Фатална ли се оказва голямата любов към партньора?

• 1 191
  • 10
  •   1
Отговори
Как мислите? В един момент оказва ли се голямата любов към партньора фатална? Когато прекалено много обичаш човека, с който се обвързваш и заслепен не обръщаш внимание на много неща. Не го ограничаваш, нямаш големи изисквания към него, спестяваш му тревоги и неприятности. Той започва да се чувства така все едно почти няма задължения към семейството. Започва да живее така, както на него му е угодно и това да го смята за нормално. Да е спокоен, че партньорката му го обича и няма да го нарани и по този начин да се стигне до там, че прекалено голямата любов убива любовта? При двойки, които не се обичат много-много не са ли по-прости нещата? Не е ли всичко отначало по-просто, ясно и предвидимо?

# 1
  • Германия
Да, ако той те обича по-малко от колкото ти него, точно така става.

# 2
Аз лично смятам, че много рядко могат да се срещнат двойки, които и двамата равносилно да се обичат. Все единия обича и държи на семейството много повече от другия.

# 3
Да, ако той те обича по-малко от колкото ти него, точно така става.

И според мен така става.

# 4
Според мен зависи кой какво включва в понятието "любов". Защото ако единият е склонен да прави компромиси, а другият - не... става сложно. Ако единият смята да развива връзката и очаква другарчето му да поема разни отговорности, а другият - да си стоят гаджета и просто "да ходят" 10-12 г., пак не е добре. И така нататък.

# 5
Такова понятие като прекалено да обичаш няма. Възможно е да обичаш несподелено, но не и прекалено.

И малко да обичаш някой, пак няма да му се качиш на главата, другото е използвачество на чувства.

Цитат
Не го ограничаваш, нямаш големи изисквания към него,

Всяка любов изключва стремеж да ограничаваш другия или да изискваш. Тя любовта си е даване, просто когато е споделена ти получаваш от това, че другия ти дава, а не че ти претендираш и изискваш.Не виждам каква любов има в претенциите.

# 6
По-скоро да. Обаче аз си ги представям по друг начин нещата, не както са описани в темата

# 7
Не знам, за мен любовта се изразява по-скоро в споделяне, а не в спестяване на грижи и тревоги.

# 8
В така разказаната история аз виждам любов от едната страна и изгода от другата, не голяма любов.
И не, не вярвам, че двойки които не се обичат много-много са по-щастливи. Винаги е по-добре с любов, дори и бурна.

# 9
  • Бургас
Добре де, как мерите кой колко обича ? Има ли такава величина - аз не знам.
Ясно е, че ако единият демонстрира ангажираност и интерес към другия, а му отвръщат с хладно и премерено отношение става дума за повече и по-малко обичащ, но всеки изразява чувствата си различно и понякога наистина на пръв поглед не може да се разбере колко точно си обичан - обичащ.
Според мен не е фатална такава любов, стига да е взаимна.

# 10
Авторката ме кара да си мисля,че няма самочувствие достатъчно като на жена.

Общи условия

Активация на акаунт