подходящи тенджери за стъклокерамичен плот

• 15 229
  • 34
  •   1
Отговори
Извинявам се, ако има някъде такава тема, но ще  ви бъда благодарна, ако някой се отзове и пише какви тенджери са подходящи - за съвпадението на диаметър съм запозната, но има ли някои специфични изисквания за метал, дъна и прочие. Моля за съвети. Praynig

# 1
дъното трябва да е плоско!

# 2
Не съм чувала да има специални изисквания. Единствено трябва дъното да е равно или по-голямо от "окото" на котлона.
С какво чистиш плотовете? Аз се виждам в чудо, остават петна, купила съм си какви ли не препарати, но уви. След n-тото чистене се изчистват старите петна, но вече са се образували нови. Голяма мъка Sad

# 3
На мен пък петна не ми остават, ползвам си Медикс за плотове и си свиркам... Whistling

# 4
Ще взема да си донеса другия път като си дойда. Крем ли е или спрей? Каква му е консистенцията? Имам спрей за лъскане, който полира плота само ако е идеално чист Mr. Green тоест работа нула. Имам и крем, там има леко подобрени резултати, но слаба работа.

# 5
Ще взема да си донеса другия път като си дойда. Крем ли е или спрей? Каква му е консистенцията? Имам спрей за лъскане, който полира плота само ако е идеално чист Mr. Green тоест работа нула. Имам и крем, там има леко подобрени резултати, но слаба работа.

Крем е  Peace

# 6
# 7
Ползвам си старите тенджери, нови не съм купувала. За тези котлони е важно дъното да прилепва добре и да е с диаметъра на котлона. Това са изисквания за максимална ефективност. В противен случай се харчи повече ток, но на котлона всъщност нищо му няма.
За чистене ползвам Циф паста, поливам по плота и търкам с мека гъба. Всичко пада на секундата. Избърсвам с домакинска кърпа, а за да се полира, докато е още влажно, търкам с домакинска хартия.

# 8
Аз така и така си чистя всичко само с Дионис - "печката" с универсалната паста малко количество на гъбка на меката част, после забърсвам с диста бърсалка с вода (на Виледа тази, с която попивам около мивката от пръски вода) и с хартиена салфетка от кухненското руло подсушавам. Правя го веднъж седмично профилактично и ако капне нещо при готвене - веднага щом изстине котлона (щом се изключи сензора за остатъчна топлина).

# 9
  • Countryside
Ако не е индукцион си ползваш старите тенджери. За диаметъра байбиби го е казала, пак ще работи, но ще харчи повече ток.

# 10
Ползвам си старите тенджери, нови не съм купувала. За тези котлони е важно дъното да прилепва добре и да е с диаметъра на котлона. ..........

И аз това щях да напиша. Нищо не съм купувала  по-различно от предишните ми.

# 11
И на мен не ми е хрумвало, че трябва да ползвам различни от тези, които си имам Peace

# 12
Старите  Peace И резултатът е чудесен (въпреки, че не съм кой знае какъв кулинар...)  Wink

# 13
  • гр. София
Момичета,а тенджери Цептер стават ли?

# 14
  • Countryside
Момичета,а тенджери Цептер стават ли?
Стават.

Общи условия

Активация на акаунт