бул. Бъкстон. Не може да бъде, спомените в главата ми са хаос.

Ние така си кръстихме децата - с любими имена, а не на баби и дядовци. Искахме освен да е хубаво, името да се изписва и произнася лесно, да не е екзотично някакво, да има имен ден и да има хубаво умалително.

Моите деца си лягат в 21. По-рано е абсурд някакъв.

Надявам се Мамунката да влезе да каже какво става с Полина.

# 61
  • Германия
Защо по никое? И Милена е вече в леглото. Файерабенд  Mr. Green
Shocked Боже, ако моите изпозаспят толкова рано, то означава, че са станали сутринта в 7 и не са спали наобяд.
Фаб днес отнесе 3 часа следобеден сън, което значи, че довечера поне до полунощ ще му дудня да заспива. Добре, че поне Мартин в последно време е станал по-разумен и като го изпратиш да лежи мирно и тихо не прави театър. Е, и това няма да ми помогне утре да ги вдигна по-рано от 8ч. Rolling Eyes

# 62
Защо по никое? И Милена е вече в леглото. Файерабенд  Mr. Green
Shocked Боже, ако моите изпозаспят толкова рано, то означава, че са станали сутринта в 7 и не са спали наобяд.

Ами точно това се случи, стана в 7 за ДГ, не спа на обяд. Отказах се да я убедя да спи на обяд, и се радвам че вечерта лягането не е проблем  Mr. Green

Мда, и аз чакам Мамунката....

# 63
  • Germany
Включвам се преди старта  Hug Готови сме, нагласихме всичко, чантата, шултютето и т.н. и т.н.  Mr. Green  Коричката на раничката сигурно след ден два ще падне, но точно за утре ще е на линия и тя  Confused Но вече приех нещата, след като док. ми каза - "вие се радвайте, че е само една раничка малка, и на окото няма нищо,а първия учебен ден минава и заминава"  Rolling Eyes Няколко вечери от нерви и притеснение не спах, получих сърцебиене и мъжа ми и той ми чете едно конско, че си създавам сама преживявания  Embarassed и вече се поуспокоих  Crazy

За лягането - Симон в 8:00 е в леглото задължително, спи на обяд, но много малко, а и аз не искам много да спи, час - два максимум му е достатъчно, за да си ляга рано вечер и да заспива, сутрин става в 7:05 като по часовник  Rolling Eyes А Сашко си ляга в 9:00. Това ни е режима  Mr. Green

Стискайте ни палци уте всичко да мине добре  Hug

Да добавя и малко снимки от морето: http://www.facebook.com/album.php?aid=29957&id=1032430758 - малко със закъснение, но нямам много време покрай приготовленията  Peace

# 64
dezita, успех на първокласника.  Hug После да разкажеш как е минало всичко. Браво, че раничката се е пооправила.
Вики докато бяхме в България си лягаше към 9.00- 9.30. Тук започна да ляга след 9.30, а сега като е в нас около 22.00 че и по късно. Сутрин спи до 10 часа. Говорихме си с нея преди малко, че ще започне да си ляга по рано.
Мамунката е писала.
Лека вечер на всички.

# 65
Момичета, привет!

Венци, да ви е здрава и късметлия момата с това прекрасно име! На добър час и на кака Ели!  bouquet

Ева е добре, благодаря ви.
Баткото-колоездач вчера го бутна едно съседче с ролера си и резултатът бе обилно кръвотечение от носа, чак се задави в кървави храчки. Мих после и плочките на местопроизшествието. Да са живи и здрави обаче каските. Не ми се мисли, ако не беше със защита на главата...

Изморих се днес. В никакъв случай не от превода, още пък по-малко от семейството на Поли - те са едни прекрасни млади хора и чудесна компания! Не, изморих се като потвърдиха диагнозата. Знам обаче, че всичко ще е наред!

Утре в 9ч. ще ме нападнат 20 малки, сладки човечета. "Пирателите" на Алекс от старата детска градина + две възпитателки. Отивам да пека мъфини. Ако нощта ми стигне, малко и да поошетам. Mr. Green

# 66
Морген дами,
много спите  Laughing. Хайде на кафе  Coffee.

И днес ще е слънчев летен ден  Sunglasses.

Дано Мамунката е опекла мъфините, а шетането е след гостите ... Wink. Приятно изкарване!

# 67
  • Am Dorf (BB)
Мойн и привет от България Simple Smile

Успешен старт на мъниците, които тепърва ще прекрачват училищния праг и "спокойствие и само спокойствие" на притеснените им майки Hug

Аз успях да обиколя половин България за една седмица, пътувах до Бургас с влак, ходих до баба ми със селски автобус, топнах си дупето на синеморския плаж, и сега съм се захванала с опознаването на София.

Другата седмица пътувам с родителите ми, които ще ми гостуват една седмица... Решила съм да се разходим до Хайделберг, Щутгарт, Бодензее. Хрумва ли ви още нещо интересно около Бьоблинген? Ако остане време ще прескочим до Тюбинген. А да! Имате ли идея с какво да заменя тея разходки при лошо време? Идеята да се затворим в жилището ми ако вали, не ми харесва особено newsm78

# 68
Добро утро.
Дано Мамунката не е стояла до много късно и да си е изпекла вкусни мъфини.
tan_nia , в самия  Бьоблинген няма кой знае какво. В петък ще съм цял ден с малката там. Има едно по голямо езеро и един шадраван.Центъра не е кой знае какво. Ако искате магазини има в изобилие, но ми се струва, че обиколката само магазини не е най доброто решение. НА около 15 километра посока Pforzheim има замъци, но не знам до колко са ви интересни. Аз където живея вече можеш да ги доведеш на погледат красива природа. Това е на 35 километра от Бьоблинген, тук вече е планината Шварцвалд, има минерален извор и т. н. След като сте решили да ходите на Bodensee ги заведи и на извора на Дунав. Ако има нещо друго питай. Ако имаш желание можем да разменим телефони на лични, случайно ако идвате насам.  Simple Smile При нас има още трима българи които са музиканти. Ако искаш ще ти покажа снимки от нашето село.

# 69
Ехе, Мамун, ти си героиня  Hug И се радвам че Ева е добре и че е бил малкия дявол. Наистина не бива да оставяме децата без каските  Peace

Таня, като вали, има достатъчно музеи, галерии и дворци да се разглеждат  Wink Или шопинг  Grinning

Деси, желая ви незабравим ден днес, и чакаме снимки  Hug

# 70
  • Am Dorf (BB)
Ама аз за Бьоблинген знам, там живея, заради това ми е като начална точка за екскурзиите. За Щутгарт като интересен музей бях набелязала този на Мерцедес, но никой от хората, с които ще съм, не знае немски и малко се губи магията. За Бодензее мислех на Майнау да отиден, надявам се да има цветя, въпреки, че пролетта отдавна мина.

Вики, благодаря за предложението Hug

# 71
Цветя има на всякъде. Те постоянно ги променят според сезона.  Grinning Това че не знаят немски , не значи че не могат поне да разглеждат.  Simple Smile Разходи ги.

# 72
интересно в Сцхварзвалд е Фрайлихт музеум  - нещо като нашия етър , също водопадите алерхайлиген - хубава разходка и сносен ресторант ... Има доста манастир;ета , замъ;ета - Зулц /Глатт, http://www.schwarzwald.com/sehenswertes/kirchen.html ; Бреттен е интересно селце

# 73
На музeя на Мерцедес има аудиогaйд на руски. Мoiте родители също не говорят немски, но баща ми излсуша всичко най-старателно  Mr. Green

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 11:58 от Петка

# 74
Момичета, някоя от вас може ли да ми прати на ЛС ГСМа на матаPraynig
Благодаря предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт